reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża bliźniacza

Dziewczyny dziękuję za Wasze wsparcie i ciepłe słowa :-* u mnie dzień znowu zaczyna się od skurczy, do tego doszła biegunka od wczoraj, ale jakoś ciągniemy dalej w trójpaku.
@tusiaczzek1988 ale nam zrobiłaś niespodziankę! Gratulacje!:-D Twoi synkowie mają bardzo dobre wagi. Jeden synuś śliczny, czekamy na zdjęcie drugiego:) Dużo zdrówka dla Ciebie i chłopaków. Odezwij się co tam u Was, jak już będziesz na siłach.
@Marti92 bidulko, a udaje Ci się jakoś odespać w dzień? Ja też obudziłam się o 4:30 i miałam już po spaniu...

reklama
@tusiaczzek1988 kochana gratulacje! Powiem Ci że jak czytałam Twoje wcześniejsze wpisy to tak cicho sobie myślałam, że u Ciebie to już chwila moment. Waga chłopaków super, czekamy na zdjęcie ich obu:) na pewno niedługo będziecie już leżeć razem w 3 :)
A jak Twoje samopoczucie?

Ostatnia edycja:
A mam do Was dziewczyny takie pytanie- jak lekarze liczą Wam wiek ciąży? Wg terminu że ostatniej miesiączki czy USG pierwszego trymestru?
A tak na marginesie- dzisiaj w nocy kobieta urodziła dziecko z waga 5100 :o mi się marzy, żeby dwójka razem tyle ważyła :D

nemeyeth każdy dzień na wagę złota i tak do tego trzeba podchodzić. Miejmy nadzieję że uda się jeszcze chwilę wytrzymać.

Marti92 nie pociesze Cie, bo raczej z tym spaniem lepiej już nie będzie, wiem sama po sobie :/

Alina1987 u mnie najpierw liczyła z ostatniej miesiączki, ale jak robiła usg w 11 tc, to stwierdziła że dzieci są za duże i za bardzo rozwinięte i to już nie mogła być miesiączka tylko wystąpiło krwawienie. Znowu jak przyjęła datę wcześniejszej to brakowało im 2 tygodnie, więc policzyła wg usg.

A czyli każdy liczy po swojemu. Bo mi szpitalu liczą wg USG 1 trymestru, a lekarz prowadzacy ciążę z miesiączki.
A jeśli chodzi o bóle to boli mnie wszystko- dół brzucha jak na okres, krzyż tak samo miesiączkowo, pod żebrami też czuję kłucie..a mam robione ktg 2 razy dziennie i nic nie wychodzi, także te bóle nie mają u mnie żadnego związku ze skurczami porodowymi. Ale lepiej odpoczywac nam najwięcej, nawet jeśli to nie skurcze:)

Hej Wam i miłego dnia dla wszystkich. Ja pospałam nad ranem może trochę.wzielam paracetamol to choć na plecy troche pomógł
@Necia0 no ja wiem,ale jeszcze trochę i będziemy z naszymi maluszkami ja myśle 2tyg to max. A może i być na dniach. @nemeyeth w dzień to z godzinkę pospałam np. wczoraj,ale tez średnio i tu są dzieci wiec nie bardzo,ale dziś już do siebie jedziemy jak mąż wróci z pracy już tam tylko mieli pomalować i podobno już skończone wiec w domu może się zdrzemnę,ale teraz to godzinka snu i jak przespana nocka się czuje hehe;)

reklama
Witajcie dziewczyny. Ja dziś nocka straszna spać nie mogłam bo miałam duszności, ułożyć się z brzuchem też nie za bardzo i do tego chrapiacy mąż...
A teraz melduję się po wizycie szyjka 3,8. Wszystko dobrze lekarz powiedział że narazie przedwczesny poród mi nie grozi. Filip ma. 2200 a Oliwia 2300. Dzisiaj zechcialy buźki pokazać [emoji4][emoji7] kolejna wizyta za dwa tygodnie i już dostanę skierowanie do szpitala.

Napisane na VTR-L29 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry