reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża bliźniacza

A ja właśnie leżę przed komputerem bo wybieram prześcieradła, pościele i rożki i nie mogę się zdecydować;) ale upatrzyłam juz łóżeczka, jutro je zamawiamy i będą leżeć i czekać w kartonach do porodu- mąż zapowiedział, że łóżeczka złoży dopiero jak już urodze:)
Jutro jedziemy jeszcze dokupić ciuszki do Auchan, ponoć są tam tanie, całkiem dobre jakościowo i mają małe rozmiary, zobaczymy czy to prawda:)
A z jakiej strony (jeśli można wiedzieć) zamawiasz to wszystko bo ja już sama nie wiem skąd zamówić...

reklama
A z jakiej strony (jeśli można wiedzieć) zamawiasz to wszystko bo ja już sama nie wiem skąd zamówić...
Generalnie oglądam na Allegro i jak mi podpasuje jakiś sklep cenowo to z niego zamawiam kilka rzeczy, tak robiłam z laktatorem, butelkami, pieluchami itd. Łóżeczka miałam z całym wyposażeniem zamawiać ze sklepu amc Toruń bo znalazłam go na Allegro i mają swoją stronę internetową ale jednak bardziej opłaca mi się zamówić same lozeczka na allegro a pościel rożki itd w sklepie szyciomania ( też produkty z Allegro)bo mają spoko ceny a sama mogę sobie powybierac wzory na obie strony i szyja to na zamówienie.

Też właśnie głównie na Allegro szukam, bo w niektórych typowych sklepach internetowych to ceny z kosmosu mają. A i w moim najbliższym mieście z cenami to samo. Mamy dwa sklepy z artykułami dla dzieci to ceny takie, że mnie nie stać.

Cześć wszystkim, ja też dziś słabo spałam jakoś tak ciężko mi było oddychać i nie mogłam sobie znaleźć dobrej pozycji :/ do tego znów boli dół brzucha i jeszcze jakieś takie nieprzyjemne skurcze się pojawiają. Także dziś odpuszczam i lezakuje cały dzień, pojadę tylko po dzieci do szkoły.
Ja jeszcze nie mam ustalonego dokładnego terminu cesarki, powiedziała że na początku grudnia Na pewno, ale zobaczymy jak będzie. Z blizniakami ciężko przewidzieć, aby sami się nie pchali wcześniej niż 34 tc. Podobno wtedy jest już najbezpieczniej.

Też właśnie głównie na Allegro szukam, bo w niektórych typowych sklepach internetowych to ceny z kosmosu mają. A i w moim najbliższym mieście z cenami to samo. Mamy dwa sklepy z artykułami dla dzieci to ceny takie, że mnie nie stać.
Zwłaszcza że musimy liczyć praktycznie wszystko razy dwa :) tak teraz sobie patrzyłam na tą wyprawke i praktycznie wszystko poza kosmetykami dla dzieci mam z Allegro. Raz że taniej, a dwa wygodniej bo po sklepach nie muszę biegać.

Ja właśnie tez szukam na Allegro już od kilku dni nie mogę się zdecydować,chce zamówić rożki z minky,pieluchy i jeszcze jak coś fajnego znajdę i mi mama wyślę to do Szwecji :)
Ja dziś nie gotuje nawet nic,kaszel mnie meczy mimo,ze ten syrop biorę,kręgosłup boli i jeszcze ten brzuch tak twardnieje,napina się a przecież nic nie robię,wzięłam prysznic tylko. Tez tak macie z brzuchem,bo dla mnie to strasznie ciężkie już,a w szpitalu to tylko dostałam tabletkę i wszystko dobrze Eh już nawet nie jadę tam,bo czekać kolka godzin żeby się dowiedzieć,ze dobrze i nic to Bezsensu :( już tak tym zmęczona,ze nawet się nie cieszę tak kupowaniem tej wyprawki i wszystko odciagam :/

Ja na razie mam wózek, 1x fotelik, grube kocyki, rożki i trochę ubranek. Też szperam na allegro i trochę na olx.
Ja na razie mam wózek, 1x fotelik, grube kocyki, rożki i trochę ubranek. Też szperam na allegro i trochę na olx.
Właśnie zapomniałam o nim wspomnieć- dzięki Olx też mam foteliki do auta, monitory oddechu i kilka fajnych ciuszkow typu spodnie, bluza czy sweterek.
Necia dzisiaj coś wszystkie mamy chyba słaby dzień, ja też leżakuje cały dzień poza zejściem do Pierogarni, ale ją mam pod blokiem:) wczoraj od położnej w szkole rodzenia nasłuchałam się, czego nie będzie można jeść na początku karmienia, więc w wigilię nie pojem i chyba dlatego od rana miałam ochotę na pierogi z kapustą i grzybami, które właśnie kupiłam i zjadłam wszystkie :)

Ostatnia edycja:
Ja właśnie tez szukam na Allegro już od kilku dni nie mogę się zdecydować,chce zamówić rożki z minky,pieluchy i jeszcze jak coś fajnego znajdę i mi mama wyślę to do Szwecji :)
Ja dziś nie gotuje nawet nic,kaszel mnie meczy mimo,ze ten syrop biorę,kręgosłup boli i jeszcze ten brzuch tak twardnieje,napina się a przecież nic nie robię,wzięłam prysznic tylko. Tez tak macie z brzuchem,bo dla mnie to strasznie ciężkie już,a w szpitalu to tylko dostałam tabletkę i wszystko dobrze Eh już nawet nie jadę tam,bo czekać kolka godzin żeby się dowiedzieć,ze dobrze i nic to Bezsensu :( już tak tym zmęczona,ze nawet się nie cieszę tak kupowaniem tej wyprawki i wszystko odciagam :/
Kurcze Marti długo Ciebie to nie przeziębienie coś nie chce puścić:( a z tym twardniejącym brzuchem- nie glaszczesz go za często? Ja do wczoraj nie byłam świadoma i często sobie dzieciaczki glaskalam, a lekarz wczoraj powiedział żeby to ograniczyć, bo przy bliźniakach mam już bardzo napięta macicę i przy masowaniu ona się stawia i twardnieje.

reklama
Wiem właśnie mi tez mówiła w szpitalu,nie głaszcze tylko 2 razy dziennie smaruje olejem kokosowym czy balsamem,to co mam nie smarować tez :( No nie wiem,ten kaszel mnie meczy tylko i byłam u lekarza i jakis syrop za krocie i co to tez nie pomaga a na brzuszek tez jak tak kaszle to tez ten brzuch skurcz ma taki :/ Eh nie wiem,i mnie tak boli tez na dole jakby ciagle cislo na siku :(

Do góry