reklama
A poznałaś tez płeć dzieci ??Ja miałam robione nifty bo są precyzyjnie dla ciąży bliźniaczej.
Suelen wszystkiego najlepszego dla synka i faktycznie piekny prezent-moja 2 dni wczesniej ale juz nie bylo co czekac bo i tak po termine byla-wczoraj już nie dałam rady pisać....
Bulkaasia a kiedy robi się ten test i co on daje bo nie kojarzę tej nazwy i jest płatny?
Wczoraj wskoczyłam na 20 tydzień-czyli połowa już za mna
A jutro po szczepieniu Wiktorii jadę z Tomkiem do gina- ciekawe czy znowu zrobi mi usg-na pierwszej wizycie nie miałam bo troszkę się spóźniłam
Bardzo chce poznać płeć i wydaje mi się że dlatego tak chętnie jezdzi bo z Wika to nawet do poczekalni że mna nie wszedł a tu to nawet na prenatalne chce jechać(15.03) a w tym dniu jest w pracy-to powiedział że może uda mu się zamienić-a ja mu nawet o tym nie wspomniałam
Bulkaasia a kiedy robi się ten test i co on daje bo nie kojarzę tej nazwy i jest płatny?
Wczoraj wskoczyłam na 20 tydzień-czyli połowa już za mna
A jutro po szczepieniu Wiktorii jadę z Tomkiem do gina- ciekawe czy znowu zrobi mi usg-na pierwszej wizycie nie miałam bo troszkę się spóźniłam
Bardzo chce poznać płeć i wydaje mi się że dlatego tak chętnie jezdzi bo z Wika to nawet do poczekalni że mna nie wszedł a tu to nawet na prenatalne chce jechać(15.03) a w tym dniu jest w pracy-to powiedział że może uda mu się zamienić-a ja mu nawet o tym nie wspomniałam
Dzień dobry!!!
Dziś piątek, ostatni dzień w pracy i weekend
Nadia1190 jeszcze czekam na wyniki ale robiąc ten test płeć się poznaje. Ja wiem z usg, że będą dziewczyny
Anita nifty to genetyczny, nieinwazyjny test prenatalny wykonywany z krwi. W 12-13tc robi się test pappa itp ale on nie jest dokładny dla ciąży mnogiej. Jest on dość drogi w pl ale w uk robią go za darmo u kobiet w ciąży bliźniaczej.
Dziś piątek, ostatni dzień w pracy i weekend
Nadia1190 jeszcze czekam na wyniki ale robiąc ten test płeć się poznaje. Ja wiem z usg, że będą dziewczyny
Anita nifty to genetyczny, nieinwazyjny test prenatalny wykonywany z krwi. W 12-13tc robi się test pappa itp ale on nie jest dokładny dla ciąży mnogiej. Jest on dość drogi w pl ale w uk robią go za darmo u kobiet w ciąży bliźniaczej.
Anita7891 gdybyś chciała więcej się dowiedzieć o tych testach, to wejdź na stronę www.mamaginekolog.pl i przeczytaj tekst zatytułowany "NIPT - czyli badanie wolnego płodowego DNA z krwi matki".
Te badania są o wiele bardziej dokładne niż stosowany powszechnie (bezpłatnie chyba po 35 rż) test PAPPA, który jest tylko statystyką. Te badania określają ryzyko zazwyczaj dla więcej niż 3-ch triosomi i dla innych możliwych zaburzeń genetycznych. Poznaje się też płeć. Polecam przeczytanie tekstu.
Te badania są o wiele bardziej dokładne niż stosowany powszechnie (bezpłatnie chyba po 35 rż) test PAPPA, który jest tylko statystyką. Te badania określają ryzyko zazwyczaj dla więcej niż 3-ch triosomi i dla innych możliwych zaburzeń genetycznych. Poznaje się też płeć. Polecam przeczytanie tekstu.
malinowa92
Fanka BB :)
2 tysiące coś takiego ehh drogi.. zresztą nawet nie miałam pojęcia o tym badaniu . Mam nadzieję że maleństwa są zdrowe
Ja robiłam nifty. Przy ciąży bliźniaczej nie jest aż tak dokładny jak przy pojedynczej. Wyklucza ryzyko najpoważniejszych wad trisomi. Nie da 100% procent pewności że żadne wady nie występują. Nie daje również informacji o płci w przypadku bliźniąt. Ja na wyniku nie miałam tej informacji. Są tylko w stanie określić czy jest szansa że któreś z dzieci będzie chłopcem. Nie określa precyzyjnie że np będzie chłopiec i dziewczynka. Mi tylko pani przez telefon udzieliła informacji ze chłopca w wynikach nie widzi Badanie robiłam w genomedzie a to do nich wysyłają próbki inne laboratoria.
Hej kobitki dziekuje za info-dobrze że jest to forum-można się sporo dowiedzieć
Ja sobie leżę-bo muszę. Byliśmy na wizycie i chyba parka-ale pewności dalej nie miała. Brzuch mi się strasznie teraz napina w wybranych miejscach-wydaje mi się że robią fikolki
Szyjka była ok ale jak zrobiła usg szyjki to okazało się że łożysko jest nad nią-może się podniesie na przodujace a może nie
No i teraz mam leżeć i się oszczędzać, a tak się cieszyłam że wiosna już bliżej-już spacery wprowadzalam a tu lipa Dzisiaj jak chodziłam to mnie bolało w podbrzuszu-kroczu i ciągnęło w dol
W środę mam prenatalne to więcej się dowiem i może już będę pewna płci maluszków
Trzymajcię się i miłego wieczoru życzę
Ja sobie leżę-bo muszę. Byliśmy na wizycie i chyba parka-ale pewności dalej nie miała. Brzuch mi się strasznie teraz napina w wybranych miejscach-wydaje mi się że robią fikolki
Szyjka była ok ale jak zrobiła usg szyjki to okazało się że łożysko jest nad nią-może się podniesie na przodujace a może nie
No i teraz mam leżeć i się oszczędzać, a tak się cieszyłam że wiosna już bliżej-już spacery wprowadzalam a tu lipa Dzisiaj jak chodziłam to mnie bolało w podbrzuszu-kroczu i ciągnęło w dol
W środę mam prenatalne to więcej się dowiem i może już będę pewna płci maluszków
Anita leż sobie i odpoczywaj,a na spacery jeszcze przyjdzie pora, dopiero wiosna idzie mnie też tak ciagnie w dół,ale moj lekarz mówi że to normalne,ewentualnie no spe kazal mi brać, daj znać jak po prenatalnych,3 mam kciuki za wasHej kobitki dziekuje za info-dobrze że jest to forum-można się sporo dowiedzieć
Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
reklama
Hej dziewczyny,jak tam u was??? Bo taka cisza się tu zrobiła
Podziel się: