reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża bliźniacza

reklama
Shamel pomóc na początku może się przydać. Ale nie 24 na dobę bo to można świra dostać. U mnie teściowa przychodziła w 2 i 3 miesiącu po 15 i to w stu procentach wystarczało. Co do spania u mnie dopóki się mieściły to spały razem. Miałam monitory oddechu montowane do pieluchy i mogły spać razem. Karmiłam je prawie od początku butlą. Glodniały od urodzenia jednocześnie i przystawianie ich obu na raz było ponad moje możliwości, a z laktatorem się nie dogadalam ☺. W nocy jak budziła się na jedzenie jedna to druga też dostawała butlę. Raz zrobiliśmy eksperyment i nie obudzilismy jednej na butlę, cała noc to było karmienie masakra. Jedna była po prostu większym spiochem i musiała mieć już mega pusto w brzuszku żeby się obudzić na jedzenie. Od początku spały w swoim pokoju, nigdy z nami w łóżku.

dzięki dziewczyny, za uspokojenie :) czasami mam mega stresa co to będzie jak maluchy się urodzą. z teściową to nie bedzie tak łatwo..bo ona mieszka daleko (150km) więc jak już przyjedzie to na amen...no cóż zobaczymy, jakoś przeżyje ale nie sądzę że aż 6 miechów tak będzie mieszkać z nami, myśle ze tak 1 miesiąc, mooooże dwa nie więcej.

Shamel pomóc na początku może się przydać. Ale nie 24 na dobę bo to można świra dostać. U mnie teściowa przychodziła w 2 i 3 miesiącu po 15 i to w stu procentach wystarczało. Co do spania u mnie dopóki się mieściły to spały razem. Miałam monitory oddechu montowane do pieluchy i mogły spać razem. Karmiłam je prawie od początku butlą. Glodniały od urodzenia jednocześnie i przystawianie ich obu na raz było ponad moje możliwości, a z laktatorem się nie dogadalam [emoji5]. W nocy jak budziła się na jedzenie jedna to druga też dostawała butlę. Raz zrobiliśmy eksperyment i nie obudzilismy jednej na butlę, cała noc to było karmienie masakra. Jedna była po prostu większym spiochem i musiała mieć już mega pusto w brzuszku żeby się obudzić na jedzenie. Od początku spały w swoim pokoju, nigdy z nami w łóżku.
My tez wlasnie chcemy dac odrazu do osobnego pokoju

Napisane na LG-D855 w aplikacji Forum BabyBoom

ja planuje wstawić - jakoś dwa łóżeczka do pokoju córki, mam nadzieje że się nie będą budzić na wzajem i chyba od razu wstawie dwa, bo na samą myśl o tym, że jak minie 6 -7 miesięcy i trezba będzie organizować osobne łóżka dla nich to średnio mi sie to widzi, chyba wole od razu zorganizować pokój już docelowo.

najgrosze bedzie karmienie w nocy i chodzenie tam do pokoju co kilka godzin ;/
My Tez odrazu dwa lozeczkano te wieksze 140 na 70 z funkcja zrobienia później tapczanika za jednym razem tak jak mowisz żeby to zalatwic i jakos zorganizowac zeby co chwile czegos nie dokupowac albo przestawiac. Ja tez sie obawiam wstawania w nocy...

My Tez odrazu dwa lozeczkano te wieksze 140 na 70 z funkcja zrobienia później tapczanika za jednym razem tak jak mowisz żeby to zalatwic i jakos zorganizowac zeby co chwile czegos nie dokupowac albo przestawiac. Ja tez sie obawiam wstawania w nocy...

super pomysł z tymi tapczanikami! nie widziałam takich łóżeczek, gdzie chcecie kupić?

Zaraz przysle Ci zdj tych co mamy upatrzone. Bylismybw sklepie z meblami dziececymi i tam takie maja

reklama
super pomysł z tymi tapczanikami! nie widziałam takich łóżeczek, gdzie chcecie kupić?
1502279355-aaaaaa.jpeg

To pierwsze to marsell klups

1502279378-aaaaaa.jpeg

A to Bartek II klups
I obydwa sa 140x70

Do góry