reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża bliźniacza

reklama
oj troche sie zmiartwilam ze mam maly ten brzuch,ale ja od poczatku nie mialam wielkiego.zreszta chyba kazdy ma jakis inny i maly nie swiadczy o jakis nieprawidlowosciach.moze teraz mi podskoczy przez te ostatnie miesiace;)swedzi caly czas,wiec znaczy ze rosnie....

Jedynka dzieki za słowa pocieszenia:)))
nie przejmuj sie co ludzie gadaja,wazne ze wy tak sie czujecie dobrze i chcecie aby tak było.papierek szczescia nie daje,wiadomo ze z formalnego punktu widzenia moze i ulatwia to niektore rzeczy..ale jesli jest wam tak dobrze to po co to zmieniac.
napisz mi jak mozesz co bierzesz maluszkom do szpitala i czy siebie i ich pakujesz do jednej torby??ja myslalam zeby ich spakowac do innej takiej od wozka,ale nie mam jeszcze wozka wiec nie wiem za bardzo w co.dzisiaj bylam w galerii polazic zeby sobie cos kupic bo juz za bardzo mnie rzeczy opinaja dotychczasowe.kupilam sobie jedna tunike i oczywiscie maluszom pare rzeczy.teraz w sklepach sa mega obnizki wiec mozna naprawde jak sie ma czas i poki mozna sie poruszac bez problemu wyszperac.podobaja mi sie takie bodki z napisami "kocham mame","tate" i widzialam w h&m takie,ale najmniejsze byly na 68 wiec nie kupilam.ciuszkow to tak naprawde mam juz wystarczajaco ilosc.musze dokupic w nd (z moim mezem sie wybieram) po rozki,i cieplejsze kocyki.zostanie nam tylko wozek i łezeczka z materacami kupic i pielegnacyjne ale to kupie w ostatniej chwili.

sliczne te brzusie :)
Jak chodzi o to zwolnienie dla meza po cesarce to slyszalam, ale nie wiem jak to jest gdy facet mezem formalnie nie jest tak jak u mnie. Musze sie dowiedziec. Wogole denerwuje mnie to ze wszyscy robia tylko wyrzuty, ze nie jestesmy malzenstwem i w rodzinie no i jak chodzi o sprawy papierkowe to tez zawsze problemy. A przeciez tyle juz jestesmy razem i o dzidzie sie staralismy chcielismy. A i tak kazdy jakie s docinki pretensje na kazdym kroku. Juz boje sie myslec co bedzie jak chrzciny beda...ehhh.

Jedynka ja brałam slub na przełomie 5/6 miesiąca a to tylko i wylącznie dla świętego spokoju bo cholera juz nie mogłam słuchać tej gadaniny, w sumie jedyny plus to taki że kasy dostaliśmy trochę i możemy poszaleć z wyprawką, ale wolałabym slub po porodzie w ciąży to tragedia, papierek nam nie potrzebny, długo już razem jesteśmy ale no właśnie dla swietego spokoju no i ile by było problemów przy chrzcie.

Justella masz na myśli takie np?? Zobacz załącznik 269473

spakowalam osobne torby. W torbie dla chlopakow mam pampersy, ubranka mam tak na 6 dni, pieluszki tetrowe ale na razie 2 a chyba trzeba 4, reczniczki 2 ale tez zastanawiam sie czy nie wziac 4 bo jak mokre beda to na zmiane. No i z kosmetykow musze spakowac cos. Poza tym wlozylam tam wklady poporodowe i majtki jednorazowe i wkladki laktacyjne no i nie wiem czy brac butelki 2 ale to mysle ze jak beda potrzebne to mi moj z przywiezie. A poza tym nie mam pojecia czy te rozki mam pakowac do torby, bo jak tak to musze zabrac jakas wieksza torbe bo mi sie nie zmieszcza. A moze jakas mama doswiadczona podpowie czy dobrze spakowalam torbe, bo ja tak na wyczucie to robilam, bo zielona w tym temacie jestem :)
a bodziaki z takimi napisami tez mi sie strasznie podobaja, ale mam tylko jeden taki bodziak niestety.

Jedynka ja brałam slub na przełomie 5/6 miesiąca a to tylko i wylącznie dla świętego spokoju bo cholera juz nie mogłam słuchać tej gadaniny, w sumie jedyny plus to taki że kasy dostaliśmy trochę i możemy poszaleć z wyprawką, ale wolałabym slub po porodzie w ciąży to tragedia, papierek nam nie potrzebny, długo już razem jesteśmy ale no właśnie dla swietego spokoju no i ile by było problemów przy chrzcie.

Justella masz na myśli takie np?? Zobacz załącznik 269473

Olis tak takie mi sie podobaja:)gdzie kupilas jesli mozna zapytac?w h&m widzialam takie biale z czarno-czerwonymi napisami.ale z tego rodzaju wszystkie mi sie podobaja:)

jedynka dzieki za liste,ja mam bardzo podobna,i wlasnie z rozkami,albo grubszymi kocykami.tylko niech nam ktos powie czy brac od razu;)??

reklama
Do góry