reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża bliźniacza

reklama
Hej Mamuśki. Ja po wizycie i szczęśliwa i podłamana. Moje Kropki mają już po 3,5 cm i serduszka jak dzwony. Ale za to u mnie średnio. Mam dużo za niskie limfocyty we krwi i za wysokie ketony w moczu. Ginekolog powiedział żeby skonsultować to z hematologiem. Mialyscie tak któraś? Zaczynam panikowac [emoji21]

Masz duże mdłości? Wymiotujesz? Ketony się pojawiają jeśli je się za mało zwlaszcza wieczorem. Co do limfocytow to wiem że w ciazy są podwyzszone. A o ile masz wyzsze to sprawdzę jak ja miałam

Napisane na HUAWEI VNS-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Ketony do 100 są raczej z glodu czyli za mało jesz wieczorem i w nocy jestes niedozywiona ja mialam ten problem bo mialam cukrzycę i byłam na diecie i czasem aby cukier był dobry jadłam mniej i wychodzily mi ketony. Sprobuj.ze dwa dni jesc wiecej wieczorem . Jakas bulke i ser zolty i zrob badania z moczu za dwa dni. A limfocyty mialam podwyzszone a nie obnizone takze nie pomoge ale to chyba nie jest wielki problem. Ale skonsultuj.tak jak lekarz zalecal. Nie denerwuj się. Będzie dobrze.

Ketony do 100 są raczej z glodu czyli za mało jesz wieczorem i w nocy jestes niedozywiona ja mialam ten problem bo mialam cukrzycę i byłam na diecie i czasem aby cukier był dobry jadłam mniej i wychodzily mi ketony. Sprobuj.ze dwa dni jesc wiecej wieczorem . Jakas bulke i ser zolty i zrob badania z moczu za dwa dni. A limfocyty mialam podwyzszone a nie obnizone takze nie pomoge ale to chyba nie jest wielki problem. Ale skonsultuj.tak jak lekarz zalecal. Nie denerwuj się. Będzie dobrze.

Dzięki za pomoc. Teraz na noc będę się uzbrajać w coś do jedzenia[emoji8]

Mam nadzieję, że pomoże. Daj znać koniecznie. Powodzenia !

Hej. Byłam u mojej rodzinnej i trochę mnie uspokoiła. Powiedziała, ze jej wygląda to na początku anemii. We czwartek jadę na powtorne badania krwi i moczu. Wtedy zdecydujemy czy hematolog, czy ona będzie mogła mi pomóc. Już dzisiaj kupiłam sobie tabletki z buraka czerwonego i będę wcinac. Kamień z serca mi trochę spadł. Niby anemia to nic dobrego, ale obawiałam się gorszego[emoji1]

Witam wszystkie kobietki na forum, chciałabym do Was dołączyć :) Jestem w 9 tyg ciąży bliźniaczej dwujajowej. Bardzo się martwię, bo oprócz tego, że mam krwiaczka 1.2mm to różnica między zarodeczkami wynosi 0.4mm - jeden ma 2.2mm, drugi 1.8mm i ma zdecydowanie mniejszy pęcherzyk, trochę się w nim gniecie... Czy któraś z Was miała podobny przypadek? Troszeczkę przejrzałam wpisów, ale jednak jest już tu prawie 5000 stron ;) Pozdrawiam mamuśki!

reklama
Do góry