reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża bliźniacza

reklama
A ja byłam pewna, że właśnie trojpaczek też spodziewa się trojaczkow ;)

Udzielam się jeszcze na innym forum dla pazdziernikowych i wrześniowych mamusiek ale teraz szukam trojaczkowych mam wszędzie :D termin mam tak pomiędzy. Dzisiaj z usg wyszło na 2.10 a z @ wychodzi mi na 30.09. Ale teraz te terminy porodu są już zupełnie niemiarodajne....

O ciąży jeszcze nikt nie wiem oprócz męża. W ten weekend dowie się rodzinka :)

Byłam u ginekologa sama. Mąż był w pracy i nie mógł że mną być. Po wiadomości o trojaczkach zeslablam i musiałam zadzwonić do męża że musi natychmiast przyjechać po mnie do gina. To było dosyć niegrzeczne z mojej strony bo się rozlaczylam i biedny nie miał wyjścia. Masakra. Az mi go szkoda. Ja ryczałam bo nie wiedziałam co zrobić. Po prostu jak nie wiem co robić to płacze :D
Po 15 min wszedł do gabinetu a ja leżę i płacze. Wyobraźcie sobie jak biedny musiał być przestraszony a ginekolog gratuluję i mówi, że będzie tata 3 dzieciaczkow :) powiedział, że on to musi zobaczyć na żywo bo nie uwierzy. Gin się zgodził i zrobił jeszcze raz krociutkie usg. Banan męża na twarzy mówił wszystko ale też się wzruszyl. Tak się ucieszył. Teraz chodzi dumny mam paw ;) byłam w gabinecie ok godziny także babeczki musiały być wściekle w poczekalni ;)
Uff ale się rozpisałam.
Postaram się być na bieżąco także u was. Dostałam l4 więc będę miała dosyć dużo czasu. Aczkolwiek rzyganie i obejmowanie porcelany zajmuje mi spora część dnia

Gdzie tu można wkleić taki suwaczek żeby wyświetlalo?
Wow ale historia, gratuluję. Poszukaj na fejsie grupy dla bliźniaków i trojaczków, jest tam trochę mamusiek 3 maluszków, nawet ostatnio w Gdańsku się urodziły i 3 rodzinki z trojaczkami czasem się spotykają.

Napisane na Lenovo A6020a40 w aplikacji Forum BabyBoom

Witaj Kimmy!
Bardzo Ci gratuluję trojaczków!
Szok niedługo przejdzie a potem tylko radosc:blink:
Wazne zeby sie dobrze w brzuszku rozwijaly:) Niedawno tu dolaczylam- od grudnia cztalam ale jak do tej pory żaden wątek z trojaczkami się mi nie natrafil:no2: Chyba że inne dziewczyny coś więcej wiedza;)

U mnie jest ciąża dwujajowa i prawdopodobnie niestety dwuowodniowa. W sensie że jeden maluszek jest osobno całkiem a dwa są razem, mają wspólne łozysko i na 80-90% jedna owodnie...I to mnie najbardziej martwi.
Ale na pocieszenie gin powiedział, że taka opcja jest i tam lepsza niż gdyby miała być trojacza jednojajowa (najrzadsza ciąża, wtedy trojaczki jednojajowe maja wspólne łozysko i jedna owodnie także to jest wtedy hardcore) . U mnie pod tym względem jest lepiej ale i tak mam nadzieję, że jednak pojawia się osobne owodnie do tych maluszków jednojajowych

U mnie jest ciąża dwujajowa i prawdopodobnie niestety dwuowodniowa. W sensie że jeden maluszek jest osobno całkiem a dwa są razem, mają wspólne łozysko i na 80-90% jedna owodnie...I to mnie najbardziej martwi.
Ale na pocieszenie gin powiedział, że taka opcja jest i tam lepsza niż gdyby miała być trojacza jednojajowa (najrzadsza ciąża, wtedy trojaczki jednojajowe maja wspólne łozysko i jedna owodnie także to jest wtedy hardcore) . U mnie pod tym względem jest lepiej ale i tak mam nadzieję, że jednak pojawia się osobne owodnie do tych maluszków jednojajowych
A masz dobrego lekarza, który już miał do czynienia z taką ciążą. Dobry lekarz to połowa sukcesu.

Napisane na Lenovo A6020a40 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Ja Też nie Umiem właśnie :-(
Na samym dole strony są suwaczki. Wchodzicie w to (najlepiej nowa strone otworzyc). 1.Wybieracie tło
2 wskazowke
3 wpisujcie dane które chcecie
są 2 opcje do wyboru albo który tydzień albo ile zostało do porodu. Potem kopiujecie ten kod co wyjdzie i wklejacie np. tutaj. Mam nadzieję że chociaż trochę pomogłam ;)

Do góry