reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża bliźniacza

reklama
oj troche sie zmiartwilam ze mam maly ten brzuch,ale ja od poczatku nie mialam wielkiego.zreszta chyba kazdy ma jakis inny i maly nie swiadczy o jakis nieprawidlowosciach.moze teraz mi podskoczy przez te ostatnie miesiace;)swedzi caly czas,wiec znaczy ze rosnie....

Jedynka dzieki za słowa pocieszenia:)))
nie przejmuj sie co ludzie gadaja,wazne ze wy tak sie czujecie dobrze i chcecie aby tak było.papierek szczescia nie daje,wiadomo ze z formalnego punktu widzenia moze i ulatwia to niektore rzeczy..ale jesli jest wam tak dobrze to po co to zmieniac.
napisz mi jak mozesz co bierzesz maluszkom do szpitala i czy siebie i ich pakujesz do jednej torby??ja myslalam zeby ich spakowac do innej takiej od wozka,ale nie mam jeszcze wozka wiec nie wiem za bardzo w co.dzisiaj bylam w galerii polazic zeby sobie cos kupic bo juz za bardzo mnie rzeczy opinaja dotychczasowe.kupilam sobie jedna tunike i oczywiscie maluszom pare rzeczy.teraz w sklepach sa mega obnizki wiec mozna naprawde jak sie ma czas i poki mozna sie poruszac bez problemu wyszperac.podobaja mi sie takie bodki z napisami "kocham mame","tate" i widzialam w h&m takie,ale najmniejsze byly na 68 wiec nie kupilam.ciuszkow to tak naprawde mam juz wystarczajaco ilosc.musze dokupic w nd (z moim mezem sie wybieram) po rozki,i cieplejsze kocyki.zostanie nam tylko wozek i łezeczka z materacami kupic i pielegnacyjne ale to kupie w ostatniej chwili.

sliczne te brzusie :)
Jak chodzi o to zwolnienie dla meza po cesarce to slyszalam, ale nie wiem jak to jest gdy facet mezem formalnie nie jest tak jak u mnie. Musze sie dowiedziec. Wogole denerwuje mnie to ze wszyscy robia tylko wyrzuty, ze nie jestesmy malzenstwem i w rodzinie no i jak chodzi o sprawy papierkowe to tez zawsze problemy. A przeciez tyle juz jestesmy razem i o dzidzie sie staralismy chcielismy. A i tak kazdy jakie s docinki pretensje na kazdym kroku. Juz boje sie myslec co bedzie jak chrzciny beda...ehhh.

Jedynka ja brałam slub na przełomie 5/6 miesiąca a to tylko i wylącznie dla świętego spokoju bo cholera juz nie mogłam słuchać tej gadaniny, w sumie jedyny plus to taki że kasy dostaliśmy trochę i możemy poszaleć z wyprawką, ale wolałabym slub po porodzie w ciąży to tragedia, papierek nam nie potrzebny, długo już razem jesteśmy ale no właśnie dla swietego spokoju no i ile by było problemów przy chrzcie.

Justella masz na myśli takie np?? Zobacz załącznik 269473

spakowalam osobne torby. W torbie dla chlopakow mam pampersy, ubranka mam tak na 6 dni, pieluszki tetrowe ale na razie 2 a chyba trzeba 4, reczniczki 2 ale tez zastanawiam sie czy nie wziac 4 bo jak mokre beda to na zmiane. No i z kosmetykow musze spakowac cos. Poza tym wlozylam tam wklady poporodowe i majtki jednorazowe i wkladki laktacyjne no i nie wiem czy brac butelki 2 ale to mysle ze jak beda potrzebne to mi moj z przywiezie. A poza tym nie mam pojecia czy te rozki mam pakowac do torby, bo jak tak to musze zabrac jakas wieksza torbe bo mi sie nie zmieszcza. A moze jakas mama doswiadczona podpowie czy dobrze spakowalam torbe, bo ja tak na wyczucie to robilam, bo zielona w tym temacie jestem :)
a bodziaki z takimi napisami tez mi sie strasznie podobaja, ale mam tylko jeden taki bodziak niestety.

Jedynka ja brałam slub na przełomie 5/6 miesiąca a to tylko i wylącznie dla świętego spokoju bo cholera juz nie mogłam słuchać tej gadaniny, w sumie jedyny plus to taki że kasy dostaliśmy trochę i możemy poszaleć z wyprawką, ale wolałabym slub po porodzie w ciąży to tragedia, papierek nam nie potrzebny, długo już razem jesteśmy ale no właśnie dla swietego spokoju no i ile by było problemów przy chrzcie.

Justella masz na myśli takie np?? Zobacz załącznik 269473

Olis tak takie mi sie podobaja:)gdzie kupilas jesli mozna zapytac?w h&m widzialam takie biale z czarno-czerwonymi napisami.ale z tego rodzaju wszystkie mi sie podobaja:)

jedynka dzieki za liste,ja mam bardzo podobna,i wlasnie z rozkami,albo grubszymi kocykami.tylko niech nam ktos powie czy brac od razu;)??

reklama
Do góry