reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża bliźniacza

Hej dziewczyny, wczoraj byłam na wizycie,zaczęłam 30tc jak na ciąże bliźniaczą to jest ok :) dziewczynki rosną zdrowo, ale w poniedziałek idziemy do szpitala na podanie sterydów w razie wcześniejszego porodu, chociaż mam nadzieję że dotrwam do 36t, jak wygląda takie podanie sterydów, to są jakieś zastrzyki?? ile tych zastrzyków jest?

reklama
Sikorka zastrzyki w tyłek. Mało przyjemne. I albo mniejsze dawki.4x co 12h albo wiekszer 2x co 24h. W sumie wychodzi tyle samo tylko mniej lub wiecej wkluc.

Napisane na HUAWEI VNS-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Ja się tu kiedyś udzielałam, nie wiem czy pamiętacie :)
U mnie niestety w 11 tygodniu u jednego z dzieci przestało bić serduszko. Drugie na szczęście zdrowo się rozwija. Trzymam za Was wszystkie kciuki :)
Nessi przykro mi z powodu twojego Aniołka ale mocno trzymam kciuki za malucha, który rośnie. Daj czasem znać co u Ciebie

Napisane na HUAWEI VNS-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Witam was wieczornie
Nadia to odpoczywaj tak jak zalecił lekarz-wszystko to dla dzidziusiow!

Bulkaasia super ze jest dobrze i oby tak dalej. Kciuki zacisniete:)

Trójpaczek ważne jest to abyś była spokojna i dobrej mysli-dziewczynki to wyczuwaja. Będzie dobrze-musi byc-one są silne tak jak mama i z czasem nauczą się wszystkiego tylko trzeba uzbroić się w cierpliwość. A czas w szpitalu szybko zleci-zaraz się obejrzysz i będziecie w domku:)

Sikorkaaa gratuluję-juz blizej jak dalej jeszcze 2 miesiace i dziewczynki beda z Tobą :)
A przypomnij mi proszę Ty masz 2jajowe czy jedno bo nie pamiętamo_O

NeSSi pamiętam Cię. I bardzo mi przykro że straciłaś jednego dzidziusia ale najważniejsze teraz ze drugi się dobrze rozwija i musisz myslec pozytywnie ze względu na niego. Trzymam kciuki żeby dalej było wszystko dobrze.

A ja po połówkowch. Parka się potwierdziła:D. Wszystko jest dobrze-dzieci prawidłowo się rozwijaja-razem ważą 700g i lekarz powiedział że łożysko nie jest na szyjce i wszystko jest ok. Szyjka ma ponad 4 więc jest super. Ale ciężko mi się chodzi bo krocze mnie boli i ciągnie w dolo_O No i nie możemy dojść do porozumienia w sprawie imion (mi chłopięce się nie podobaja:o) dla dziewczynki mamy kilka opcji. Ciężko będzie.
Aha i już mamy większe auto-wczoraj zmieniliśmy a dziś pojechaliśmy wózek zobaczyć na żywo i dalej nie przyszedł do hurtowni :mad: masakra z tym czekaniem(1.5miesiaca).

Spokojnych snów:)

Anita no mam nadzieję,ze wytrzymam jeszcze 6 tygodni, lekarz powiedział,ze najlepiej zeby byl skończony 36t to dzieci nie będą wcześniakami, umnie jednojajowe, dwie dziewczynki,

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Anita mnie tez czasem ciągnie,nawet tak że ciężko sie wysikac,a jaki wózek wypatrzyłas?

Chcemy baby aktive twinny ze względu na to że w sklepach nie wszędzie są szerokie drzwi, przejścia czy kasy a nie mam zamiaru powstrzymywać się od zakupów lub ciągle kogoś brać ze sobą. I w tym wózku podoba nam się to ze drugie dziecko nie będzie niżej ani pod spodem bo to nam się nie podoba-tu jest minimalnie wyżej i foteliki jak się wczepia w stelaż to nie są bokiem do kierunku jazdy tylko normalnie. Ale pozostaje nam zobaczyc go na żywo-mam nadzieję że nie zmienimy zdania o nim;)
A Ty juz kupiłaś wózek?
Też fajnie ze jednojajowe-na lekcjach będą mogły się podmieniac:D

reklama
Chcemy baby aktive twinny ze względu na to że w sklepach nie wszędzie są szerokie drzwi, przejścia czy kasy a nie mam zamiaru powstrzymywać się od zakupów lub ciągle kogoś brać ze sobą. I w tym wózku podoba nam się to ze drugie dziecko nie będzie niżej ani pod spodem bo to nam się nie podoba-tu jest minimalnie wyżej i foteliki jak się wczepia w stelaż to nie są bokiem do kierunku jazdy tylko normalnie. Ale pozostaje nam zobaczyc go na żywo-mam nadzieję że nie zmienimy zdania o nim;)
A Ty juz kupiłaś wózek?
Też fajnie ze jednojajowe-na lekcjach będą mogły się podmieniac:D
My juz kupiliśmy bebetto 42 i czekamy właśnie aż przyjdzie do sklepu,no wielkiego wyboru to w tych wózkach nie ma, aż zazdrość patrząc na te śliczne wózki dla jednego dziecka :) Anita ale parka to już w ogóle super :) za jednym zamachem synuś i córcia, już można nie rodzić,a ja bym chciała jeszcze synka :) śmiejemy się z mężem ze znając życie to jakbyśmy chcieli 3 dziecko to pewnie 3 córa by wyszła haha miłego dnia :)

Do góry