reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża bliźniacza

Hej dziewczynki,
Potrzebuję pocieszenia, bo mam doła :(

Wczoraj byłam na pomiarze szyjki - 32+2 tc szyjka 2 cm. W ciągu tygodnia skróciła się o 1 cm.
W piątek szpital i sterydy. Myślicie, że mam się martwić? :(
W domu nie mam jak leżeć, bo mam 3 latka, więc odpoczynek odpada.

Chodzę i ryczę, że pewnie nie dotrwam do 38 tc :(

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom
Kochana nie denerwuj się bo to Ci nie pomoże. Dobrze ze będziesz w szpitalu pod opieką. Oni się Wami zajmą i Będziesz pod kontrolą. Będzie dobrze trzymam kciuki żeby dzieciaczka się jeszcze nie spieszylo[emoji110] [emoji110]

Napisane na VTR-L29 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Hej dziewczyny:) nocki to już widzę każda z nas prawie ma z głowy z reszta w ogóle już ciężko,ale już dla większości z nas prawie końcówka wiec musimy wytrzymać dla naszych maluszkow :) Ja staram się myśleć pozytywnie mimo tych wszystkich boli i obaw,bo zamartwianie nam nic nie pomoże a wręcz przeciwnie.
@adunnnia90 a to rozumiem,fajnie,ze Wam się udało,oby wszystko poszło dobrze! @gonia80 nie martw się,ja tez byłam w 32-33 w szpitalu i tez myślałam,ze nie dotrwam już,moja szyjka poniżej 2 cm tez,dostałam leki i sterydy i teraz jest juz 36 tydz i jakoś się kulam jeszcze,zadbają o Ciebie w szpitalu! @Ola__28.12 fajnie,ze wszystko Ok i fajne podejście jak tu w Szwecji,obyśmy wytrwały do tego 38 tygodnia,a nawet jeśli nie to i tak już jest bezpiecznie :) miłego dnia

Hej dziewczynki,
Potrzebuję pocieszenia, bo mam doła :(

Wczoraj byłam na pomiarze szyjki - 32+2 tc szyjka 2 cm. W ciągu tygodnia skróciła się o 1 cm.
W piątek szpital i sterydy. Myślicie, że mam się martwić? :(
W domu nie mam jak leżeć, bo mam 3 latka, więc odpoczynek odpada.

Chodzę i ryczę, że pewnie nie dotrwam do 38 tc :(

Najważniejsze to się nie stresować. W szpitalu Ci pomogą i na pewno wytrzymasz do 38tc. Tak jak Adunia napisała tam będziesz pod opieką i kontrolą więc nic złego się Wam nie stanie. Trzymamy kciuki.

Ja nie spalam do 4 a potem jak zasnelam to o 12 sie obudzilam i zastak pozno ze zas w nocy nie bede spac masakra jakas

Napisane na ALCATEL ONE TOUCH 7041D w aplikacji Forum BabyBoom
Ja teraz staram się nie spać w dzień ( najwyżej trochę poleżeć ) a wieczorem najwcześniej się kładę o 22.00 bo jak się kładłam wcześniej to spałam do 23.00 i później się do kręciłam. Na szczęście przesypiam całe noce z pobudkami na siku.

Dzisiaj dojechały łóżeczka, materace, kołdry wanienka i ogromna paka z rzeczami dla mnie i dzieci. Jeszcze tylko pościel i ciepłe czapeczki przyjadą i w weekend mam zamiar spakować torby do szpitala. Mąż będzie spokojniejszy :D

Moja teściowa mówi, że na samym początku dzieci mogą spać w wózku ale ja nie jestem przekonana. Macie już łóżka poskręcane czy czekacie z tym do porodu?

Dzięki dziewczynki :*
Póki co, ustalenia są takie, że idę tylko na sterydy. Nie ma mowy na razie o zostaniu w szpitalu.
I oby do tego nie doszło, bo nie mam co zrobić ze swoim 3 latkiem :(

Dzięki dziewczynki :*
Póki co, ustalenia są takie, że idę tylko na sterydy. Nie ma mowy na razie o zostaniu w szpitalu.
I oby do tego nie doszło, bo nie mam co zrobić ze swoim 3 latkiem :(

Ja tez tak miałam a zostawili mnie na 5 dni :/ obyś ty nie musiała zwłaszcza,ze masz dziecko w domu. Trzymaj się :)

reklama
@Mea1989 super to już jesteś tez praktycznie gotowa. Ja czekam tylko na kosmetyczna paczkę z apteki a tak mamy już wszystko przygotowane i łóżeczko(na początek jedno będzie i kosz Mojżesza) złożone i materac i prześcieradełka założone.
A pytanie do mam,których tez dzidzie będą spały razem na początku w jednym łóżeczku, jak będziecie kłaść dzidzie i w czym/pod czym będą spać,bo na początek to będą spać na płasko bez podusi a co do kołdry i pościeli to ja nie przygotowuje,bo właśnie nie bardzo to widzę.

Do góry