reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża bliźniacza

reklama
Ja miałam cukrzycę ciążowa. Najpierw tylko dietą dawalam radę, potem insulina. Trochę kłucia było ale dla dzieci wszystko. Po ciąży przeszla, dzieciaki zdrowe. Spokojnie. A z plusów to przytylam tylko 3kg, a dzieciaki w 34tc po 2kg wiec.nieźle:)

Napisane na HUAWEI VNS-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
A dlaczego musiałaś brać insuline? A pamiętasz od którego tygodnia ciąży? To dieta nie wystarczala ?

To będziesz musiała mierzyć sobie cukier kilka razy dziennie ale spoko to nie jest takie straszne, tylko trzeba jeść regularnie i mniej kaloryczne posiłki, no i unikać słodyczy. Możesz zapomnieć o pepsi, chipsach czy fast foodach. Dasz radę, ja też przez to przechodzę i podejrzewam, że co 5 kobieta w ciąży.

Cześć. Jestem tu nowa także jeszcze nie do końca ogarniam forum.

Dzisiaj dowiedziałam się że w moim brzuszku są dodatkowe 3 serduszka :O
Ciężki szok i stan bliski do zawału :D
Maluszki maja 7mm,5mm i 5mm. Biją 3 serduszka.

Szukam trojaczkowych mamusi. Czy są tu takie?
Czy któraś chodzi/chodziła do szpitala na Kopernika na oddział perinatologii? Możecie coś więcej powiedzieć o tym jak to wygląda?

Dostać skierowanie od gina jako, że ciąża wysokiego ryzyka.
Są tu mamusie z Krakowa?

Czy któraś chodzi/chodziła do szpitala na Kopernika na oddział perinatologii? Możecie coś więcej powiedzieć o tym jak to wygląda?

Są tu mamusie z Krakowa?
Woooow... Kochana to napewno jesteś w szoku .. ja z 2 Serduszkami byłam w szoku .. powiedz samo od siebie czy jakaś stymulacja?? Jak reakcja otoczenia ??
Chyba między nami nie ma mam trojaczkow, ale my Cię chętnie tutaj przygarniemy! :) a może zawita jeszcze jakaś mama 3 serduszek ? :) zostań z nami

Napisane na SM-G903F w aplikacji Forum BabyBoom

Są tu mamusie z Krakowa?
Witaj! :-) ale super, że trzy serduszka :-) gratulacje! :-)

A ja byłam pewna, że właśnie trojpaczek też spodziewa się trojaczkow ;)

Udzielam się jeszcze na innym forum dla pazdziernikowych i wrześniowych mamusiek ale teraz szukam trojaczkowych mam wszędzie :D termin mam tak pomiędzy. Dzisiaj z usg wyszło na 2.10 a z @ wychodzi mi na 30.09. Ale teraz te terminy porodu są już zupełnie niemiarodajne....

O ciąży jeszcze nikt nie wiem oprócz męża. W ten weekend dowie się rodzinka :)

Byłam u ginekologa sama. Mąż był w pracy i nie mógł że mną być. Po wiadomości o trojaczkach zeslablam i musiałam zadzwonić do męża że musi natychmiast przyjechać po mnie do gina. To było dosyć niegrzeczne z mojej strony bo się rozlaczylam i biedny nie miał wyjścia. Masakra. Az mi go szkoda. Ja ryczałam bo nie wiedziałam co zrobić. Po prostu jak nie wiem co robić to płacze :D
Po 15 min wszedł do gabinetu a ja leżę i płacze. Wyobraźcie sobie jak biedny musiał być przestraszony a ginekolog gratuluję i mówi, że będzie tata 3 dzieciaczkow :) powiedział, że on to musi zobaczyć na żywo bo nie uwierzy. Gin się zgodził i zrobił jeszcze raz krociutkie usg. Banan męża na twarzy mówił wszystko ale też się wzruszyl. Tak się ucieszył. Teraz chodzi dumny mam paw ;) byłam w gabinecie ok godziny także babeczki musiały być wściekle w poczekalni ;)
Uff ale się rozpisałam.
Postaram się być na bieżąco także u was. Dostałam l4 więc będę miała dosyć dużo czasu. Aczkolwiek rzyganie i obejmowanie porcelany zajmuje mi spora część dnia

Gdzie tu można wkleić taki suwaczek żeby wyświetlalo?

reklama
Do góry