reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża bliźniacza

reklama
Cześć dziewczyny :-) Jestem po wizycie, 20 tydzień i 1 dzień więc tak jak obiecałam piszę:-) Wszystko jest dobrze, po przygodach ze szpitalem itd. okazało się, że nie ma powodów do zmartwień, a szyjka się nie skraca.To mnie cieszy najbardziej. No i w końcu poznaliśmy płeć!;-) Będą dwie dziewczynki:-) Bardzo się starały ten fakt ukryć, ale udało się zobaczyć;-) Ściskamy Was mocnoooo i życzymy samych dobrych wiadomości !!!!!:-)
Super,gratulacje:) mnie wlasnie moje dziewczynki obudzily i spac nie moge. Cisną mnie na pęcherz. Wszystkiego dobrego.

Hej. Ja na wizycie byłam w zeszłym tygodniu i moje maleństwa ważyły córeczka 700g a synek 780g.
Teraz już pewnie o wiele więcej. ;)
Lekarka mówiła że wszystko jest w porządku oprócz zmiękczonej szyjki, ale narazie długa i zamknięta więc się nie denerwuje. Mówiła mi że muszę jeszcze z 2 miesiące przetrzymać mam nadzieję że się uda. Obecnie 27 tc (26+6)

Napisane na Lenovo A6020a40 w aplikacji Forum BabyBoom

cześć dziewczyny, jak przetrwałyscie upały? ja ledwo ;/ okropnie było a na samą myśl o kolejnej fali mam dość :( byłam wczoraj na usg dzieciaczki rosną ładnie :) już 10tydzien 2dzień :) i mają po 3,4cm :)
dziewczyny ile przytyłyście do tej pory? bo ja narazie 1kg ale boje sie ze to rozchula za bardzo.

aa i w którym tyg dowiedziałyście o płci? ja sie już doczekać nie moge :) za 2 tyg mam prenatalne więc po cichu licze ze coś sie dowiem :)

Dzięki za odpowiedź w sprawie upławów, będę spokojniejsza wiedzac że niektóre z Was też się z tym borykają, a więc widocznie tak być może rzeczywiście.

Shamel ja 19 tydzien i mam juz 3,5 kg na plusie, pojawił się także mały brzuszek. Płci jeszcze nie znam, ale może poznam w czwartek :)

Necia - 3,5kg to malutko :) to Twoja pierwsza ciąża? moja druga, mma córeczkę Alicję 2latka za niedługo skończy, w pierwszej ciąży przytyłam ok 10kg, ale do najchudszych nie należę (mam 173cm wzrostu i waże już 78kg :( )
:p co do brzuszka to mam wrazenie, że już go widze :D

reklama
w ogóle mam tyle pytań w głowie odkąd dowiedziałam się ze będą bliźniaki, może Wy macie jakieś dobre odpowiedzi:
-łóżeczka: jedno czy dwa od razu?
-karmienie w nocy: jak to ogarnąć? spać z nimi -strach, ale jak inaczej to zrobić, nie wiem :(
-pomoc teściowej: fajnie, ale u nas 2 pokoje 52m, jak my sie pomieścimy, czy faktycznie trza będzie dodatkowej pary rąk?
-aktywność: na ile można ćwiczyć, normalnie funkcjonować, skoro ciążą zagrożona? :(

ehh, martwie się jak to ogarnąć wszystko..

Do góry