reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża bliźniacza

reklama
Hej kochane
Ale tu u nas cisza:(
U mnie piękne słoneczko świeci i jest przez to 15° w cieniu pewnie mniej. Ale przeziębienie mnie dopadło-najpierw gardło bolało a teraz taka połamana się czuje:sad:
A jak tam u was?

Sikorka ruszaj nogami i tylkiem na boki jak tylko znieczulenie zacznie schodzić to dużo szybciej wrocisz,do formy niż leżąc nie rychomi. I niech pomogą ci wstać po 12h nawet jakby to nic była. Mam porównanie bo dwie cc miałam. Dasz radę!

Napisane na HUAWEI VNS-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Też jestem w ciąży bliźniaczej :)
Obecnie 20 tc (19+3) według USG, termin na 13 sierpnia, a według ostatniej miesiączki 21tc (20+1), termin na 8 sierpnia ;)
Ciąża dwukosmówkowa i dwuowodniowa, płci jeszcze nie znamy, ale mam nadzieję, że już się dowiemy na badaniach połówkowych 31 marca co tam mają między nóżkami :)
O ciąży bliźniaczej dowiedziałam się dopiero w 14 tygodniu, więc był to dla nas z mężem ogromny szok, a zarazem wspaniała i niesamowita niespodzianka :)
Od początku okropnie się czułam, miałam bardzo nasilone objawy, wymiotowałam tylko kilka razy ale było mi cały czas nie dobrze, miałam uczucie jakby mi wszystko stało w gardle, nie miałam apetytu i okropne zgagi, przez co ubyło mi na początku kilka kg, teraz waga stoi w miejscu, i już coraz lepiej się czuje, jeszcze jedynie męczą mnie czasem zgagi wieczorami i ból głowy ;)

Też jestem w ciąży bliźniaczej :)
Obecnie 20 tc (19+3) według USG, termin na 13 sierpnia, a według ostatniej miesiączki 21tc (20+1), termin na 8 sierpnia ;)
Ciąża dwukosmówkowa i dwuowodniowa, płci jeszcze nie znamy, ale mam nadzieję, że już się dowiemy na badaniach połówkowych 31 marca co tam mają między nóżkami :)
O ciąży bliźniaczej dowiedziałam się dopiero w 14 tygodniu, więc był to dla nas z mężem ogromny szok, a zarazem wspaniała i niesamowita niespodzianka :)
Od początku okropnie się czułam, miałam bardzo nasilone objawy, wymiotowałam tylko kilka razy ale było mi cały czas nie dobrze, miałam uczucie jakby mi wszystko stało w gardle, nie miałam apetytu i okropne zgagi, przez co ubyło mi na początku kilka kg, teraz waga stoi w miejscu, i już coraz lepiej się czuje, jeszcze jedynie męczą mnie czasem zgagi wieczorami i ból głowy ;)
Hej miło że do nas dolanczasz:)
O to już za tydzień się dowiesz:tak:
Ja będę miała parke:biggrin2:

Kamiladon super rada-mi nikt tego przy pierwszej nie mówił i ciężko było dojść do siebie :baffled:

Sikorkaaa ale masz fajnie-też już bym chciała mieć lozeczka-no ale Tobie miesiąc został, a mi teoretycznie 4;)

Anita mi też przy pierwszej nikt nie mówił i było bardzo ciężko. Teraz o wiele lepiej. Oczywiście dwa pierwsze dni słabe ale po 5 dniach smigalam normalnie. Duża różnica. Nawet na boki kazali już przed pionizowaniem na przeciwbolach się przewracac byle glowy nie podnosić z poduszki.

Napisane na HUAWEI VNS-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Czesc dziewczyny! Jakis czas temu pisalam tutaj na forum, ale akurat panowala cisza wiec nikt nie odpowiedzial ;-)
Ja tez w ciazy blizniaczej, z parka, prawie 32 tc i podobnie jak Sikorkaa cesarka planowana na 24 kwietnia, hehe ;-)
W sumie na razie jestem z 14kg do przodu, samopoczucie nawet nie takie zle, jedynie mecza mnie spuchniete stopy, dretwiejace palce dloni, kopniaki w zebra i krwawienia z nosa. Jeszcze 4 tygodnie
Milego dnia wszystkim!

Czesc dziewczyny! Jakis czas temu pisalam tutaj na forum, ale akurat panowala cisza wiec nikt nie odpowiedzial ;-)
Ja tez w ciazy blizniaczej, z parka, prawie 32 tc i podobnie jak Sikorkaa cesarka planowana na 24 kwietnia, hehe ;-)
W sumie na razie jestem z 14kg do przodu, samopoczucie nawet nie takie zle, jedynie mecza mnie spuchniete stopy, dretwiejace palce dloni, kopniaki w zebra i krwawienia z nosa. Jeszcze 4 tygodnie
Milego dnia wszystkim!
Świat jest taki mały że jeszcze się okaże że w jednym szpitalu rodzicie...
Powodzenia na końcówce i dotrwania do terminu.

010ikw7ip2lmrcv3.png

reklama
Milego dnia wszystkim!
O widzisz jakoś Ciebie niechcący przegapilysmy:oops:
Ale mam nadzieję że przez ten miesiąc będziesz tu bardzo aktywna:wink:
A z jakich województw jesteście?
Miłego dnia :)

Do góry