reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża bliźniacza

Akurat jestem świeżo po wizycie dzisiaj i jedna waży 2400 a druga 2200. Ale w trakcie ciąży różnica się często zmieniała. W 24 tygodniu różnica była aż 26% co oczywiście spowodowało u mnie niezłą panikę. Ale później stopniowo się dziewczyny wyrównywały :-)
Oo super waga :) kiedy proponują Ci rozwiązanie?

Napisane na SM-G903F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Akurat jestem świeżo po wizycie dzisiaj i jedna waży 2400 a druga 2200. Ale w trakcie ciąży różnica się często zmieniała. W 24 tygodniu różnica była aż 26% co oczywiście spowodowało u mnie niezłą panikę. Ale później stopniowo się dziewczyny wyrównywały :-)
Wow... Ślicznie :) moje dziewczyny ważą ok 500 gram każda :) oby dalej równo rosły. Zastanawia mnie fakt, czy jeśli ciąża jest 1k2o a dziewczynki będą nadal w położeniu główkowym możliwy będzie poród SN? Od samego początku lekarze mówią o Cc, o porodzie SN nawet nie wspominali.

3jgxkw7iwtw0d6y7.png

Wow... Ślicznie :) moje dziewczyny ważą ok 500 gram każda :) oby dalej równo rosły. Zastanawia mnie fakt, czy jeśli ciąża jest 1k2o a dziewczynki będą nadal w położeniu główkowym możliwy będzie poród SN? Od samego początku lekarze mówią o Cc, o porodzie SN nawet nie wspominali
Jest możliwy sn ale chyba wszystko zależy od lekarza. Ja byłam w takiej ciąży, dziewczynki były ułożone główkowo i lekarka delikatnie mnie namawiała na sn, twierdząc, że dziewczyny są małe i szybko powinny się urodzić. Mnie to nie przekonało, bo bałam się ewentualnych komplikacji podczas porodu. Bez problemu zrobili cc w 36tc.

Wow... Ślicznie :) moje dziewczyny ważą ok 500 gram każda :) oby dalej równo rosły. Zastanawia mnie fakt, czy jeśli ciąża jest 1k2o a dziewczynki będą nadal w położeniu główkowym możliwy będzie poród SN? Od samego początku lekarze mówią o Cc, o porodzie SN nawet nie wspominali.

3jgxkw7iwtw0d6y7.png
Pięknie równo rosną w takim razie. Oby tak dalej! :-)
Mój lekarz wyklucza możliwość porodu sn. Mówi, że przy takiej ciąży może się zdarzyć, że jedno dziecko wyjdzie i wtedy łożysko zacznie się odklejać i krwawić co może zagrażać drugiemu maleństwu. Nie wiem czy to się często zdarza bo lekarze chyba ogólnie teraz wolą ciąć zamiast ryzykować.

Witaj Moilka:)

Bubusia ja nie miałam żadnych lekarsw-od poczatku kwas foliowy a po 12 tyg miałam zacząć brać witaminy jakie mi się tam podobaja (dokładnie tak to położna powiedziala). Przeszłam do innego lekarza bo na 4wizyty co 2 miałam przekładana a przyjmuje tylko raz w tygodniu :dry:. A co do wizyt to czy u 1 lekarki czy u 2 mam je wyznaczone na razie co 3 tyg że względu na blizniaki. Teraz 17 będzie kolejna wizyta i kolejne wszystkie badania8-)

Malinowa92 trzymam kciuki i będzie dobrze zobaczysz;)

uwo9kw7i3oj9l6ip.png

reklama
Do góry