reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża bliźniacza

W pon mam usg prywatne aby jeszcze znac opinie innego lekarza ale ta pani doktor nie zajmie sie mna w razie jakby ten scenariusz sie potwierdzil bo mowi ze musze szukac specjalisty.
A ta wizyte w maju mam wlasnie w tej poradni specjalistycznej do ktorej dostalam skierowanie.
Jezeli ktoras z was ma jakies rady gdzie mam sie udac.. to bardzo prosze.
Ogolnie jestem zalamana :((( lekarz mi powiedzial w czwartek ze dobry scenariusz to porod w 32 tyg....masakra jakas ;(

Napisane na SM-J510FN w aplikacji Forum BabyBoom
Hej. Nie znam się dokładnie bo ja ciążę miałam dwujajowa co było widać od samego początku. Jeśli chodzi o jedbojajowa to napewnoe można stwierdzić już teraz że jest jedbojajowa ale co do owodni i kosmowek to wydaje się mi za wcześnie. Wydaje mi się, że ilość owodni okresla się na usg genetycznym między 11 a 14tc. Teraz nie będzie jeszcze tego widać, a po 14tc już nie widać. Także sppkojnie. Być może jesteś w ciąży 1k2o czyli zdecydowanie bezpieczniejszej. Myślę,że musisz poszukać specjalisty od usg i być spokojna

Napisane na HUAWEI VNS-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Hej. Nie znam się dokładnie bo ja ciążę miałam dwujajowa co było widać od samego początku. Jeśli chodzi o jedbojajowa to napewnoe można stwierdzić już teraz że jest jedbojajowa ale co do owodni i kosmowek to wydaje się mi za wcześnie. Wydaje mi się, że ilość owodni okresla się na usg genetycznym między 11 a 14tc. Teraz nie będzie jeszcze tego widać, a po 14tc już nie widać. Także sppkojnie. Być może jesteś w ciąży 1k2o czyli zdecydowanie bezpieczniejszej. Myślę,że musisz poszukać specjalisty od usg i być spokojna

Napisane na HUAWEI VNS-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
Obys miala racje ! Czekam do pon. Modle sie zeby bylo widac ta przegrode. Usg jest chyba dobre tam. Ja jestem bardzo slaba psychicznie.. i ta cala sytuacja.... dodatkowo zle znosze ciaze. Ciagle wymiotuje

Obys miala racje ! Czekam do pon. Modle sie zeby bylo widac ta przegrode. Usg jest chyba dobre tam. Ja jestem bardzo slaba psychicznie.. i ta cala sytuacja.... dodatkowo zle znosze ciaze. Ciagle wymiotuje

Ja też na początku miałam kiepskie samopoczucie, nic nie poradzisz. Z czasem dolegliwości trochę przejdą i oswoisz się z sytuacją. To jednak udało Ci się wcześniej ustalić wizytę?

Zocha u mnie na początku,Też lekarz podejrzewał 1k1o,bardzo słabo było widać przegrode,akurat w tym czasie bylo jakieś sympozjum i bylo dużo specjalistów, za darmo mnie zbadali i okazalo się ze przegroda jest więc ciaza 1k2o, zresztą mój prof mówił żeby myśleć pozytywnie,ciąża 1k1o jest to bardzo trudna ciąża,ale rodzą się dzieci zdrowe, wszystko będzie dobrze :)

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Ja dodam by Cię pocieszyć, że mój mąż jest bliźniakiem i była to ciąża 1k1o. Teściowa leżała pod koniec ciąży 3 miesiące w szpitalu bo miała słabe wynki morfologii.
Ale najlepsze jest to że o blizniakach dowiedziała się 5-6 miesiąca bo jeden za drugim się schował a była w jednym z najlepszych szpitali w Warszawie.
Urodzili się w 35 tc wżyli po ok 2, 5 kg cali i zdrowi :-) więc dobrze że od początku wiadomo, że to ciąża blizniacza :-) życzę powodzenia.

W pon mam tylko wizyte u innego lekarza gdzie jest lepsze usg. Ale ta lekarka nie bedzie mi tej ciazy prowadzic bo tez nie chce.
Mam wizyte 20 kwietnia prywatnie juz u specjalisty. I tam pewnie dowiem sie wiecej. A 30 maja u lekarza na oddziale w gdansku gdzie mam skierowanie.
Moja babcia i jej siostra miala blizniaki. Nie wiem jaki to typ ciazy bo czasy byly inne wtedy. Ale wszystkie dzieci sie urodzily zdrowe wtedy. Wiec skoro to dziedziczne to moze u mnie tez bedzie ok.... tak sie pocieszam...

reklama
W pon mam tylko wizyte u innego lekarza gdzie jest lepsze usg. Ale ta lekarka nie bedzie mi tej ciazy prowadzic bo tez nie chce.
Mam wizyte 20 kwietnia prywatnie juz u specjalisty. I tam pewnie dowiem sie wiecej. A 30 maja u lekarza na oddziale w gdansku gdzie mam skierowanie.
Moja babcia i jej siostra miala blizniaki. Nie wiem jaki to typ ciazy bo czasy byly inne wtedy. Ale wszystkie dzieci sie urodzily zdrowe wtedy. Wiec skoro to dziedziczne to moze u mnie tez bedzie ok.... tak sie pocieszam...

Witak kochana trzymam kciuki i musi byc dobrze i moge Ci napisac zebys sie nie martwila i denerwowala ale wiem ze to nie mozliwe ale musisz myslec pozytywnie. A co do gina to Ci powiem ze ja zmieniłam bo po 2 cesarce ten co mnie prowadzil powiedzial ze mam sie wiecej nie wyglupiac i w ciaze nie zachodzic choc przeciwskazan nie bylo a on lubi straszyc i argumenty takie ze wlos sie jezy, wiec jak zaszlam to szukalam innego i znalazlam ktory bez problemu mowi ze poprowadzi ciaze i nie straszy od poczatku. Obys i ty trafila dobrego i rzetelnego lekarza.
teraz trzecia bedzie we wrzesniu ;) prawie rowno 3 lata po pierwszej :)
Tez ciekawa jestem.ile od 2 u ciebie minelo. U mnie rok i miesiac i troche sie martwie zeby macica wytrzymala fwa bable.

Do góry