reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża bliźniacza

Kasiona A co to znaczyc by mialo ze macica sie stawia??Ona pytala o brzuchu.To jedna dzidzia przytyla 533g pytalam a ona mowi ze dobrze ze przytyla,tylko ze tamta druga tylko 200 czyli ze jest selektywne zahamowanie wzrostu u tej drugiej.No leze co mam zrobic,lepiej lezec w domu niz w szpitalu.

reklama
ze macica sie stawia to ze wlasnie brzuch twardnieje, moze to miala na mysli?? a co do wagi to wiesz usg moze sie mylic to tylko maszyna i czy 330 gram to faktycznie jest duzo? czytalam ze o wiele wieksze roznice w wadze byly jak dziecvi sie rodzily i bylo ok, takze ania wiesz glowka do gory, i pewnie ze lepiej lezec w domu we wlsanym lozka niz w szpitalu...ja nienawidze szpitali..

Hej!
Ja mam jakis podly nastroj. Wszystko mnie denerwuje i nic nie cieszy. Zrobie sobie moze cos dobreo do jedzonka. Wlasnie ostatnio sobie tak dogadzam, ze widze doslownie jak tyje. Ale tak mi sie slodkiego chce :). Nie moge sie doczekac poniedzialku, bo mam wizyte i martwie sie jak tam moje malenstwa, czy rosna ladnie i czy szyjka ok.Nie mam pojecia ile teraz moga wazyc.
2ania nie martw sie ja tez mysle ze roznica nie jest taka duza. Miedzy moimi zawsze jest roznica okolo 200g. Co prawda u mnie podobno sa dwa lozyska, ale ja juz sama nie wiem, bo tak pozno sie okazalo ze to blizniaki, ze ciezko bylo stwierdzic czy sa dwa lozyska. wspolczuje Ci ze musisz lezec, ale lez bo to pomaga. Lepiej w domku niz w szpitalu. Sama lezalam plackiem 3 miesiace, wiec wiem jak jest to iokropne, ale dla naszych skarbow warto.
Justella ja dzis troszke tez poprasowalam . Troszke ubranek,ktore przychodza mi jeszcze z allegro i posciel. Dzis nawet spakowalam torbe z ciuszkami dla maluszkow. Mam 5 kompletow.Mysle ze powinno starczyc. Jeszcze tylko musze cos na wyjscie przygotowac, no i z tymi kosmetykami mam problem. Ale chyba zaufam Penatenenowi. Moja mama uzywala na mnie i kolezanka teraz tez uzywa tych kosmetykow. Przywozi je z Niemiec, wiec jak sobie to i mi przywiezie :). A Ty myslalas juz jakie wybierzesz?

Ja po tej wizycie dzisiejszej mam juz chyba jakies omamy.Mam wrazenie jakby brzuch mi twardnial co chwile,juz mnie boli od dotykania.Ja do konca niewierze tej roznicy bo kiedys jak mialam wlasnie tam w poradni robione to wyszlo roznicy 400gr a jak pojechalam do ambulatorium i mialam na nowszym tym urzadzeniu 4D to roznicy bylo 200

2aniu nie martw sie,pomimo roznicy wagowej mysle ze wszystko bedzie dobrze.przeciez taka roznica jest w wielu przypadkach blizniakow i wszystko jest dobrze.:blink:ten iugr to powiedziala ta lekarka ze jakos sie leczy??jak to jest??lez duzo odpoczywaj i mysle pozytywnie to maluchom sie przyda.

reklama
Ale wiecie co?Ja sobie dopiero teraz uprzytomnialam,dlaczego ona mi nie powiedziala ile ma ta moja szyjka.Przeciez jakby byla bardzo skrocona to by mnie nie wypuscila,a ja jej powiedzialam ze bede lezec w domu a ona ze napewno,ja tak.Wiec jakby stan byl jakis krytyczny to na moje slowo by nie poszla tylko by mnie zostawila,no nie tak??I mowila ze jakby sie cos dzialo to od razu przyjezdzac.Ale teraz znowu mam wrazenie ze ten brzuch co chwile mi twardnieje,ale to moze z nerwow albo z przewrazliwienia jak mnie tak dopytywala o ten brzuch.

Do góry