reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża bliźniacza

@Weronika-monika3636 witam i gratuluję
Widzę ze z tymi twardnieniami to wszystkie mamy problem na końcówce tej ciąży, a jak mówicie że luteine macie zwiększoną, to znaczy jaką dawkę bierzecie?

Jeszcze mam pytanie o wózek, ponieważ jesteśmy na etapie wybierania. I tak zastanawiamy się nad wózkami firmy dorjan i firmy tfk, w obydwu przypadkach modele jeden obok drugiego. Tylko że wózek dorjana kupimy nowy za taką cenę jak tfk używany, no i w tym problem, czy jest sens kupować używany. Może któraś z was miała doczynienia z jednym i drugim wózkiem i może powiedzieć coś o tym jak się sprawdzają?

reklama
@Weronika-monika3636 witam i gratuluję
Widzę ze z tymi twardnieniami to wszystkie mamy problem na końcówce tej ciąży, a jak mówicie że luteine macie zwiększoną, to znaczy jaką dawkę bierzecie?

Jeszcze mam pytanie o wózek, ponieważ jesteśmy na etapie wybierania. I tak zastanawiamy się nad wózkami firmy dorjan i firmy tfk, w obydwu przypadkach modele jeden obok drugiego. Tylko że wózek dorjana kupimy nowy za taką cenę jak tfk używany, no i w tym problem, czy jest sens kupować używany. Może któraś z was miała doczynienia z jednym i drugim wózkiem i może powiedzieć coś o tym jak się sprawdzają?
Ja mam używanego Doriana. Zastanawiałam sie nad nowym, ale trafiła sie okazja. Ja osobiście szukałabym używanego, ale to już zależy od zasobności portfela i podejścia do rzeczy po kimś. My sprawdziliśmy i nasz mieści się w standardowe drzwi 80 centymetrowe. Jeszcze czekamy na nasze Słoneczka, więc zobaczymy jak to będzie z użytkowaniem.

Napisane na SM-J710F w aplikacji Forum BabyBoom

Witam...na forum jestem juz jakis czas... Do tej pory bylaw na czerwcowych mamach... W poniedzialek dowiedzialam sie ze bija wemnie 2 serduszka... Narazie staram sie dojsc do ladu Z myslami ...jak by nie patrzec przezylam lekki szok... Mam juz 4 dzieci W tym jedno zaraz pelnoletnie... Nie ukrywam ze ciaza nie byla planowana... I troszke sie boje... PS -wiek 36 lat W poniedzialek na usg wyszlo 7 tydzien ..
Witaj,gratulacje :)

@Weronika-monika3636 nie dziwię Ci się, że przeżyłaś szok, każda mama na Twoim miejscu musiałaby się oswoić z tą myślą. Potrzebujesz czasu i to normalne. Pisalas, że jedno z Twoich dzieci jest już prawie pełnoletnie, więc na pewno poradzisz sobie z opieką, a i starsze dzieci pewnie pomogą. Poza tym jesteś młoda, niejedna kobieta w Twoim wieku rodzi pierwsze dziecko, a Ty już będziesz miała 6:) sama mam 3 rodzeństwa i nie wyobrażam sobie, że mogłoby być nas mniej. Tak samo będzie u Ciebie.
@Monikaa_G biorę jedna tabletke luteiny dopochwowo 3 razy dziennie. Zaczynałam od 1..a wózek też kupiliśmy używany, nowy był zdecydowanie za drogi- nam udało się go upolować za pół ceny. Niestety nie wypowiem się na temat wózków, które wymieniłas, gdyż nie widziałam ich na żywo, czytałam tylko opinie o tfk, był bardzo chwalony. Jednak był za szeroki na naszą windę więc zrezygnowaliśmy z oglądania.

Ostatnia edycja:
IMG_4098.JPG
Hej,ja jem śniadanie i czekam na męża o 14 do położnej.
A w końcu i my mamy furę dla dziewczyn,już wyprana czeka. Cieszę się,ze zdecydowaliśmy sie na bugaboo donkey duo,składa się do małych rozmiarów o co nam chodziło,ze względu na mały samochód,jest lekki i zgrabny,można używać jako wózka pojedynczego z dopięty koszem,super,same plusy,kupiliśmy używany,bo nowy to ja nie wiem kto by kupił to jednak mnóstwo pieniędzy,ale nam się udało znaleźć z fotelikami maxi cosi,które można wpiąć w wózek wiec fajnie.
Zaszalelismy z kolorem tez ;)

Załączniki

• IMG_4098.JPG
    IMG_4098.JPG
    74,5 KB · Wyświetleń: 493
Marti92widzialam to na żywo u znajomej, naprawdę fajny :) Gdyby był tańszy to był to nasz drugi typ po baby jogger. Ale osobiście nie zapłacę za używkę prawie 5000 zł.

Powiem Wam że śpię coraz gorzej, po 2-3 godziny w nocy, a mam wrazenie ze i to niezbyt twardo bo ciagle sie krece. W dzien przy swoich dzieciakach raczej nie jestem w stanie odespać więc jestem jak zombie. A co to będzie później, nikłe szanse że odespie przy blizniakach...

@Weronika-monika3636 nie dziwię Ci się, że przeżyłaś szok, każda mama na Twoim miejscu musiałaby się oswoić z tą myślą. Potrzebujesz czasu i to normalne. Pisalas, że jedno z Twoich dzieci jest już prawie pełnoletnie, więc na pewno poradzisz sobie z opieką, a i starsze dzieci pewnie pomogą. Poza tym jesteś młoda, niejedna kobieta w Twoim wieku rodzi pierwsze dziecko, a Ty już będziesz miała 6:) sama mam 3 rodzeństwa i nie wyobrażam sobie, że mogłoby być nas mniej. Tak samo będzie u Ciebie.
@Monikaa_G biorę jedna tabletke luteiny dopochwowo 3 razy dziennie. Zaczynałam od 1..a wózek też kupiliśmy używany, nowy był zdecydowanie za drogi- nam udało się go upolować za pół ceny. Niestety nie wypowiem się na temat wózków, które wymieniłas, gdyż nie widziałam ich na żywo, czytałam tylko opinie o tfk, był bardzo chwalony. Jednak był za szeroki na naszą windę więc zrezygnowaliśmy z oglądania.
Najbardziej przykre jest ze partner namawia na aborcje...nie wchodzi to w gre ale e tym wszystkim to kolejna igla wbita W glowe

reklama
Do góry