reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża bliźniacza

Moje kochane, jestem już po usg. W szpitalu spędziłam 4h .Ale warto było dziś tyle czekać bo są dobre wiadomości!!!
Mniejsza rośnie, nie poddaje się. :D
Klara waży 350g a Roma 440g. <3 <3
Wody i mniejszej troszkę się zwiększyły :)
Jeśli nadal tak będzie to jest szansa na "długa" ciążę ;)
Nadal kciuki i modlitwa wskazana bo bardzo pomaga!!!

A to moje księżniczki :)
Super kochana :) trzymamy mocno kciuki dalej

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
No zobaczymy używam go bo szkoda mi go zostawić jak kasę wydałam.. A palmers może i ja się zaopatrze i będę smarować rano tym a wieczorem tym ? No nic zobaczę:)
Ja używam oliwke na mokry lub na suchy brzuszek a pozniej palmers jeszcze ale czasmi jak mi sie spieszy do łóżka to palmers tylko [emoji4] i rano palmers juz tylko [emoji4]

1488915447-aaaaaa.jpeg

Napisane na SM-G935F w aplikacji Forum BabyBoom

Zosia a kupie go gdzieś stacjonarnie? Jak tak to gdzie apteka czy Rossmann? Pytam , bo nie mam ochoty chodzić i szukać, bo jakby to powiedzieć już siły nie te same do biegania po miescie hehe [emoji14]
No widzialam w Rossmann palmers rozne sa i te hipp oliwki tez chyba albo na allegro mozna kupic taniej bo hipp zamawialam online a palmers z ebay z UK zamwiam do Norwegii. Palmers i na piersi tez jest nawet po ciazy na ujedrnienie jest seria[emoji4] ale ja ten uzywam na piersi brzuch i plecy jak ktoś tez przybywa w nogach to moze nogi ja na nogi uzywam z ziaja jakis nie pamietam teraz ale lubie go na lato bo modeluje i ma drobinki delikatne [emoji7]

Kochane z tymi rozstepami to głównie geny. Ja nie smarowalam niczym bo ogolnie nie uzywam balsamow a nie mam ani jednego rozstepu. Moja siostra też nie używała i nie ma,a do tego rodziła dwa razy bez żadnego nacinania.

Napisane na HUAWEI VNS-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Powiem wam,ze ja coraz bardziej zaczynam się stresować,teraz 29t a niby w 36mam mieć cesarke jeśli wszystko będzie ok,coraz częściej myślę jak to będzie,czy dam sobie radę,czy moje pociechy będą zdrowe itp

Kochane z tymi rozstepami to głównie geny. Ja nie smarowalam niczym bo ogolnie nie uzywam balsamow a nie mam ani jednego rozstepu. Moja siostra też nie używała i nie ma,a do tego rodziła dwa razy bez żadnego nacinania.

Napisane na HUAWEI VNS-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
Ale zawsze lepiej posmarowac niz pozniej plakac bo moja bratowa ma rozstępy a jej mama nie ma ja wole dbac mam kuzynke ktora urodzila w wieku 19lat i tak sobie zniszczyla cialo bo po pierwsze sie roztyla a po drugie nie dbala o siebie i teraz placz bo brzuch jak flak piersi tez cale w rozstepach flaczki i ramiona biordra i pod kolanami cala popekana i co juz nic nie zrobi teraz ma 28lat i sie wstydzi caly czas swojego ciala wiec wole posmarowac i wiedziec ze zrobilam wszytsko co moglam zeby zadbac o swoja skore niz pozniej mysle ze moze gdyby sie lepiej przylozyla to bylo by inaczej [emoji4]

Powiem wam,ze ja coraz bardziej zaczynam się stresować,teraz 29t a niby w 36mam mieć cesarke jeśli wszystko będzie ok,coraz częściej myślę jak to będzie,czy dam sobie radę,czy moje pociechy będą zdrowe itp

To chyba kazda zaczyna tak miec głupie mysli do glowy przychodza czy damy rade czy po jakims czasie nie dopadnie nas zmęczenie i bedziemy mialy dosc a czy bedzie jadlo a czy bedzie plakalo a czy sie nie zakrztusi wiec to chyba normalna kolej rzeczy [emoji4]

reklama
Mam pytanie do doświadczonych mam. Kiedy poczułyscie pierwsze ruchy? I czy różniły się czymś od ruchów z jedym dzidziusiem. Ja mam koniec 12 i wiem ze to za wcześnie jeszcze. Ale może za 3 tygodnie ? Co myślicie nie mogę się doczekać :)

Do góry