reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża bliźniacza

Mam leżeć i brać magnez, no spę i luteinę. Ale magnez i no spa to biorę jak jest mi gorzej, bo nic konkretnego mi nie zaleciła. Będę tak jak Ty 3 razy dziennie. Bierzesz 3 ×1 magnez czy 3×2? U mnie szyjka 2.95

Napisane na SM-J710F w aplikacji Forum BabyBoom
Ja jeszcze tydzień temu też brałam nospe tylko doraźnie, ale teraz kazał mi brać regularnie, żeby zapobiegać skurczom. A magnez biorę tak trochę dziwnie- 2 tabl rano i 4 wieczorem, ale to dlatego że największe problemy z brzuchem mam właśnie nocą. A jaka masz dawkę magnezu w jednej tabletce?

reklama
Eh dziewczyny widzę,ze ciężko już każdej z nas. Ja był chciała wyjść ze szpitala i sobie w domu poleżeć,ale zobaczymy,teraz na KTG miałam ze 3-4 skurcze. Mi dają adalat rozkurczowy. Nie chce jeszcze rodzic wiec mam nadzieje,ze się uspokoi trochę i wytrzymam,ale ciąże bliźniacze wcześniej się kończą wiec dlatego chcą mnie trzymać,oby nie do końca. Na pęcherz i jajniki to strasznie cisną, mnie boli w kroczu tak ze ciężko do toalety pójść,jeszcze dość wcześnie dla nas wszystkich,mogłybyśmy urodzić w 36-37 tygodniu ale nie teraz :( wy macie cc planowane a ja póki co na naturalny porod i się boje,ale oby było wszystko dobrze to jakoś damy radę. Mąż działa w domu,łóżeczko i kołyskę przygotował,poprał,butelki,smoczki wygotowak dobrze mu idzie ;) przyjedzie na noc do mnie a jutro będzie dalej działał,bo my nie przygotowaniam na dzidzie jeszcze a jest jeszcze trochę do zrobienia.
Marti życzę Ci żebyś dotrwała do wymarzonego przez każdą z nas 36-37 tyg ale pomyśl sobie że 34 tydzień to przy bliźniakach też niezły wynik. Mi właśnie lekarz każe do niego dotrwać i mówi że potem to już z górki;) ale skoro jesteś w szpitalu to na pewno będą powstrzymywać poród tak długo jak to tylko możliwe. Tak jak piszesz- dacie radę:)

Ja jeszcze tydzień temu też brałam nospe tylko doraźnie, ale teraz kazał mi brać regularnie, żeby zapobiegać skurczom. A magnez biorę tak trochę dziwnie- 2 tabl rano i 4 wieczorem, ale to dlatego że największe problemy z brzuchem mam właśnie nocą. A jaka masz dawkę magnezu w jednej tabletce?
Mam Asmag B 20 mg jonów

Napisane na SM-J710F w aplikacji Forum BabyBoom

Hej dziewczyny :)
Wybaczcie moje pytania ale jestem tu nowa a stron I wiadomosci jest tyle do przeczytania ze szok.
Ja rowniez jestem w ciazy blizniaczej ale na poczatku bo to 10 tydzien.
Ciesze sie bardzo ale I martwie bo mecza mnie tak straszne mdlosci I wymioty ze jestem na lekach przeciwwymiotnych. I do tego dochodzi czasem zgaga. Wy rowniez tak mialyscie?
Moja ciaza blizniacza jest dwukosmowkowa I dwuowodniowa czyli dwujajowa.
Pozdrawiam wszystkie mamy I przyszle mamy
To ze ciaza 2k2o nie znaczy ze dwujajowa :)

Napisane na ALCATEL ONE TOUCH 7041D w aplikacji Forum BabyBoom

Do mnie zaraz mąż przyjedzie mam nadzieje,ze dziś będzie noc spokojna,trochę posiedzimy a później spać. Ja już sobie leżę do snu jeszcze za godz tabsy muszę wziąć tylko. Trzymajcie się!

U mnie tez lekarz mowi zeby do 34 chociaz wytrzymac, sterydy podane i czekamy

Ja w domu od wczoraj lekarz pozwolil szyjka 3.4cm.wiec niezle za tydzien mam wizyte u swojego lekarza i zobaczymy

U mnie tez lekarz mowi zeby do 34 chociaz wytrzymac, sterydy podane i czekamy

Ale jesteś w domu? Ja sterydy podane i kroplowa na skurcze ale mnie ciagle trzymają i dodaje te tabsy,No i nie wiem co dalej ale narazie zostajemy w szpitalu. Tez będziesz miała cesarkę jak dziewczyny ?

reklama
Do góry