reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża bliźniacza

U mnie w rodzinie też nie było bliźniąt. Każdy lekarz pyta się czy do zapłodnienia doszło naturalnie czy przez in vitro. I jak mówię, że naturalnie to się dziwią :)

3jgxkw7iwtw0d6y7.png

reklama
To też moja pierwsza ciąża. A miałyście w rodzinie bliźniaków?

Ja nie mam w rodzinie bliźniaków ale za to T. miał. Dziadek od strony taty miał blizniaki(2 córki). I wujek od strony mamy takze miał blizniaki(też 2 corki). Więc brałam taka możliwość pod uwagę-że nam też się trafia i tak też się stalo:tak:

Dziewczyny co na przeziębienie??. Prócz cytryny, imbiru nacierania czosnkiem soku Malinowego??
Bo chyba mnie zaczyna brać:(

Napisane na SM-G903F w aplikacji Forum BabyBoom
mleko+czosnek+miód ...do picia ...czosnek ciachasz na drobne kawałeczki, mleko gotujesz,- wszysko dodajesz i pijesz gorące. Ohyda, ale pomaga. Na katar w ciąży można Mucofluid 3 x dziennie do noska., na gardło polecam zupkę,- obojętnie jaką byle ostrą jak brzytwa ...przynosi ulgę i stan zapalny się nie rozwija. Lekarz mi tak kiedyś kazała - złoty środek. Ale musi być naprawdę ostra. Plecy i klatkę piersiową amolem wyparować na noc. Na gorączkę Apap.

A ja mówię Wam jestem taka zła jak osa. Byłam wczoraj u endo by mi leki przepisał na wyhamowanie tarczycy i co mi dał ? Leki których pod żadnym pozorem nie wolno stosować w I trymestrze ciąży. Noż kur***wa, wczoraj wzięłam nieświadoma. I weź ufaj lekarzom! Ten lek wywołuje wady wrodzone :(

reklama
mleko+czosnek+miód ...do picia ...czosnek ciachasz na drobne kawałeczki, mleko gotujesz,- wszysko dodajesz i pijesz gorące. Ohyda, ale pomaga. Na katar w ciąży można Mucofluid 3 x dziennie do noska., na gardło polecam zupkę,- obojętnie jaką byle ostrą jak brzytwa ...przynosi ulgę i stan zapalny się nie rozwija. Lekarz mi tak kiedyś kazała - złoty środek. Ale musi być naprawdę ostra. Plecy i klatkę piersiową amolem wyparować na noc. Na gorączkę Apap.

A ja mówię Wam jestem taka zła jak osa. Byłam wczoraj u endo by mi leki przepisał na wyhamowanie tarczycy i co mi dał ? Leki których pod żadnym pozorem nie wolno stosować w I trymestrze ciąży. Noż kur***wa, wczoraj wzięłam nieświadoma. I weź ufaj lekarzom! Ten lek wywołuje wady wrodzone :(
Większość leków które bierzemy w ciąży, czy to na tarczycę czy na ciśnienie, ma w ulotce napisane nie podawać kobietom w ciąży. Tu jest kwestia przeliczenia ryzyka, co bardziej zaszkodzić dziecku branie tych leków czy nie. U mnie się udało obyć bez leków i wczoraj robiłam badania TSH mam 0,2 czyli wkońcu norma.
A co za lek ci przepisali?

Napisane na Lenovo A6020a40 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry