reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża bliźniacza

dziewczyny a kiedy zaczęło być widać brzuszek? w mojej poprzedniej ciąży dopiero ok 20tygodnia, a teraz...hmm sama nie wiem... jak to było u Was?

reklama
U mnie 20 tc +3kg, brzuszek juz sie robi widoczny [emoji6] co do plci to lekarz w zeszlym tygodniu potwierdzil na 100 % ze bedzie parka.

Napisane na LG-D855 w aplikacji Forum BabyBoom

Myślę, że każda z nas ma obawy. Moje Kropki na poczatku będą w jednym łóżeczku. Co do karmienia piersią to myślę, że wyjdzie w trakcie. Na nic się nie nastawiam. Ja chcę jak najwięcej radzić sobie sama z mężem. Moja mama mieszka dwa domy dalej i gdy jej to powiedzialam to trochę się obraziła, ale trudno. Wyrobimy sobie system i dopiero dopuszczę kogoś z zewnątrz, pod warunkiem, ze dostosują się do moich zasad. Damy radę. Nie my pierwsze i nie ostatnie [emoji4][emoji4]
Oska widze ze mamy te same mysli [emoji4] u mnie tesciowa i mama juz sa obrazone a gdzie dalej [emoji28] tez powiedzialam ze sami bedziemy sobie radzic i nie chce zeby bylo przesiadywanie u nas 24h. Powiedzialam im ze moga przyjechac wypic kawke i do domu a jak powiedzialam o swoich zasadach to tesciowa tego przezyc nie mogla...

Napisane na LG-D855 w aplikacji Forum BabyBoom

moja teściowa twierdzi, że przez pierwsze 6 miesiecy musimy mieć non-stop dodatkową osobę do ppmocy, mnie ta wizja mocno dobija;/ teściowa jest ok ale wolę po swojemu robić.

jak byłam w pierwszej ciąży z córką to też nam wmawiała że sobie nie poradzimy, po czym przyjechała i przekonała się na własnej skórze, bo kompletnie nic nie musiała robić, więc zamiast dwóch tygodni siedziała jeden i wróciła do siebie - zniesmaczona że nie miała racji

mam nadzieje, ze teraz tez tak będzie i ze sobie poradzimy

a jak mówie jej teraz, że, "wątpie zeby aż tak bardzo pomoc była nam potrzebna" to się ciska że nie mam racji, (bo znajomej córka ma bliźniaki i ona potrzebwała pomocy..wieć ja tez napewno bede potrzebować), z resztą to samo mówi moja mama, z tym że mama jest za granicą więc nie ma jak przyjechać do mnie, z resztą z dwojga złego wolę teściową, moja mama by mnie zamęczyła już totalnie.

Hej.My dziś z mężem na zakupach cały dzień,a nic ciekawego nie kupiłam:/ nogi mnie bolą od chodzenia. Co do łóżeczka to nasze dziewczynki będą miały jedno na początek i mamy kosz Mojżesza tez żeby można któraś położyć jakby co. A później będą dwa łóżeczka. Co do pomocy to ja akurat nie mam nikogo tu w Szwecji wiec będziemy z mężem sami "dzialac" szkoda,no ja bym nie pogardzila Pomocą,ale niestety każda babcia w innym kraju i żadna nie przyjedzie do nas. Miłego dnia wszystkim.

ja mam 1kg na plusie ale się waha czasem mam wage w dół czasem w góre o ten kg. Waże dużo za dużo ogólnie wiec dla mnie im dlużej mam malutko tym lepiej.
Shamel - my narazie bedziemy mieć jedno łóżeczko, poczytałam na forach i że do 6mca spokojnie maluchy moga byc razem a w dzien pewnie jedno bedzie w wózku spać a drugie w łózeczku zeby sie nie budziły wzajemnie.
Karmienie planuje mieszanie bo nie mam zamiaru sie zażynac by tylko karmić kp. Córka od 2mca na noc dostawała butle i przynajmniej mogłam złapać te 5h snu.
Ja mam teściową obok ale raczej nie wyobrazam sobie zeby mi się tu pałętała i pomagała. Jedynie rano by zawieśc starszą do przedszkola
Myśle że jak ciąża zagrożona to ew jakieś spacerki.

Ja też jutro mam 2 prentalne mam nadzieje ze płeć też juz bedzie :)

reklama
Ja dzis 24 tyg i od początku przybyło mi 7 kg. Ale ja startowałam od 48 kg. Pierwsze ruchy poczułam, a nawet zobaczylam w 15 tyg i 1 dniu. Wszystko to jednak bardzo indywidualna sprawa. A juz w ciaży bliźniaczej to już nigdy nie wiadomo czego się spodziewać [emoji4]

Do góry