reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża bliźniacza

@Ola__28.12 a pytałaś lekarza o te skurcze?
Tak pytałam. Mowi, że to nie jest nic groźnego i, że jak to będą skurcze zwiastujace poród to bedę o tym wiedziała, bo będą bolesne i cykliczne.Te są podobno w normie ale nadal mam brac luteinę i msgnez. To dziwne uczucie parcia na dole i twardy brzuch to te moje dwa klopsy sporych rozmiarów.Powiem Ci że jakoś nadal nie jestsm spokojna. Może to taki dzień po prostu i reakcja na zmianę pogody...Ciekawe co powie Twój lekarz.Koniecznie daj znać.

reklama
Dziwny ten lekarz ja na wizycie w piątek jak byłam (32t4d) pani doktor chciała pisać już skierowanie do szpitala tylko że chyba zobaczyła przerażenie w moich oczach i stwierdził aaaa to może za 2tyg na następnej wizycie. Ale jak się umówię teraz w czwartek z tym lekarzem to nie będę od niej brała skierowania.
I tak sama myśl wywołuje u mnie ból brzucha taki że muszę iść zaraz do WC... :errr:
Moja pani doktor mówi że jak wszystko jest o.k to nie ma potrzeby dawania mi skierowania wcześniej. Ciąża 2k2o i bez komplikacji poki co.Zobaczymy jak to będzie. Wizyty mam co 2 tygodnie wiec liczę na to że jak coś się będzie działo to i tak mnie do szpitala wyśle. Mam totalny mętlik w głowie od myślenia o tym wszystkim, a co lekarz to inne działania:) Muszę się przede wszystkim uspokoić;)

Tak pytałam. Mowi, że to nie jest nic groźnego i, że jak to będą skurcze zwiastujace poród to bedę o tym wiedziała, bo będą bolesne i cykliczne.Te są podobno w normie ale nadal mam brac luteinę i msgnez. To dziwne uczucie parcia na dole i twardy brzuch to te moje dwa klopsy sporych rozmiarów.Powiem Ci że jakoś nadal nie jestsm spokojna. Może to taki dzień po prostu i reakcja na zmianę pogody...Ciekawe co powie Twój lekarz.Koniecznie daj znać.

Na pewno go zapytam. Też czuje taki ucisk w dole brzucha i dziś nawet dość mocno bolą mnie pachwiny...

Cześć dziewczyny czytam wasze forum od pewnego czasu aż w końcu postanowiłam dołączyć jestem w 29 tyg ciąży 2k2o, moje maluchy to Staś i Hela no i będąc w ciąży bliźniaczej już nieraz przekonałam się że jednak faktycznie jest to ciąża podwyższonego ryzyka

Dzień dobry Dziewczynki :)
Ja już od 6:00 się kręcę ale ogółem noc zleciała mi dobrze jedynie co to przy obracaniu się z boku na bok czuła taki dyskomfort ale ogółem żadne inne dolegliwości mi nie dokuczały.
Życzę Wam spokojnego dnia, jeśli któraś ma wizyty to powodzenia dziewczynki :wink:

Cześć dziewczyny czytam wasze forum od pewnego czasu aż w końcu postanowiłam dołączyć jestem w 29 tyg ciąży 2k2o, moje maluchy to Staś i Hela no i będąc w ciąży bliźniaczej już nieraz przekonałam się że jednak faktycznie jest to ciąża podwyższonego ryzyka
Hej :)
Fajnie, że dołączyłaś. Ogólnie jak się czujesz? Wszystko ok? :)

reklama
Dzień dobry Dziewczynki :)
Ja już od 6:00 się kręcę ale ogółem noc zleciała mi dobrze jedynie co to przy obracaniu się z boku na bok czuła taki dyskomfort ale ogółem żadne inne dolegliwości mi nie dokuczały.
Życzę Wam spokojnego dnia, jeśli któraś ma wizyty to powodzenia dziewczynki :wink:
Hej :) Ja mam dziś wizytę po południu. Wieczorem dam znać co i jak. Przed wyjściem zrobię też sobie zdjęcie, bo wiecie te "domowe" ciuszki to mało reprezentacyjne :D

Do góry