reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża bliźniacza

U mnie w rodzinie też nie było bliźniąt. Każdy lekarz pyta się czy do zapłodnienia doszło naturalnie czy przez in vitro. I jak mówię, że naturalnie to się dziwią :)

3jgxkw7iwtw0d6y7.png

reklama
To też moja pierwsza ciąża. A miałyście w rodzinie bliźniaków?

Ja nie mam w rodzinie bliźniaków ale za to T. miał. Dziadek od strony taty miał blizniaki(2 córki). I wujek od strony mamy takze miał blizniaki(też 2 corki). Więc brałam taka możliwość pod uwagę-że nam też się trafia i tak też się stalo:tak:

Dziewczyny co na przeziębienie??. Prócz cytryny, imbiru nacierania czosnkiem soku Malinowego??
Bo chyba mnie zaczyna brać:(

Napisane na SM-G903F w aplikacji Forum BabyBoom
mleko+czosnek+miód ...do picia ...czosnek ciachasz na drobne kawałeczki, mleko gotujesz,- wszysko dodajesz i pijesz gorące. Ohyda, ale pomaga. Na katar w ciąży można Mucofluid 3 x dziennie do noska., na gardło polecam zupkę,- obojętnie jaką byle ostrą jak brzytwa ...przynosi ulgę i stan zapalny się nie rozwija. Lekarz mi tak kiedyś kazała - złoty środek. Ale musi być naprawdę ostra. Plecy i klatkę piersiową amolem wyparować na noc. Na gorączkę Apap.

A ja mówię Wam jestem taka zła jak osa. Byłam wczoraj u endo by mi leki przepisał na wyhamowanie tarczycy i co mi dał ? Leki których pod żadnym pozorem nie wolno stosować w I trymestrze ciąży. Noż kur***wa, wczoraj wzięłam nieświadoma. I weź ufaj lekarzom! Ten lek wywołuje wady wrodzone :(

reklama
mleko+czosnek+miód ...do picia ...czosnek ciachasz na drobne kawałeczki, mleko gotujesz,- wszysko dodajesz i pijesz gorące. Ohyda, ale pomaga. Na katar w ciąży można Mucofluid 3 x dziennie do noska., na gardło polecam zupkę,- obojętnie jaką byle ostrą jak brzytwa ...przynosi ulgę i stan zapalny się nie rozwija. Lekarz mi tak kiedyś kazała - złoty środek. Ale musi być naprawdę ostra. Plecy i klatkę piersiową amolem wyparować na noc. Na gorączkę Apap.

A ja mówię Wam jestem taka zła jak osa. Byłam wczoraj u endo by mi leki przepisał na wyhamowanie tarczycy i co mi dał ? Leki których pod żadnym pozorem nie wolno stosować w I trymestrze ciąży. Noż kur***wa, wczoraj wzięłam nieświadoma. I weź ufaj lekarzom! Ten lek wywołuje wady wrodzone :(
Większość leków które bierzemy w ciąży, czy to na tarczycę czy na ciśnienie, ma w ulotce napisane nie podawać kobietom w ciąży. Tu jest kwestia przeliczenia ryzyka, co bardziej zaszkodzić dziecku branie tych leków czy nie. U mnie się udało obyć bez leków i wczoraj robiłam badania TSH mam 0,2 czyli wkońcu norma.
A co za lek ci przepisali?

Napisane na Lenovo A6020a40 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry