reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża bliźniacza

Ja tez codziennie wypatruje. Narazie nie mam ani jednego. Ja smaruje dwa razy dziennie kremem na rozstepy.
Ktory masz tc?

Napisane na LG-D855 w aplikacji Forum BabyBoom

Ja tak samo, oglądam się z każdej strony jakby to miało sprawić że wtedy na pewno się nie pojawia ;)
I też smaruję się 2x dziennie, czasem nawet 3 jak bardzo swędzi mnie skóra w dzień. Ale podobno to nie ma znaczenia, bo jak się ma predyspozycje to I tak się pojawia. Są tacy co się nie smarują wcale a nie mają. Moja znajoma przytula 40 kg w ciąży mnogiej i też żadnych nie ma. A ja w poprzednich ciazach 10 i 8 kg, nigdzie mi sie nie zrobiły, prócz piersi których to nie ominęło :/ Za to naczynka pękają mi na nogach w zwrotnym tempie, że już patrzeć nie mogę :(

reklama
Mea1989 życzę powodzenia na wizycie :)
Tusiaczek to ja Ci powiem że praktycznie niewiele śpie w nocy, a ostatnio nawet nie odsypiam w dzień. Miłego dnia mamuśki

Cześć dziewczyny:) My udajemy się po ciuszki i matę do lidla.Wiem, że troche późno ale wczoraj przez wizytę u lekarza już nie miałam głowy.Oby coś ładnego udało się upolować dla moich skarbuszków:p Noc minęła dużo lepiej niż ostatnio i nawet brzuch mniej dziś dokucza. Życzymy Wam super dnia i duuużo spokoju;););)

Aktualnie leżę w szpitalu po raz trzeci, ale w tym monencie jest wszystko ok, chociaż w tym szpitalu co leżę niechętnie wypisują do domu na tym etapie ciąży, więc nie wiem czy jeszcze wrócę do domu... Ale najważniejsze jest to że z malenstwami wszystko dobrze

Jeśli chodzi o lidla to wczoraj popołudniu wysłałam męża, ale wszystko było już przebrane. Wziął dresik, 2 koszulki i sukienke tylko wszystko na trochę późniejszy okres bo 62/68

@Monikaa_G witamy i trzymaj się w tym szpitalu. Dlaczego do niego trafiłaś?
Widzę, że z rozstępami wszystkie się oglądamy, jakby miało to coś pomoc w ich niepojawieniu się;) ja smaruję się 2 razy dziennie, na razie nic nie ma, ale mam chyba największy brzuch z Was wszystkich, więc obawiam się, że jeszcze mogą się pojawić.
@tusiaczzek1988 też czuję taki ciągnący ból bo bokach przy odwracaniu się w nocy, myślałam, że tylko ja tak mam i już się stresowalam, ale może na tym etapie to normalne.
Ja właśnie wrócilam z laboratorium, zaraz idę na szkołę rodzenia, a po południu do tego nowego lekarza. Także mam dziś dzień pełen atrakcji;)
Życzę wszystkim przyjemnego dnia, bez bólu i twardnien brzuszków:)

@Monikaa_G witamy na forum, fajnie, że zaczęłaś się do nas odzywać:) Z jakiego powodu trafiłaś do szpitala? Dużo zdrowia dla Ciebie i Twoich maleństw!
@Mea1989 Powodzenia na wizycie, trzymam kciuki żeby wszystko było ok :biggrin2:Koniecznie daj znać po co tam powiedział lekarz.
@Ola__28.12 jak wrócisz to pochwal się co tam fajnego udało Ci się upolować ;)

U mnie w tej chwili nie ma ani jednego rozstępu, tyle, że ze mnie trochę leniuszek i smaruję brzuch tylko 1x dziennie :happy: Moja mama nie miała ani jednego rozstępu, jednak nie była nigdy w ciąży bliźniaczej. Mimo to liczę na dobre geny :D
Powiem Wam, że bardziej niż rozstępy martwią mnie zmiany trądzikowe, ktore bardzo dokuczają mi w ciąży. Byłam u dermatologa, ale z uwagi na dobro dzidziusiów nic nie można brac :sad: a twarzy nie schowa się pod ubraniem tak jak rozstępów, a mam już duzo przebarwień potrądzikowych na twarzy, które ciężko ukryć. I przykre było bardzo jak rodzina i znajomi zamiast zwracać uwagę na brzuszek mówili "Ojej, ale Cię wysypało w ciąży! Będą ładne dzieci bo tyle urody mamie zabrały!"...

reklama
@mea kciuki za wizytę [emoji9][emoji9]
@monikaa witaj wśród nas[emoji4]

A ja w nocy tylko ż boku na bok i brzuch twardy. I Mąż mnie pocieszył, że coraz bardziej chrapię[emoji38][emoji38]

Napisane na SM-J710F w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry