reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża bliźniacza

Jesli chodzi o twardnienie brzucha to mi lekarka mówiła żebym obserwowała jak często twardnieje. Jak ok 5 razy to ok ale gdyby więcej to mam jechać na oddział. Biore na to lek więc jest lepiej ale wcześniej to czasem był jak kamień.

reklama
Mam 23 tydzien. Wczoraj dostałam aspargin i takie bolesne ciągnące twardnienie mam 2- 3 razy dziennie nie więcej. Wczoraj dużo biegałam i właśnie miałam takie uczucie, że nie mogłam chodzić ani oddychać.

Łożysko mam jedno na ścianie przedniej jedno na tylnej.

Wiadomość dnia jest taka że jest 15.30 a mnie odpukać nie boli żebro :happy: Może coś sie wreszcie poukładało :-)

Ja juz znowu wyspana,brzuch mam jakis taki twardawy ale to pewnie z nerwów przed wizyta.Trzymajcie kciuki jak tylko wroce to sie odezwe

Hej,

Alex ja jak w nocy wstaję na siku to muszę coś przekąsić bo mnie zgaga zalewa totalnie, jak nie zjem to mi niedobrze.

Ania powodzenia!!

moja noc tez do fantastycznych nie nalezala.... pol nocy meczylam sie z twardym brzuchem i jakimis skurczami jeju zeby jeszcze troche donosic bable ... w piatek wizyta kontrolna zobaczymy co ginka powie......:(( ale sie martwie

hej dziewczyny:)
2ania trzymam w kciuki,aby wszystko było dobrze:)wracaj i pisz do nas:)czekam na wiesci.
karolinkare jak ten czas leci,teraz popatrzyłam na suwaczek i widze,ze juz prawie w 32 tc jestes,rany pamietam jak mialas tyle co ja,albo i mniej,ale leci ten czas.to znaczy ze juz coraz blizej,aby maluszki były z nami.
jedynka moja mama tez jest u mnie od niedzieli i myła mi okna tak samo:)dzisiaj pierzemy ciuszki maluszow te od siostry ktore dostałam po jej niuniach i bedziemy prasowac.co ty dzisiaj porabiasz?
pozdrowienia:)

Ja wlasnie wrocilam,nie mam zbytnio dobrych wiesci.Jedno co sie poprawilo to wody plodowe sie wyrownaly.U jednego z dzieciaczkow stwierdzono tzw.selektywny IUGR zatrzymanie rozwoju podajrze tak sie to nazywa.Jedna wazy 2033g a druga tylko 1400,tydzien temu wazyly 1500 i 1200.Wiec u jednej mojej myszki waga bardzo powoli rosnie.:(Tyle z USG,a z badania ginekologicznego wyszlo ze mi sie szyjka skrocila i musze lezec.Lekarka zastanawiala sie nad zostawieniem mnie w szpitalu ale obiecalam jej ze tylko bede wstawac do wc i pod prysznic.No i do lekarza.U swojego lekarza mam wizyte za tydzien we wtorek a w poradni za 2 tygodnie.Nie zdarzylam jej sie dowiedziec jak mam to rozumiec bo zostala pilnie wezwana na porodowke,ale pytala mnie czy brzuch mi sie podnosi-moze wiecie jak to interpretowac?

reklama
2ania moze miala na mysli ze twradnieje? ze macica sie stawia?? kurcze moze to jakas pomylka na tym usg z ta waga? jedna dziewczynka przybralaby az pol kilo w ciagu tygodnia?zazywczja to jest ok 200- 250 gram...przynamniej z tego co mi wiadomo ania odpoczywaj odpoczywaj jak najwiecej i 3mam kciuki za malenstwa zeby bylo ok wszytsko

Do góry