reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża bliźniacza

Jeśli chodzi o TSH to też takie miałam. Zdarza się to przy ciąży bliźniaczej, bo betaHCG jest b.wysokie co wpływa na tarczycę i ta nie produkuje TSH. Który masz teraz tydzień. Ja tak miałam od 13 tyg do 20. W 20 TSH weszło już na dolną granicę normy, u mnie dodatkowo powodowało to wysoki puls i ciśnienie. Mi się wszystko unormowało samo z siebie bez leków, myślę że u ciebie też będzie dobrze.

Napisane na Lenovo A6020a40 w aplikacji Forum BabyBoom
U mnie obecnie 10+2, ale niskie tsh miałam już przed ciążą od roku - jednak do starań ginekologowi nie przeszkadzało a teraz wysłała mnie do endo. Zastanawiam się czy wesprze mnie hormonami. Ciśnienie mam w normie, gorzej z pulsem ..

reklama
Heej ja też robiłam papa i niby wszystko ok.
Właśnie wróciłam do domu. Wiec tak dzidzie mają 193gramy i ponad 11 cm :) noi jest dziewucha i prawdopodobnie chłopak ale zasłonil się udem i doktor nie miał jak wejść ale mówi że coś tam sterczy :) i za 3 tyg połówkowe

Napisane na SM-G903F w aplikacji Forum BabyBoom

Właśnie wróciłam do domu. Wiec tak dzidzie mają 193gramy i ponad 11 cm :) noi jest dziewucha i prawdopodobnie chłopak ale zasłonil się udem i doktor nie miał jak wejść ale mówi że coś tam sterczy :) i za 3 tyg połówkowe

Parka... cudownie :-) Gratulacje!

Super wieści gratuluję, ! :) Parka ...strzał w dziesiątkę :)
Nessi poczytaj o tyreotoksykoza ciężarnych. Tak się to nazywa.

Napisane na Lenovo A6020a40 w aplikacji Forum BabyBoom
Ja mam duży guzek w cieśni ...i ogólnie wole guzowate. Już raz miałam wysysany z niego płyn i biopsję cienko igłową, być może on tam miesza ...dziękuję za informację.

Dziewczyny zaraz wam wkleję to co mi z pappa wyszło jak byłam w.ciąży i co o tym sądzę. Skopiuję z.innego tematu gdzie pisalam.
Nessi duphaston może obniżać białko pappa przez co ryzyko wychodzi wyższe. A i jesli palilas nawet przed ciążą to też. U ciebie sam wiek podwyzszy też ryzyko. Umów się do jakiegoś super specjalisty na usg.

Napisane na HUAWEI VNS-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
To jeszcze jedno pytanie :) jak to jest z odczuwaniem ruchów bliźniąt? Ja teraz w tym 24 tygodniu czuję je codziennie, ale czasami są mocne a czasami bardzo słabiutkie, czasami czuje je tylko z jednej strony. A bywa i tak, że czuję je rano i wieczorem a w dzień jest spokój. Czy przy bliźniakach są jakieś normy? Coś co powinno mnie niepokoić?

3jgxkw7iwtw0d6y7.png

Do góry