reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża bliźniacza

Hej dziewczyny :)
Właśnie wróciłam od endokrynologa i moja tarczyca się uspokoiła i wszystko z nią ok. Jod mam przyjmować cały czas do porodu i pół roku po porodzie a po tym czasie znowu skonsultować się z lekarzem. Bardzo się cieszę, jeden problem z głowy.
Tak Was sobie czytam i Wam powiem, że chyba powoli zaczynam się bać porodu. Skończyłam dzisiaj 32 tydzień a wizytę u ginekologa mam dopiero za 3 tygodnie. Mam nadzieję, że do tego czasu nic się nie wydarzy bo jeszcze co do porodu nie mamy nic ustalone.
Maluszka niech się nie spieszy a Ty na spokojnie czekaj do kolejnej wizyty [emoji4] ja mam wizytę w poniedziałek i już nie mogę się doczekać żeby się dowiedzieć ile moje skarby urosły.

Napisane na VTR-L29 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Co do karmienia piersią dwójki- da się dziewczyny. Teraz z rozrzewnieniem wspominam ściąganie laktatorem, ale wtedy do śmiechu mi nie było. To, co dzieciaki nie zjadły, ściągalam laktatorem, miałam pokarm na później a laktacja hulala mi do roku, Kiedy to zdecydowałam o końcu naturalnego karmienia. Kiedy w nocy wszyscy spali, ja buczalam Medela ehh to były czasy. A teraz młodzież ma 2,5 roku, tłucze się na zmianę i tuli, pyskuje i mówi kocham

Wyszła u mnie infekcja układu moczowego, dostałam wlasnie kolejna dawke antybiotyku i w końcu powoli ból przechodzi. Przeciwbólowe nic nie pomagały:( zostanę parę dni na obserwacji i jeśli pojawi się rozwarcie wtedy biorą mnie od razu na cc, bo mówią że już nie mają czym powstrzymywać. Na ktg skurcze słabe. Ja wierzę, że wszystko z szyjką będzie ok i wyjdę w przyszłym tygodniu do domu i pojawię się tu na poród pod koniec listopada.

Wyszła u mnie infekcja układu moczowego, dostałam wlasnie kolejna dawke antybiotyku i w końcu powoli ból przechodzi. Przeciwbólowe nic nie pomagały:( zostanę parę dni na obserwacji i jeśli pojawi się rozwarcie wtedy biorą mnie od razu na cc, bo mówią że już nie mają czym powstrzymywać. Na ktg skurcze słabe. Ja wierzę, że wszystko z szyjką będzie ok i wyjdę w przyszłym tygodniu do domu i pojawię się tu na poród pod koniec listopada.
Trzymam kciuki żeby maluszki jeszcze posiedzialy u Ciebie w brzuszku [emoji110] Tt koniec listopada będziesz tulila maluchy a ja na początku grudnia [emoji4]

To by wiele wyjaśniało skąd ten ból, zwłaszcza że przy zwykłej kolce zazwyczaj ból sam ustaje i nie trwa tak długo. Alinka pobyt w szpitalu nigdy nie jest przyjemny, dlatego życzę Ci by wszystko wróciło do normy i żebyś miała jeszcze chwilę by odetchnąć.

@Alina1987 będzie dobrze, zobaczysz. Dostaniesz antybiotyki, trochę Cię poobserwuja i za kilka dni wrócisz do domu! Myśl o tym, że juz kilka tygodni dzieli Cię od spotkania swoich maleństw - to na pewno doda Ci sił! :-*

Dzięki dziewczyny:) tak sie właśnie nastawiam, że na koniec listopada będe tulić moje maleństwa:)
I chyba jestem nienormalna, szpital to nic przyjemnego ale mnie te parę dni pod kontrolą uspokoi, jak dzieci są codziennie badane:)
Idę spać, bo poprzedniej nocy oka nie zmrużyłam, dzisiaj powinno się udać. Dobranoc:*

reklama
Dzięki dziewczyny:) tak sie właśnie nastawiam, że na koniec listopada będe tulić moje maleństwa:)
I chyba jestem nienormalna, szpital to nic przyjemnego ale mnie te parę dni pod kontrolą uspokoi, jak dzieci są codziennie badane:)
Idę spać, bo poprzedniej nocy oka nie zmrużyłam, dzisiaj powinno się udać. Dobranoc:*
Dobranoc, przespanej nocki [emoji4]

Do góry