reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża bliźniacza

Ja sprawdzam naczczo i godzine po kazdym posilku.

Mnie jeszcze badano jakis tam czynnik (zabij nie pamietam) cos z glukoza, ze norma jest do 6, a ja mam 6,8.

reklama
I jakie masz wyniki na czczo i jakie po godzinie?
Może chodzi o to badanie z 3 ostatnich miesięcy?

Napisane na SM-A500FU w aplikacji Forum BabyBoom
Naczczo ma niedocukrzenie bo ok 60-70 po godznie mam miedzy 110-140. Zalezy co zjem o jakiej glikemii.
W poprzedniej ciazy niestety na insulinie skonczylam :(

To bylo badanie z krwii, az spytam lekarza jak teraz bede.

Dziewczyny ta glukoze w aptece się kupuje?? I rzeczywiście jest nie dobra jak to każdy mówi??

Napisane na SM-G903F w aplikacji Forum BabyBoom
Ja nic nie kupowałam. Miałam badanie na kasę chorych wiec oni mieli. Mega niedobra ta glukoza, mi było słabo i na wymioty mnie brało przez te 2 godziny :-(

Tak to to.badanie. jakie mialas wyniki? I co jesz na te posiłki w domu?

Napisane na HUAWEI VNS-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
Na czczo 70, po godzinie 138 , po dwóch godzinach 158. Jem normalnie, tylko w mniejszych ilościach. Np. Na śniadanie dwie kanapki z serem i szynka i pomidorem, chleb mieszany bo nie lubię razowych. Na obiad normalnie ziemniaki, mięso, surówka i sos, ale też w mniejszej ilości niż wcześniej jadłam.

reklama
Dziewczyny ta glukoze w aptece się kupuje?? I rzeczywiście jest nie dobra jak to każdy mówi??

Napisane na SM-G903F w aplikacji Forum BabyBoom
Można kupić glukozę o smaku cytrynowym, dotego dodać sok z cytryny, i najlepiej poprosić o wymieszanie z zimną wodą. Mnie to czeka w tym tygodniu, może się w końcu zbiore i pójdę na to badanie...[emoji52]

Napisane na Lenovo A6020a40 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry