reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża bliźniacza

Shamel to moja 3 ciąża ;) ja 1,64 cm I waga przed ciąża 54,5. I szczerze mówiąc sama nie wiem czy tak malutko, mam wrażenie że z dnia na dzień jestem coraz większa... choć pocieszaja mnie że mam maleńki brzuszek, to mi wydaje się już calkiem spory...
Co do Twoich pytan i wątpliwości to normalne, ja jestem dalej niz Ty, a nadal kłębi mi się w głowie tysiąc myśli, obaw itd.
Jeśli o mnie chodzi to zamierzam kupić jedno łóżeczko ma początek, beda spaly w poprzek, jeśli będzie ok to tak zostanie to czasu aż uznamy że bezpieczniej lub wygodniej będzie w dwóch oddzielnych. Czytałam że pierwsze 2 miesiące jest ok zazwyczaj.
Ja chciałabym karmić piersią, ale też nie za wszelką cenę, nie wiem jak to jest przy dwojce naraz ale sprobuje bez cisnienia. To zapewne zalezy od samych maluchow. Jesli sie uda super, jesli nie też ok.
Osobiście nie mam już mamy, zostaje jedynie mama partnera która mogłaby ewentualnie pomoc, ale chyba wolę żebyśmy ogarneli to wszystko sami, mimo że zdaje sobie sprawę że będzie ciężko. Myślę że nie mając wyboru jest szansa że będziemy zgrabny Tomek i się szybciej zebrali że wszystkim. Poza tym jak wiemy każda nawet najwspanialsza teściowa, bywa męcząca a ja nie lubię jak ktoś mi się wtrąca. Trochę że mnie uparciuch i lubię po swojemu ;) no ale moje pociechy mają już 11 I 6 lat, więc to trochę inaczej niż u Ciebie.

reklama
O aktywność najlepiej zapytaj samego lekarza. Ja trochę odpuściłam, po rozmowie ze swoim tzn. To co muszę robie ale jednak staram się uważać. Raczej nie chciałabym wylądować w szpitalu...

Shamel I głowa do góry, ogarniemy bo musimy :) popatrz na dziewczyny które są na finiszu albo na te które urodziły, ich wypowiedzi naprawdę potrafię podnieść na duchy :)

Myślę, że każda z nas ma obawy. Moje Kropki na poczatku będą w jednym łóżeczku. Co do karmienia piersią to myślę, że wyjdzie w trakcie. Na nic się nie nastawiam. Ja chcę jak najwięcej radzić sobie sama z mężem. Moja mama mieszka dwa domy dalej i gdy jej to powiedzialam to trochę się obraziła, ale trudno. Wyrobimy sobie system i dopiero dopuszczę kogoś z zewnątrz, pod warunkiem, ze dostosują się do moich zasad. Damy radę. Nie my pierwsze i nie ostatnie [emoji4][emoji4]

A ja dziś byłam na patologi ciąży i na wizycie i dziewczyny ważą 1550 g i 1530 g. Dwa tyg temu miałam robione przepływy i było ok. Dziś mam na granicy i mam skierowanie na szpital [emoji17] mam dostać sterydy...okropne to uczucie kiedy musisz w domu zostawić dwoje dzieci żeby pomóż tej dwójce w brzuchu....juz tęsknię...

Napisane na SM-T585 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Ja przytyłam jak na razie 8 kg ale bardzo się tym nie martwię bo mam 182cm wzrostu więc równo się to po mnie odkłada i oprócz brzucha za bardzo nie widać żebym przytyła.
Płci jeszcze nie znam, może jutro ... jak się dowiem to się pochwalę :D
Upławów jako takich nie mam, jedynie delikatny śluz taki jak przy owulacji, zwykła wkładka higieniczna wystarczy.
U nas raczej będę dwa łóżeczka bo prawdopodobnie dostaniemy je od naszych kuzynek.
A na pomoc teściowej bardzo liczę. Mieszkamy razem, dobrze się dogadujemy więc myślę, że razem ogarniemy to nasze przyszłe towarzystwo :D

Kapinka trzymaj się, oby wizyta w szpitalu była krótka.

Do góry