reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża bliźniacza

reklama
A co do torby to ja już dawno mam spakowana osobna torbę dla mnie do szpitala, osobna dla dzieciaczkow do szpitala i osobna na wyjście która mąż będzie miał przywieść [emoji4] i to też głównie zasługa męża bo jak z pracy wracał to codziennie się pytał spakowalas torby że dla spokoju je spakowalam [emoji6]

A dziś dziewczyny wybrałam się na miasto kupić sobie kozaki i zobaczcie jakie kozaki sobie kupiłam: [emoji23]
1510663871-ab4d4ec79555e538-aaaaaa.jpeg

@Mea1989 o to widzę dostarczanie paczek ruszyło. Wozeczek stoi super [emoji4] [emoji106]

Napisane na VTR-L29 w aplikacji Forum BabyBoom

No rzeczywiście piękne kozaki ;)
Moja siostra kupiła mi taki sam zestawik :D

Dziewczyny byłam dziś na USG i ktg. Z dzieciaczkami wszystko ok, mają po 1900 synuś i 1700 córka. Maly zszedl jeszcze nizej i pcha sie na swiat, a wiec stad ten okropny bol krocza, pachwin i blizny. Za to mala trzyma nogi na przeponie i dlatego tak ciezko mi oddychac. Na ktg Kresliły się skurcze, ale pan dr. "Erotoman- gawędziarz" ;) uznał że przy takiej ciąży i na tym etapie to normalne. Na dodatek stwierdzil ze seks musial byc bardzo udany ze az tak maz wcelował :D 20.11 mam przyjsc na wyznaczenie terminu cesarki i skierowanie do szpitala.

Dziewczyny byłam dziś na USG i ktg. Z dzieciaczkami wszystko ok, mają po 1900 synuś i 1700 córka. Maly zszedl jeszcze nizej i pcha sie na swiat, a wiec stad ten okropny bol krocza, pachwin i blizny. Za to mala trzyma nogi na przeponie i dlatego tak ciezko mi oddychac. Na ktg Kresliły się skurcze, ale pan dr. "Erotoman- gawędziarz" ;) uznał że przy takiej ciąży i na tym etapie to normalne. Na dodatek stwierdzil ze seks musial byc bardzo udany ze az tak maz wcelował :D 20.11 mam przyjsc na wyznaczenie terminu cesarki i skierowanie do szpitala.
Super że wszystko dobrze [emoji4] i dzieciaczki rosna[emoji6] ja 27.11 mam wizytę i dostanę skierowanie to może będziemy miały mniej więcej w tym samym czasie cc.
Jak zobaczyłam ten zestaw to porostu nie mogłam się oprzec[emoji7] ślicznie te nasze dzieciaczki będą w nich wyglądać!

Napisane na VTR-L29 w aplikacji Forum BabyBoom

A ktory masz teraz tydzień? Moje dziewczynki po 1700 ważyły z 4 tygodnie temu,ciekawe ile teraz,we czwartek mam wizytę :) a doktor faktycznie gawędziarz...

Oczywiście skończony tydzień. Wstępnie na początek grudnia 36 tc jeśli nic się nie będzie działo do tego czasu. Ale to przez 2 wcześniejsze cięcia i związane z nimi podwyższone ryzyko. Dlatego mam wizyty co tydzień ostatnio.

reklama
Hej dziewczyny. Niestety melduję się ze szpitala. Wczoraj bylam u swojego lekarza i okazalo sie podczas usg że jedna z dziewczynek na za wysokie tętno. Dała mi skierowanie i kazała natychmiast jechać na izbę przyjęć. Tak mnie wymęczyli badaniami że brzuch strasznie bolał. Podłączyli ktg i tu zaczął się koszmar. Jak udało się złapać serduszko jednej to druga uciekła.Nie mogli tego ustawić, a ja musiałam leżeć na wznak co wiązało się z potwornymi dusznosciami i bolem. Do tego jeszcze skonczyl sie im papier w tej maszynie i babka nie radzila sobie z jego wymianą. Lekarz powiedział że z zapisu wyszla prawidłowa średnia, ale poozniej na usg znowu tętno podwyższone. Całą noc nie spałam mimo zmeczenia bo bylo mi tak niewygodnie. Co pare godzin przychodzili sprawdzać serduszka.Tak się martwię o moje okruszki:(:(:( Wagę określili na 2100 i 2200.Wczoraj skończyłam 34 tydzień.

Trzymaj się w tym szpitalu. Mnie też tak jedna położna męczyła, bo chyba chciała udowodnić innym, że da radę podłączyć KTG jednocześnie na 2 dzieci a rzeczywiście można posłuchać przecież najpierw jednego dziecka a potem drugiego i wtedy nie ma takich nerwów... Jeszcze trochę trzeba wytrzymać, ta końcówka jest naprawdę ciężka, bez porównania z ciążą pojedynczą...

Do góry