reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża bliźniacza

Butelki, smoczki, zestaw do paznokci, termometr do wody, termometr do mierzenia tem ciala, szczoteczka do wlsow, myjki-do mycia no i wszystko do torby do szpitala dla mnie piżamy szlafrok staniki majteczki podklady itp

Napisane na LG-D855 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Bepanten, sudocrem i kosmetyki dla niemowlat od 1 dnia zycia wszystkie z hipp wzielam. Plyny do prania i płukania specjalne do prania ubran dla niemowlat. Chusteczki do tyleczka, sol spray do noska, octanisept. Waciki, patyczki tak mysle czy nic nie ominelam...

To zaszaleliscie:) teraz już rzeczywiście możesz czekać spokojnie do grudnia. Też już kompletuje wyprawkę, mam jeszcze kilka pieluch tetrowych i flanelowych na liście oprócz tego co wymieniłas, chyba że były ale gdzieś mi umknęły;)
A myślicie teraz o kupnie laktatora elektrycznego czy czekacie czy będzie potrzebny do narodzin dzieciaczkow?

To zaszaleliscie:) teraz już rzeczywiście możesz czekać spokojnie do grudnia. Też już kompletuje wyprawkę, mam jeszcze kilka pieluch tetrowych i flanelowych na liście oprócz tego co wymieniłas, chyba że były ale gdzieś mi umknęły;)
A myślicie teraz o kupnie laktatora elektrycznego czy czekacie czy będzie potrzebny do narodzin dzieciaczkow?
Tak pieluchy tez kupione i te i te. Laktator ma moja bratowa elektryczny i siostra reczny wiec to odpadlo bo pozycze [emoji5] kocyki, kolderki, poszewki, body, skrpetki, czepeczki, przewijak, wanienka i stelaz doslownie wszystko tak jak lista byla dluga tak wszystko zakupione [emoji3]

Tak pieluchy tez kupione i te i te. Laktator ma moja bratowa elektryczny i siostra reczny wiec to odpadlo bo pozycze [emoji5] kocyki, kolderki, poszewki, body, skrpetki, czepeczki, przewijak, wanienka i stelaz doslownie wszystko tak jak lista byla dluga tak wszystko zakupione [emoji3]

Ale fajne jest takie kompletowanie wyprawki, ja uśmiecham się jak głupia jak kupuję kolejne rzeczy;) dzisiaj dostałam ciuszki takie malutkie 50 od koleżanki tej od bliźniaczek to kilka razy już je oglądałam:)

Ja sprzedała swój laktator, ale i tym razem zamierzam zakupić już wcześniej. Elektryczny bo było łatwiej kiedy go mialam niż w przypadku syna kiedy ręcznie trochę mi to czasu zajmowalo. Bardzo mi się przydał już w szpitalu kiedy miałam kryzys po cesarce, zeby rozkręcić laktacje, potem uporac sie z nawałem, dzieki czemu zapasów mleka mialam na miesiąc co przydalo sie przy wyjsciach :) więc to dla mnie zakup obowiązkowy.

Ale fajne jest takie kompletowanie wyprawki, ja uśmiecham się jak głupia jak kupuję kolejne rzeczy;) dzisiaj dostałam ciuszki takie malutkie 50 od koleżanki tej od bliźniaczek to kilka razy już je oglądałam:)
Oj ja tez kilka razy dziennie przegladam ciuszki[emoji7]

Ja mam ręczny laktator, elektryczny pożyczę od siostry. Musze gdzies kupić takie ciepłe czapeczki i rekawiczki na zimę. Czekam na Pepco, może coś sie pojawi. Fundusze ograniczone, wiec kupuję co niezbędne, a potem będę ewentualnue dokupować.

A ile butelek na początek planujecie kupić? Ja na razie mam tylko 2 i jeszcze muszę dokupic.. i nie wiem, czy lepszy będzie smoczek lateksowy czy silikonowy?

Ja mam 2 z canpol babys z Pepco. Kupilam 3 uzywane z Aventy i siostra ma mi coś podrzucić po swoich Maluchach. Ale na smoczkach sie nie znam.

A materacyki juz macie?

reklama
Ja mam 2 z canpol babys z Pepco. Kupilam 3 uzywane z Aventy i siostra ma mi coś podrzucić po swoich Maluchach. Ale na smoczkach sie nie znam.

A materacyki juz macie?
Nie, kupię razem z łóżeczkami, ale ten wydatek zostawię już na październik. Tylko właśnie nie wiem czy brać materac pianka-kokos czy gryka-pianka-kokos...

Do góry