reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża bliźniacza

Witam slonecznie wszystkie trójpaczki:)

Witam wszystkie kobietki na forum, chciałabym do Was dołączyć :) Jestem w 9 tyg ciąży bliźniaczej dwujajowej. Bardzo się martwię, bo oprócz tego, że mam krwiaczka 1.2mm to różnica między zarodeczkami wynosi 0.4mm - jeden ma 2.2mm, drugi 1.8mm i ma zdecydowanie mniejszy pęcherzyk, trochę się w nim gniecie... Czy któraś z Was miała podobny przypadek? Troszeczkę przejrzałam wpisów, ale jednak jest już tu prawie 5000 stron ;) Pozdrawiam mamuśki!
Witaj i gratuluję
Co do różnicy między zarodkami to się nie przejmuj-z tego co pamiętam to się zdarzało i wszystko było ok. A krwiaczek wydaje mi się że powinienem się wchlonac.

Bulkaasia gratuluję dobrych wiesci-to już coraz bliżej- dalej trzymam kciuki za Ciebie i córeczki i wierzę że będzie dobrze!

Suelen super ze dałaś radę tak długo, wiesz jak się postarasz to może w tym samym czasie urodzisz co Bulkaasia;)

Miłego dnia życzę!

reklama
A ja dziś dziewczyny bylam na wizycie u Pani ginekolog. I trochę mi ułożyło jak usłyszałam dwa serduszka [emoji173]ostatnio wynik tag miałam wysoki teraz spadło mi poniżej normy. Ogólnie jestem w szoku bo czuje się dużo lepiej niż na początku. Dziś 17t1d [emoji5]za tydzień mam komunię córci to trochę stresu dla nas wszystkich. Pozdrowienia dla Was i Waszych pociech[emoji9][emoji9]

Cześć, chwile mnie tu nie było :) gratuluje wszystkim mamą które swoje pociechy mają już ze sobą i witam wszystkie nowe :) bulkaaasia super czytać takie dobre wieści od Ciebie - teraz już z górki i trzymam mocno kciuki za dziewczynki żeby się urodziły jak najsilniejsze :)
U nas ok, jesteśmy już po badaniach połówkowych i wszystko jest w najlepszym porządku. Dziewczynki rosną bardzo równo i na tą chwile mają po 450 g :). chciałam zapytać o Wasze opinie ewentualnie co mówią Wasi lekarze na temat banku komórek macierzystych ??
Pozdrawiam wszystkich serdecznie ;)

Ja zrobiłam pappa i żałowałam. Usg też robiłam u super specjalisty i wyszło super.
Pappa u córki wyszła ze wskazaniem do amio ale zamiast tego poszłam pewnie do tego samego boga od usg co suelen i on potwierdził, że wszystko ok.

Napisane na HUAWEI VNS-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
Czyzby Dr Dudarewicz ;)

Cześć dziewczyny!
Ja dzisiaj zaczęłam 19tc. Ból w pachwinach i kręgosłupie nie daje mi żyć, ręce i nogi mam non stop spuchnięte. Ale cóż zrobić, takie uroki ciąży :)
Kiedy poczułyście ruchy dzieci? Ja tam coś czuję, ale chyba bardziej jakieś mini-skurcze. Opisy ruchów typu "jak bąbelki" czy "muskanie skrzydeł motyla" w ogóle do tego nie pasują. Trochę się martwię...

Ja dopiero 23 tc ruchy czułam pomimo tego, ze to druga moja.ciąża.byla

Napisane na HUAWEI VNS-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

U mnie to 3 ciąża jestem w 17t3d i też ruchów nie czuję. Pytałam ostatnio ginekolog i stwierdził a żeby się niczym nie martwić. Że zazwyczaj to w 20 tyg cokolwiek czuć...tez się martwię.. .

Dzień dobry :)
U mnie aplikacjia pokazuje, że dziś 32tc (31+0) !!!
Co do ruchów to u mnie był to 14 tc, ale nie ma co stresować bo u każdego jest inaczej. Także na spokojnie dziewczyny ;)

reklama
Do góry