reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża bliźniacza

reklama
Dziewczyny a co myślicie o całym takim zestawie? Opłaca się czy nie? To moja pierwsza ciąża i powiem Wam, że trochę mnie te wszystkie zakupy przerażają :)
*Spam* :( Moderator usunął link do strony :(
Teraz wkleję zdjęcie: Zestaw kosztuje 695zł to dużo czy mało?

Załączniki

• Posciel-dla-dzieci-MK-hamak-ecru-moskitiera.jpg
    Posciel-dla-dzieci-MK-hamak-ecru-moskitiera.jpg
    138,9 KB · Wyświetleń: 77
Teraz wkleję zdjęcie: Zestaw kosztuje 695zł to dużo czy mało?

przepiękny zestaw, jeżeli to co jest na zdjeciu wchodzi w skład cene..to myślę ze nie jest to za drogo, podejrzewam że wszystkie elemety osobno kosztują podobną sumę, ale..zastanów sie nad baldachimem, w mojej ocenie spełania wyłącznie wizualne wrażenie a nie funkcjonalne, zbiera kurz i zabiera powietrze (w małym mieszkaniu/pomieszczeniu zbędna rzecz szybko go zdejmiesz)

pomyśl też nad przybornikiem, ja kupiłam w ikeii zarąbisty przybornik plastikowy, który bedzie wisiał na łóżeczku albo na przewijaku, praktyczny i długo służy, jeden na dwójke dzieci spokojnie wystarczy

0277505_PE387112_S5.JPG

dziewczyny jeśli chodzi o materace z gryką - ja taki miałam dla pierwszej córki i zadnych robaków nie miałam..nie wiem komu te robaczki sie przytrafiły, ale to nie jest reguła :) zamierzam kupić drugi taki sam :)

a u mnie dalszy ciąg problemów z pęcherzem :( czekam na wyniki crp i zobaczymy co dalej.

ale zobaczcie na tą rzecz, co myślicie? bo ja uważam ze super opcja - poduszka do karmienia bliźniąt i ma oparcie z tyłu! mega fajna sie wydaje

300_300_productGfx_9b655c16351b2b9d0b93cb3c901473af.jpg

ale zobaczcie na tą rzecz, co myślicie? bo ja uważam ze super opcja - poduszka do karmienia bliźniąt i ma oparcie z tyłu! mega fajna sie wydaje

300_300_productGfx_9b655c16351b2b9d0b93cb3c901473af.jpg
Tą poduchę do karmienia widziałam, też nawet byłam na nią napalona, do wczoraj.. byłam u koleżanki, która ma prawie trzymiesięczne bliźniaczki i mówi że używała ja kilka razy i sprzedała..cała była upocona za każdym razem po jej używaniu, bo to gruba rzecz, a poza tym mówi że żeby jej używać musi być w domu druga osoba która poda Ci dzieci . Więc teraz używa zwykłych poduszek albo zwiniętego koca itp i mówi że to najlepsze i jest w stanie sama 2 na raz karmić.

przepiękny zestaw, jeżeli to co jest na zdjeciu wchodzi w skład cene..to myślę ze nie jest to za drogo, podejrzewam że wszystkie elemety osobno kosztują podobną sumę, ale..zastanów sie nad baldachimem, w mojej ocenie spełania wyłącznie wizualne wrażenie a nie funkcjonalne, zbiera kurz i zabiera powietrze (w małym mieszkaniu/pomieszczeniu zbędna rzecz szybko go zdejmiesz)

pomyśl też nad przybornikiem, ja kupiłam w ikeii zarąbisty przybornik plastikowy, który bedzie wisiał na łóżeczku albo na przewijaku, praktyczny i długo służy, jeden na dwójke dzieci spokojnie wystarczy

0277505_PE387112_S5.JPG

dziewczyny jeśli chodzi o materace z gryką - ja taki miałam dla pierwszej córki i zadnych robaków nie miałam..nie wiem komu te robaczki sie przytrafiły, ale to nie jest reguła :) zamierzam kupić drugi taki sam :)

a u mnie dalszy ciąg problemów z pęcherzem :( czekam na wyniki crp i zobaczymy co dalej.

W tej cenie jest łóżeczko z wyposażeniem i rożek. Nie ma tego kosza i śpiworka. A z baldachimem tak się zastanawiam nad tiulowym, mieszkam na wsi i chodzi mi o dużą ilość paskudnych much i komarów.
Przybornik bardzo ciekawy, kurcze tyle tych rzeczy jest, nie wiadomo na co się zdecydować, żeby przy okazji nie zbankrutować... :)

W tej cenie jest łóżeczko z wyposażeniem i rożek. Nie ma tego kosza i śpiworka. A z baldachimem tak się zastanawiam nad tiulowym, mieszkam na wsi i chodzi mi o dużą ilość paskudnych much i komarów.
Przybornik bardzo ciekawy, kurcze tyle tych rzeczy jest, nie wiadomo na co się zdecydować, żeby przy okazji nie zbankrutować... :)

jeżeli tylko łóżeczko z wyposażeniem i rożek to bardzo drogo...

@Mea1989 spróbuj poszukać wszyztkich tch elementów jakbyś chciała je osobno kupić i zobacz jakie sa ceny i bedziesz wiedziała czy Ci sie opłaca komplet czy nie

reklama
A wracając do laktatorow elektrycznych - czy któraś z Was ma już sprawdzony/polecony model? Mi parę znajomych polecało albo Medela Swing lub Philips Avent ale drogie one są strasznie. Znalazłam jeszcze Canpol baby o połowę tańszy i nawet dobre ma opinie na necie.

Do góry