reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża bliźniacza

Message_1506513428110-1.jpg
Ja chodzę do szkoły rodzenia i tam zajęcia prowadzi położna co ma bliźniaki (2 chłopaków 8 lat).
Będziemy mieli 6 spotkań po 2 godz. Materiały wysyła nam na maila i nie trzeba zbytnio notować. Do domu położna ma przychodzić po porodzie. Mamy mieć jeszcze jakieś zajęcia z inną babką od chustowania i pielęgnacji.
@Alina1987 ciesz się, że masz chwilę spokoju :) Moje też ostatnio są spokojne. Raz przez 2 dni mnie tak kopały, aż myślałam, że im tak zostanie :)
Mam do was takie pytanie jaką pościel kupujecie dzieciom jak macie parkę? W takim samym kolorze, czy jedne łóżeczko pod dziewczynkę a drugie pod chłopczyka? Ja w ogóle bym chciała w zygzaki, bo tak robię sypialnię gdzie będą stać łóżeczka, ale mam mówi: "dla dzieci zygzaki" i mam dylemat. Chcę jak niżej tylko w turkusie i myślałam 2 łóżeczka tak samo, a wy co sądzicie?
Zobacz załącznik 824863
W sumie masz rację, ostatnio tak kopały, że się ruszać nie mogłam z bolu, a teraz narzekam że nie kopią;) ale mam od wczoraj właśnie jakieś gorsze dni, więc pewnie stąd to moje narzekania..
A nad posciela długo właśnie nad zygzakami się zastanawiałam, mi bardzo sie podobały. Ale ze na scianach bedzie naklejka z chmurkami i balonami, postawilam jednak na gwiazdki, jakoś tak razem bardziej mi to współgra:) a to zdj mojej pościeli:

Załączniki

• Message_1506513428110-1.jpg
    Message_1506513428110-1.jpg
    689,3 KB · Wyświetleń: 82
reklama
Ja chodzę do szkoły rodzenia i tam zajęcia prowadzi położna co ma bliźniaki (2 chłopaków 8 lat).
Będziemy mieli 6 spotkań po 2 godz. Materiały wysyła nam na maila i nie trzeba zbytnio notować. Do domu położna ma przychodzić po porodzie. Mamy mieć jeszcze jakieś zajęcia z inną babką od chustowania i pielęgnacji.
@Alina1987 ciesz się, że masz chwilę spokoju :) Moje też ostatnio są spokojne. Raz przez 2 dni mnie tak kopały, aż myślałam, że im tak zostanie :)
Mam do was takie pytanie jaką pościel kupujecie dzieciom jak macie parkę? W takim samym kolorze, czy jedne łóżeczko pod dziewczynkę a drugie pod chłopczyka? Ja w ogóle bym chciała w zygzaki, bo tak robię sypialnię gdzie będą stać łóżeczka, ale mam mówi: "dla dzieci zygzaki" i mam dylemat. Chcę jak niżej tylko w turkusie i myślałam 2 łóżeczka tak samo, a wy co sądzicie?
Zobacz załącznik 824863
Ja tez mam dwa lozeczka ubrane tak samo :-)

Napisane na LG-D855 w aplikacji Forum BabyBoom

1507300893-aaaaaa.jpeg
1507300912-aaaaaa.jpeg
1507300924-aaaaaa.jpeg

Ja mam tak tylko dodatki inne. [emoji4] nie moglam sie powstrzymac i juz ubralam bo bylam ciekawa jak bedzie wygladac. Pod koniec listopada bede musiala wyprac [emoji6]

@Alina1987 też wypatrzyłam podobne ochraniacze z jednej strony minky :) Chyba też zrobię jedno łóżeczko z minky w różu a drugie turkus i do tego zygzak, a drugi komplet pościeli w jakiś wzór z wzorem bardziej dziecięcym w różu i turkusie tylko ten sam motyw jak u Ciebie gwiazdki :) A co do chmurek też mi się podobają np. półki na ścianie.
@adunnnia90 ładne masz łóżeczka i chyba duże :) Cały pokój gotowy

@Alina1987 też wypatrzyłam podobne ochraniacze z jednej strony minky :) Chyba też zrobię jedno łóżeczko z minky w różu a drugie turkus i do tego zygzak, a drugi komplet pościeli w jakiś wzór z wzorem bardziej dziecięcym w różu i turkusie tylko ten sam motyw jak u Ciebie gwiazdki :) A co do chmurek też mi się podobają np. półki na ścianie.
@adunnnia90 ładne masz łóżeczka i chyba duże :) Cały pokój gotowy
Tak lozeczka 140x70 to te wieksze z funkcja zrobienia pozniej z nich tapczanika [emoji4]
Jeszcze literki drewniane nad kazde lozeczko z imieniem zamowilam i pokoik gotowy [emoji3]

Zobacz załącznik 824863

Ja na początek będę miała jedno łóżeczko i kupuje do niego 2 kompl. Pościeli minke. Jedna będzie dla niego a druga dla niej. A po jakiś 3 miesiącach kupimy drugie łóżeczka i 2 komplety pościeli znów dla każdego po jednym. Będą się różniły trochę kolorami i wzorami.

Zobacz załącznik 824866
W sumie masz rację, ostatnio tak kopały, że się ruszać nie mogłam z bolu, a teraz narzekam że nie kopią;) ale mam od wczoraj właśnie jakieś gorsze dni, więc pewnie stąd to moje narzekania..
A nad posciela długo właśnie nad zygzakami się zastanawiałam, mi bardzo sie podobały. Ale ze na scianach bedzie naklejka z chmurkami i balonami, postawilam jednak na gwiazdki, jakoś tak razem bardziej mi to współgra:) a to zdj mojej pościeli:

Śliczna :)
A ja wybrałam takie:
@Necia0 Ty już zaprawiona w bojach jeśli chodzi o poród czy połóg,wiec nie dziwię się, że na chwilę obecną nie potrzebujesz położnej:) i tak jak piszesz, na forum też znajdujemy odpowiedzi na nasze zmartwienia. Mi od dzisiaj wlasnie doszło kolejne- od wczoraj dzieci jakieś leniwe są i rzadko i słabo czuję ruchy...aż dzisiaj leciałam do sklepu po Snickersa żeby je rozruszać;) po nim chwilę pokopaly i znowu spokój. Już z zaczynam się tym martwić :(

Jak zjadłaś i się powierciły to znaczy że wszystko ok, może na nich też słabo wpływa pogoda i mają gorszy dzień ;)

1507300893-aaaaaa.jpeg
1507300912-aaaaaa.jpeg
1507300924-aaaaaa.jpeg

Ja mam tak tylko dodatki inne. [emoji4] nie moglam sie powstrzymac i juz ubralam bo bylam ciekawa jak bedzie wygladac. Pod koniec listopada bede musiala wyprac [emoji6]

Śliczne:) ja przymiarek nie zrobię, mąż sie uparł, że skreci lozeczka jak urodzę, ciekawa jestem jak je wlasnie ubierze;)

reklama
Ja na początek będę miała jedno łóżeczko i kupuje do niego 2 kompl. Pościeli minke. Jedna będzie dla niego a druga dla niej. A po jakiś 3 miesiącach kupimy drugie łóżeczka i 2 komplety pościeli znów dla każdego po jednym. Będą się różniły trochę kolorami i wzorami.
Właśnie też muszę jeszcze dokupić 2 komplety pościeli, ale najpierw musiałam sprawdzić jakość tych, które zamówiłam. Są ok, więc domowie kolejne, tym razem z chmurkami.
A mój szanowny małżonek właśnie skręca regał do pokoiku dzieci, ciekawe co z tego wyjdzie;)

Do góry