Rozumiem bol w poprzedniej ciazy mialam cukrzyce ciazowa, a w tej juz ok 16 tygodnia zaczelam miec cukry wysokie.A ja mam cukrzycę :-( właśnie się dowiedziałam. Muszę marzyć sobie kilka razy dziennie cukier :-(
Napisane na SM-A500FU w aplikacji Forum BabyBoom
reklama
malinowa92
Fanka BB :)
BiedactwoA ja mam cukrzycę :-( właśnie się dowiedziałam. Muszę marzyć sobie kilka razy dziennie cukier :-(
Napisane na SM-G903F w aplikacji Forum BabyBoom
Trójpaczek
Może masz rację. Dziękuję za wsparcie :-*Trójpaczek nic fajnego taka cukrzyca napewno. Ale spójrz w ten sposób, przestrzeganie diety spowoduje że dzieciom napewno nie zaszkodzi, a tobie przybędzie nieduża liczba kilogramów łatwych później do zrzucenia.
Trójpaczek
Ja nigdy nie miałam wcześniej. Dopiero w ciąży po 24 tygodniem niby wychodzi cukrzyca ciążowa. Jeżeli badanie na glukoze to po godzinie i po dwóch wyjdzie powyżej normy to masz cukrzycę no i prawdopodobnie do końca ciąży już trzeba codziennie badać ten cukier i stosować dietę.Dziewczyny a czym się objawia zazwyczaj taka cukrzyca? miałyście jakieś objawy? bo ja mam niedługo zrobić badania na cukrzyce i strasznie się boję, bo sporo jem słodyczy, strasznie mi smakują.
Nie mialam zadnych objawow i dalej nie mam. Na krzywej wyszly za wysokie cukry.Dziewczyny a czym się objawia zazwyczaj taka cukrzyca? miałyście jakieś objawy? bo ja mam niedługo zrobić badania na cukrzyce i strasznie się boję, bo sporo jem słodyczy, strasznie mi smakują.
Jedyne co to podobno przez cukrzyce szybciej mi sie lozysko zwapnilo w pierwszej ciazy.
Dziewczyny w.obu ciazach miałam cukrzycę i cholestaze. W obu przytylam mniej niż 3kg
Napisane na HUAWEI VNS-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
Napisane na HUAWEI VNS-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
reklama
Trójpaczek
Ja nie rozumiem tego pomiaru. Od wczoraj sprawdzam cukier : na czczo, 2 godziny po śniadaniu, 2 godz po obiedzie i 2 godz po kolacji. Tak mi lekarz zalecił. Moje wyniki : 1: 87 , 2: 90, 3: 91, 4: 87. Niby na czczo nie powinno przekroczyć 90, a dwie godziny po posilkach głównych nie powinno przekroczyć 120. Tak mi lekarz napisał. To ja się pytam gdzie ta cukrzyca? Co prawda dopiero 2 dzień sprawdzam, ale ani razu nie miałam powyżej 100. Co o tym myślicie dziewczyny? Nie muszę się martwić i tak ograniczać jeśli chodzi o dietę?
Podziel się: