reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża bliźniacza

Akurat jestem świeżo po wizycie dzisiaj i jedna waży 2400 a druga 2200. Ale w trakcie ciąży różnica się często zmieniała. W 24 tygodniu różnica była aż 26% co oczywiście spowodowało u mnie niezłą panikę. Ale później stopniowo się dziewczyny wyrównywały :-)
Oo super waga :) kiedy proponują Ci rozwiązanie?

Napisane na SM-G903F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Akurat jestem świeżo po wizycie dzisiaj i jedna waży 2400 a druga 2200. Ale w trakcie ciąży różnica się często zmieniała. W 24 tygodniu różnica była aż 26% co oczywiście spowodowało u mnie niezłą panikę. Ale później stopniowo się dziewczyny wyrównywały :-)
Wow... Ślicznie :) moje dziewczyny ważą ok 500 gram każda :) oby dalej równo rosły. Zastanawia mnie fakt, czy jeśli ciąża jest 1k2o a dziewczynki będą nadal w położeniu główkowym możliwy będzie poród SN? Od samego początku lekarze mówią o Cc, o porodzie SN nawet nie wspominali.

3jgxkw7iwtw0d6y7.png

Wow... Ślicznie :) moje dziewczyny ważą ok 500 gram każda :) oby dalej równo rosły. Zastanawia mnie fakt, czy jeśli ciąża jest 1k2o a dziewczynki będą nadal w położeniu główkowym możliwy będzie poród SN? Od samego początku lekarze mówią o Cc, o porodzie SN nawet nie wspominali
Jest możliwy sn ale chyba wszystko zależy od lekarza. Ja byłam w takiej ciąży, dziewczynki były ułożone główkowo i lekarka delikatnie mnie namawiała na sn, twierdząc, że dziewczyny są małe i szybko powinny się urodzić. Mnie to nie przekonało, bo bałam się ewentualnych komplikacji podczas porodu. Bez problemu zrobili cc w 36tc.

Wow... Ślicznie :) moje dziewczyny ważą ok 500 gram każda :) oby dalej równo rosły. Zastanawia mnie fakt, czy jeśli ciąża jest 1k2o a dziewczynki będą nadal w położeniu główkowym możliwy będzie poród SN? Od samego początku lekarze mówią o Cc, o porodzie SN nawet nie wspominali.

3jgxkw7iwtw0d6y7.png
Pięknie równo rosną w takim razie. Oby tak dalej! :-)
Mój lekarz wyklucza możliwość porodu sn. Mówi, że przy takiej ciąży może się zdarzyć, że jedno dziecko wyjdzie i wtedy łożysko zacznie się odklejać i krwawić co może zagrażać drugiemu maleństwu. Nie wiem czy to się często zdarza bo lekarze chyba ogólnie teraz wolą ciąć zamiast ryzykować.

Witaj Moilka:)

Bubusia ja nie miałam żadnych lekarsw-od poczatku kwas foliowy a po 12 tyg miałam zacząć brać witaminy jakie mi się tam podobaja (dokładnie tak to położna powiedziala). Przeszłam do innego lekarza bo na 4wizyty co 2 miałam przekładana a przyjmuje tylko raz w tygodniu :dry:. A co do wizyt to czy u 1 lekarki czy u 2 mam je wyznaczone na razie co 3 tyg że względu na blizniaki. Teraz 17 będzie kolejna wizyta i kolejne wszystkie badania8-)

Malinowa92 trzymam kciuki i będzie dobrze zobaczysz;)

uwo9kw7i3oj9l6ip.png

reklama
Do góry