reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża bliźniacza

W pon mam usg prywatne aby jeszcze znac opinie innego lekarza ale ta pani doktor nie zajmie sie mna w razie jakby ten scenariusz sie potwierdzil bo mowi ze musze szukac specjalisty.
A ta wizyte w maju mam wlasnie w tej poradni specjalistycznej do ktorej dostalam skierowanie.
Jezeli ktoras z was ma jakies rady gdzie mam sie udac.. to bardzo prosze.
Ogolnie jestem zalamana :((( lekarz mi powiedzial w czwartek ze dobry scenariusz to porod w 32 tyg....masakra jakas ;(

Napisane na SM-J510FN w aplikacji Forum BabyBoom
Hej. Nie znam się dokładnie bo ja ciążę miałam dwujajowa co było widać od samego początku. Jeśli chodzi o jedbojajowa to napewnoe można stwierdzić już teraz że jest jedbojajowa ale co do owodni i kosmowek to wydaje się mi za wcześnie. Wydaje mi się, że ilość owodni okresla się na usg genetycznym między 11 a 14tc. Teraz nie będzie jeszcze tego widać, a po 14tc już nie widać. Także sppkojnie. Być może jesteś w ciąży 1k2o czyli zdecydowanie bezpieczniejszej. Myślę,że musisz poszukać specjalisty od usg i być spokojna

Napisane na HUAWEI VNS-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Hej. Nie znam się dokładnie bo ja ciążę miałam dwujajowa co było widać od samego początku. Jeśli chodzi o jedbojajowa to napewnoe można stwierdzić już teraz że jest jedbojajowa ale co do owodni i kosmowek to wydaje się mi za wcześnie. Wydaje mi się, że ilość owodni okresla się na usg genetycznym między 11 a 14tc. Teraz nie będzie jeszcze tego widać, a po 14tc już nie widać. Także sppkojnie. Być może jesteś w ciąży 1k2o czyli zdecydowanie bezpieczniejszej. Myślę,że musisz poszukać specjalisty od usg i być spokojna

Napisane na HUAWEI VNS-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
Obys miala racje ! Czekam do pon. Modle sie zeby bylo widac ta przegrode. Usg jest chyba dobre tam. Ja jestem bardzo slaba psychicznie.. i ta cala sytuacja.... dodatkowo zle znosze ciaze. Ciagle wymiotuje

Obys miala racje ! Czekam do pon. Modle sie zeby bylo widac ta przegrode. Usg jest chyba dobre tam. Ja jestem bardzo slaba psychicznie.. i ta cala sytuacja.... dodatkowo zle znosze ciaze. Ciagle wymiotuje

Ja też na początku miałam kiepskie samopoczucie, nic nie poradzisz. Z czasem dolegliwości trochę przejdą i oswoisz się z sytuacją. To jednak udało Ci się wcześniej ustalić wizytę?

Zocha u mnie na początku,Też lekarz podejrzewał 1k1o,bardzo słabo było widać przegrode,akurat w tym czasie bylo jakieś sympozjum i bylo dużo specjalistów, za darmo mnie zbadali i okazalo się ze przegroda jest więc ciaza 1k2o, zresztą mój prof mówił żeby myśleć pozytywnie,ciąża 1k1o jest to bardzo trudna ciąża,ale rodzą się dzieci zdrowe, wszystko będzie dobrze :)

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Ja dodam by Cię pocieszyć, że mój mąż jest bliźniakiem i była to ciąża 1k1o. Teściowa leżała pod koniec ciąży 3 miesiące w szpitalu bo miała słabe wynki morfologii.
Ale najlepsze jest to że o blizniakach dowiedziała się 5-6 miesiąca bo jeden za drugim się schował a była w jednym z najlepszych szpitali w Warszawie.
Urodzili się w 35 tc wżyli po ok 2, 5 kg cali i zdrowi :-) więc dobrze że od początku wiadomo, że to ciąża blizniacza :-) życzę powodzenia.

W pon mam tylko wizyte u innego lekarza gdzie jest lepsze usg. Ale ta lekarka nie bedzie mi tej ciazy prowadzic bo tez nie chce.
Mam wizyte 20 kwietnia prywatnie juz u specjalisty. I tam pewnie dowiem sie wiecej. A 30 maja u lekarza na oddziale w gdansku gdzie mam skierowanie.
Moja babcia i jej siostra miala blizniaki. Nie wiem jaki to typ ciazy bo czasy byly inne wtedy. Ale wszystkie dzieci sie urodzily zdrowe wtedy. Wiec skoro to dziedziczne to moze u mnie tez bedzie ok.... tak sie pocieszam...

reklama
W pon mam tylko wizyte u innego lekarza gdzie jest lepsze usg. Ale ta lekarka nie bedzie mi tej ciazy prowadzic bo tez nie chce.
Mam wizyte 20 kwietnia prywatnie juz u specjalisty. I tam pewnie dowiem sie wiecej. A 30 maja u lekarza na oddziale w gdansku gdzie mam skierowanie.
Moja babcia i jej siostra miala blizniaki. Nie wiem jaki to typ ciazy bo czasy byly inne wtedy. Ale wszystkie dzieci sie urodzily zdrowe wtedy. Wiec skoro to dziedziczne to moze u mnie tez bedzie ok.... tak sie pocieszam...

Witak kochana trzymam kciuki i musi byc dobrze i moge Ci napisac zebys sie nie martwila i denerwowala ale wiem ze to nie mozliwe ale musisz myslec pozytywnie. A co do gina to Ci powiem ze ja zmieniłam bo po 2 cesarce ten co mnie prowadzil powiedzial ze mam sie wiecej nie wyglupiac i w ciaze nie zachodzic choc przeciwskazan nie bylo a on lubi straszyc i argumenty takie ze wlos sie jezy, wiec jak zaszlam to szukalam innego i znalazlam ktory bez problemu mowi ze poprowadzi ciaze i nie straszy od poczatku. Obys i ty trafila dobrego i rzetelnego lekarza.
teraz trzecia bedzie we wrzesniu ;) prawie rowno 3 lata po pierwszej :)
Tez ciekawa jestem.ile od 2 u ciebie minelo. U mnie rok i miesiac i troche sie martwie zeby macica wytrzymala fwa bable.

Do góry