reklama
Kapinka
Fanka BB :)
Ja dziś dziewczyny po kolejnej kontroli na patologi ciąży. Też przed wizytą się bałam bo dziewczyny trochę mniej ruchliwe były ale wszystko jest ok jedną waży 607g a druga 634g tak ze myślę że jest ok.jestem w 24t i 5d .wg lekarza waga prawidłowa. Mi coraz ciężej.nogi mega mi puchna, brzuch zaczyna utrudniać wszystko.
Dzieci wyjechały na kolonie i chciałam wyprać im łóżka to robiłam chyba wszystkie możliwe pozycje na boku na leżąco, na kucanego, na kleczka.. .A gdzie tam dalej...
Dzieci wyjechały na kolonie i chciałam wyprać im łóżka to robiłam chyba wszystkie możliwe pozycje na boku na leżąco, na kucanego, na kleczka.. .A gdzie tam dalej...
Mi w zeszłe lato pomagało założenie mokrej przyjegajacej do brzucha koszulki. Jak skóra mi.trochę zmarzla to dzieciaki zaczynały harce. No i zjedzenie czegoś slodkiego mega lub wypicie coli.Hej!
Martwię się
Dzisiaj moje Maluchy wogole nie dają o sobie znać. Wczoraj kopaly ale bardzo rzadko.
Powiem że to 21 tc i mam łożysko na przedniej ścianie ;(
Napisane na Lenovo A6020a40 w aplikacji Forum BabyBoom
Napisane na HUAWEI VNS-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
Jeśli się bardzo martwisz to szpital i izba przyjęć,ja kolo 20-21t zaczęłam czuć dopiero kopniaki,mówią,ze łożysko z przodu amortyzuje ruchyHej!
Martwię się
Dzisiaj moje Maluchy wogole nie dają o sobie znać. Wczoraj kopaly ale bardzo rzadko.
Powiem że to 21 tc i mam łożysko na przedniej ścianie ;(
Napisane na Lenovo A6020a40 w aplikacji Forum BabyBoom
Jak tam trójpaczki się czujecie? Co słychać?
Ja po wielkim przypływie energii całkowicie opadłam, tzn. chętnie bym coś porobiła ale brzuch nie pozwala ciągle pobolewa, ciągnie w dół. Do wizyty jeszcze tydzień, więc leżę i schizuję. Nie można by tak przyspieszyć czasu? Czas pomyśleć o jakiś zakupach dla dziewczynek, bo nie mam kompletnie nic ale wręcz boję się ruszyć z domu.
Dobrze, że z nią nie mieszkasz :-) Ja nie biorę do głowy gadania. Pewnie wszyscy wiedzą jaka ona jest. Nie musicie się zaprzyjaźniać. Moja koleżanka ma podobną sytuację. Widuje teściową od święta.
Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
Jedna moja panieneczka w upały była bardzo mało ruchliwa. Jedyne co pomagało to cola i odpowiednia muzyka która jej pasowała, plus przyłożenie tabletu bądź telefonu do brzucha. Ale raz i tak miała taki dzień leniucha że wylądowałam na IP. Ta piosenkę na którą reagowała w ciąży lubi dalej, a telefon sprawił że nauczyła się pełzać ☺
W każdym szpitalu gdzie mają KTG, przyjmują od ręki gdy nie czujesz maluszków. Badanie jest krótkie i masz pewność, że wszystko jest ok. Moja córka jest teraz w pierwszej ciąży i już kilka razy do szpitala jechała by sprawdzić czy wszystko jest ok. Ostatnio mi mówiła o takim "domowym KTG", jako nowinka popularnonaukowa, ale nie wiem czy w Polsce jest taki sprzęt dostępny czy jest to na etapie "pomysłu amerykańskich naukowców".
Kapinka
Fanka BB :)
reklama
Podziel się: