reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Ciąża bliźniacza

reklama
Ja miałam cukrzycę ciążowa. Najpierw tylko dietą dawalam radę, potem insulina. Trochę kłucia było ale dla dzieci wszystko. Po ciąży przeszla, dzieciaki zdrowe. Spokojnie. A z plusów to przytylam tylko 3kg, a dzieciaki w 34tc po 2kg wiec.nieźle:)

Napisane na HUAWEI VNS-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
A dlaczego musiałaś brać insuline? A pamiętasz od którego tygodnia ciąży? To dieta nie wystarczala ?

To będziesz musiała mierzyć sobie cukier kilka razy dziennie ale spoko to nie jest takie straszne, tylko trzeba jeść regularnie i mniej kaloryczne posiłki, no i unikać słodyczy. Możesz zapomnieć o pepsi, chipsach czy fast foodach. Dasz radę, ja też przez to przechodzę i podejrzewam, że co 5 kobieta w ciąży.

Cześć. Jestem tu nowa także jeszcze nie do końca ogarniam forum.

Dzisiaj dowiedziałam się że w moim brzuszku są dodatkowe 3 serduszka :O
Ciężki szok i stan bliski do zawału :D
Maluszki maja 7mm,5mm i 5mm. Biją 3 serduszka.

Szukam trojaczkowych mamusi. Czy są tu takie?
Czy któraś chodzi/chodziła do szpitala na Kopernika na oddział perinatologii? Możecie coś więcej powiedzieć o tym jak to wygląda?

Dostać skierowanie od gina jako, że ciąża wysokiego ryzyka.
Są tu mamusie z Krakowa?

Czy któraś chodzi/chodziła do szpitala na Kopernika na oddział perinatologii? Możecie coś więcej powiedzieć o tym jak to wygląda?

Są tu mamusie z Krakowa?
Woooow... Kochana to napewno jesteś w szoku .. ja z 2 Serduszkami byłam w szoku .. powiedz samo od siebie czy jakaś stymulacja?? Jak reakcja otoczenia ??
Chyba między nami nie ma mam trojaczkow, ale my Cię chętnie tutaj przygarniemy! :) a może zawita jeszcze jakaś mama 3 serduszek ? :) zostań z nami

Napisane na SM-G903F w aplikacji Forum BabyBoom

Są tu mamusie z Krakowa?
Witaj! :-) ale super, że trzy serduszka :-) gratulacje! :-)

A ja byłam pewna, że właśnie trojpaczek też spodziewa się trojaczkow ;)

Udzielam się jeszcze na innym forum dla pazdziernikowych i wrześniowych mamusiek ale teraz szukam trojaczkowych mam wszędzie :D termin mam tak pomiędzy. Dzisiaj z usg wyszło na 2.10 a z @ wychodzi mi na 30.09. Ale teraz te terminy porodu są już zupełnie niemiarodajne....

O ciąży jeszcze nikt nie wiem oprócz męża. W ten weekend dowie się rodzinka :)

Byłam u ginekologa sama. Mąż był w pracy i nie mógł że mną być. Po wiadomości o trojaczkach zeslablam i musiałam zadzwonić do męża że musi natychmiast przyjechać po mnie do gina. To było dosyć niegrzeczne z mojej strony bo się rozlaczylam i biedny nie miał wyjścia. Masakra. Az mi go szkoda. Ja ryczałam bo nie wiedziałam co zrobić. Po prostu jak nie wiem co robić to płacze :D
Po 15 min wszedł do gabinetu a ja leżę i płacze. Wyobraźcie sobie jak biedny musiał być przestraszony a ginekolog gratuluję i mówi, że będzie tata 3 dzieciaczkow :) powiedział, że on to musi zobaczyć na żywo bo nie uwierzy. Gin się zgodził i zrobił jeszcze raz krociutkie usg. Banan męża na twarzy mówił wszystko ale też się wzruszyl. Tak się ucieszył. Teraz chodzi dumny mam paw ;) byłam w gabinecie ok godziny także babeczki musiały być wściekle w poczekalni ;)
Uff ale się rozpisałam.
Postaram się być na bieżąco także u was. Dostałam l4 więc będę miała dosyć dużo czasu. Aczkolwiek rzyganie i obejmowanie porcelany zajmuje mi spora część dnia

Gdzie tu można wkleić taki suwaczek żeby wyświetlalo?

reklama
Do góry