reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża bliźniacza

Ja chyba kupię taki wózek z allegro za 1370zł+ przesyłka. Jest głęboki+spacerówka+foteliki.
Przyznam, że głównie chodzi mi o cenę. Mieszkam w domu jednorodzinnym więc z drzwiami nie ma problemu a do sklepów mój mąż uwielbia chodzić więc nie będę musiała ciągać dziewczynek ze sobą, tylko on szybko poleci i kupi co trzeba. Ale ciągle się nad tym wózkiem zastanawiam. Na początku chciałam Dorjana ale ten tańszy :)

Załączniki

• da84e030497b9b6d852c4c20e52d.jpg
    da84e030497b9b6d852c4c20e52d.jpg
    30 KB · Wyświetleń: 99
reklama
Ja chyba kupię taki wózek z allegro za 1370zł+ przesyłka. Jest głęboki+spacerówka+foteliki.
Przyznam, że głównie chodzi mi o cenę. Mieszkam w domu jednorodzinnym więc z drzwiami nie ma problemu a do sklepów mój mąż uwielbia chodzić więc nie będę musiała ciągać dziewczynek ze sobą, tylko on szybko poleci i kupi co trzeba. Ale ciągle się nad tym wózkiem zastanawiam. Na początku chciałam Dorjana ale ten tańszy :)
Co to za wozek

Napisane na F3111 w aplikacji Forum BabyBoom

My także wybraliśmy jeden za drugim, tylko baby Jagger City select. Używany za 2100 zł, właśnie jutro po niego jedziemy :) testowaliśmy oba rozwiązania po tym jak posadziliśmy naszą 6 łatkę i dla mnie ten jeden obok drugiego jest za ciężko i mniej funkcjonalny według mnie oczywiście. A z uwagi na to że mamy już dwoje dzieci I potrzebuje czegoś co szybko się składa a przy tym jest bardzo funkcjonalne, zwłaszcza zajmujące miejsce w samochodzie, bo woże swoje starszaki na zajęcia a także do szkoły, więc padł wybór na niego :)

Nasz mieści się w standardowe drzwi w domu, więc jakoś bardzo szeroki nie jest. Moja siostra ma jeden za drugim i jest średnio zadowolona. Jeśli jeden obok drugiego to brałabym ż osobnymi budkami żeby dzieci miały każdy swoją przestrzeń. Oglądałam w sklepie z jedną budką i sprzedawczyni odradzała. Przy jeden obok drugiego jest szerzej i w sklepach może być problem, ale na zakupy i tak nie będę jeździć sama, więc zawsze ktoś będzie do pomocy. Przy jeden za drugim jest ograniczona widoczność dziecka z tyłu i czytałam, że w spacerówkach jedno kopie drugie, ale za to są węższe i łatwiej w sklepach. Każda mama ma swoje typy. Ja nie żałuję wyboru. Przy podwójnym wózku nigdy nie będzie łatwo i prosto

Napisane na SM-J710F w aplikacji Forum BabyBoom

20170723_180935.jpg My mamy mountain buggy duet- jeden obok drugiego. Mamy bardzo mała windę i niestety wszystkie inne wózki odpadały. A chciałam mieć jeden obok drugiego, tak żeby widzieć dwójkę dzieci dobrze. Nasz ma tylko 65 cm szerokości, jest lekki, fajnie nim się skręca . Ale minusem jest cena:( nowy z akcesoriami to 7 tys., ale udało nam się kupić używkę na połowę ceny.
Na zdjęciu jest nie do końca złożony, budki nie są "ponaciagane" ;)
@Blanka8 ja chyba nie dałabym rady na weselu, już za często boli mnie brzuch i uciska. Myślę, że wszyscy zrozumieją, jeśli się nie pojawisz.

Załączniki

• 20170723_180935.jpg
    20170723_180935.jpg
    713,2 KB · Wyświetleń: 126
Ostatnia edycja:
reklama
1504967511-aaaaaa.jpeg
moja siostra ma taki i żałuje. Mówi, że do tego dziecka na dole jest bardzo kiepski dostęp.

Napisane na SM-J710F w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry