reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża bliźniacza

Jeśli chodzi o TSH to też takie miałam. Zdarza się to przy ciąży bliźniaczej, bo betaHCG jest b.wysokie co wpływa na tarczycę i ta nie produkuje TSH. Który masz teraz tydzień. Ja tak miałam od 13 tyg do 20. W 20 TSH weszło już na dolną granicę normy, u mnie dodatkowo powodowało to wysoki puls i ciśnienie. Mi się wszystko unormowało samo z siebie bez leków, myślę że u ciebie też będzie dobrze.

Napisane na Lenovo A6020a40 w aplikacji Forum BabyBoom
U mnie obecnie 10+2, ale niskie tsh miałam już przed ciążą od roku - jednak do starań ginekologowi nie przeszkadzało a teraz wysłała mnie do endo. Zastanawiam się czy wesprze mnie hormonami. Ciśnienie mam w normie, gorzej z pulsem ..

reklama
Heej ja też robiłam papa i niby wszystko ok.
Właśnie wróciłam do domu. Wiec tak dzidzie mają 193gramy i ponad 11 cm :) noi jest dziewucha i prawdopodobnie chłopak ale zasłonil się udem i doktor nie miał jak wejść ale mówi że coś tam sterczy :) i za 3 tyg połówkowe

Napisane na SM-G903F w aplikacji Forum BabyBoom

Właśnie wróciłam do domu. Wiec tak dzidzie mają 193gramy i ponad 11 cm :) noi jest dziewucha i prawdopodobnie chłopak ale zasłonil się udem i doktor nie miał jak wejść ale mówi że coś tam sterczy :) i za 3 tyg połówkowe

Parka... cudownie :-) Gratulacje!

Super wieści gratuluję, ! :) Parka ...strzał w dziesiątkę :)
Nessi poczytaj o tyreotoksykoza ciężarnych. Tak się to nazywa.

Napisane na Lenovo A6020a40 w aplikacji Forum BabyBoom
Ja mam duży guzek w cieśni ...i ogólnie wole guzowate. Już raz miałam wysysany z niego płyn i biopsję cienko igłową, być może on tam miesza ...dziękuję za informację.

Dziewczyny zaraz wam wkleję to co mi z pappa wyszło jak byłam w.ciąży i co o tym sądzę. Skopiuję z.innego tematu gdzie pisalam.
Nessi duphaston może obniżać białko pappa przez co ryzyko wychodzi wyższe. A i jesli palilas nawet przed ciążą to też. U ciebie sam wiek podwyzszy też ryzyko. Umów się do jakiegoś super specjalisty na usg.

Napisane na HUAWEI VNS-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
To jeszcze jedno pytanie :) jak to jest z odczuwaniem ruchów bliźniąt? Ja teraz w tym 24 tygodniu czuję je codziennie, ale czasami są mocne a czasami bardzo słabiutkie, czasami czuje je tylko z jednej strony. A bywa i tak, że czuję je rano i wieczorem a w dzień jest spokój. Czy przy bliźniakach są jakieś normy? Coś co powinno mnie niepokoić?

3jgxkw7iwtw0d6y7.png

Do góry