reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża bliźniacza

czesc Dziewczynki....
u mnie przez ostatnie dwa dni bylo strasznie... brzuszek stawial sie co 30 minut i maluchy tak sie wypinaly ze myslalam ze urodze.... juz w piatek wizyta...mam nadzieje sie dokulac te 2/3 tyg jeszcze :)) i mam nadzieje ze ginka wyznaczy mi termin cc a nie bedzie trzymac niewiadomo ile w niepewnosci:angry:
co do brzuszka to moj jest taki ogromny... mierzy 108cm a w sumie przytylam okolo14kg wiec nie jest zle :-D:-D
laktator juz kupiony wybralam Tomee Tippie tak jak wczesniej planowalam i elektryczny....
mysle zeby juz w kolejnym tyg pakowac torbe do szpitala bo cos czuje ze to juz pora :))
a jak Wy sie czujecie

slicznyy brzuszek...o ranyyyy pieknyyy
Nooo to dla tych,ktore mowia ze maja ogromny brzuchol..Prawie 38 tydz...:-) zdjecie z dzis.

ooo slicznyy tez,...i widac na nim ze sie obnizyl.....wiec porodzik chyba sie zblizaa

reklama
Cześć dziewczyny Ja po urlopie niestety deszczowym :-)

Jak już się ogarnę z praniem to doczytam co i jak.
Ogólnie czuję się dobrze, dzieciaki chyba będą surferami bo uwielbiają plażę :-) Puchną mi trochę nogi no i żebro to już ból codzienny ale ogólnie nie mam powodów do narzekań.
Tylko te moje maluchy są strasznie aktywne, mam wrażenie że wogóle nie śpią ;-)

Rainmanka czy byłaś już na usg??Wiesz już jaka płeć?

Ja mam w środę 3d :-) a za 3 tyg zaczynam szkołę rodzenia

Dziewczynki Kasiona już jest mama pierwsza wrzesniowka rozpakowana maluchy są w inkubatorkach waza po około 2 kg , wszystko jest dobrze maluszki musza troszke dojrzec :) pozdrawiam ciekawe kiedy moja kolej :))))

:angry::angry::angry::szok::szok::szok::angry::angry::angry:

O matko!!! Się zaczęło, idę robić pranie kurde ciekawe która następna. A co tak wcześnie masz jakieś info??? A w ogóle to wózek już mam foto na wózkach zaraz wrzucę.

Jedynka też się martwię o szyjkę czy te skurcze wytrzymuje, luteina kompletnie już nie pomaga, trochę pomogło jak z Magvitu przeszlam na aspargin, może dlatego że potas tam jest.

A w ogóle to tak mnie lewa kopie że musze cały czas wyprostowana siedzieć, leżeć bo od krocza czuję ją pod mo0stkiem i żebrami ał

Jejku Kasiona!!! a tak myslalam czemu sie nie odzywa. Ciekawa jestem strasznie czemu tak szybko, ale mam nadzieje ze wszystko ok. Trzymam kciuki za maluszki.

Olis i jak Ci sie wozek podoba? zadowolona jestes?Tez z poczatku chcialam ten kolor co Ty masz:) ja dopiero okolo 17 bede miala swoj i tez wstawie fotki. A mi luteina i aspargin juz nie daja chyba nic. Biore juz 3 razy dziennie aspargin. Zobaczymy co dalej.

Jedynka ja aspargin biore 3 albo nawet 4 razy dziennie po 2 tabl więc coś tam daje, ale skurcze są i to coraz częściej, w czwartek wizyta. Po luteinie to tylko mnie piecze okropnie tam.... :baffled::baffled:

A wózek ogroooomny hihi ale fakt dzieki skrętnym kołom łatwo się prowadzi, zobaczymy jak to będzie z załogą, niestety kot mój nie chciał się przewieźć :D kolor trochę ponury ale jak dołożę różowe kocyki to będzie ok.

Co do Kasiony to też o niej ostatnio myslałam, bo cos długo nie pisała, żebym tak z 3 tyg jeszcze wytrzymała to by było super, no i właśnie dlatego te sterydy lepiej wziąść przecież Kasiona była pare dni temu u lekarza i nic nie wskazywało na poród, mój gines miał racje mówiąc że po 30 tyg to już wszystko się może zdarzyć.

dziewczynki bez paniki u Kasiony wszystko ok w sobote odeszly jej wody z jednego worka ale maluszek mila wystarczajaco zeby dostala zastrzyk i kroplowki na rozwoj plucek.... a cc poszlo dobrze Kasia czuje sie dobrze tylko maluszki dojrzewaja w inkubatorach...
wiecie to prawda ze u niej nic nie wskazywalo na wczesniejszy porod ale sie stalo teraz trzymajmy kciuki za mamusie :))) i za maluszki bo jej sie przydadza :))

OOOOO rany,to pewnie z wrzesniowek ja nastepna:))
A prania zadnego nie mam porobionego,nie wspomne o wyprawce i reszcie:(Tak to jest czekac na potem,nigdy nic nie wiadomo.

reklama
olis popros moze o luteine pod jezyk, ja biore ja bo po dopochwowej od razu dostawalam zapalenia wlasnie "tam" :). To jak cos i ja wezme podwojna dawke asparginu, bo matrwia mnie te twardnienia, a najgorsze ze nie moge rozroznic, czy to maluchy tak robia czy to skurcz jakis, bo one wyprawiaja takie rzeczy ze ja juz nie moge tak mi szaleja z tym wypinaniem.
A wozek, no coz duzy, ale gdzies te babelki nasze musza sie pomiescic :).
Justella co u Ciebie?

Do góry