reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża bliźniacza

Cukiereczku--- gratuluję! Już z głowy! Nowy etap!

Pisz proszę co u Was, bo jestem tydzień wcześniej i czuję, że depczę Tobie po piętach.
"Szyjka zmiażdżona, rozwarcie 1,5 cm, pęcherz ma napór, w każdej chwili może pani rodzić". Jestem w szpitalu o stopniu ref. 1...

Na Twoim miejscu zmieniła bym szpital na 3 stopień bądź 2... bo tak czy tak albo Ciebie zostawia i dzieci przewioza do wyższego stopniem. 1 to szpitale powiatowe najczęściej nie mające sprzętu. Wiem co mówię bo sama zakładalam poród w takim szpitalu. Potem zlecony poród w 3 stopniu czyli klinicznym. A urodziłam w 2 w Wojewódzkim i dzieci miały ekstra opiekę prawie na poziomie 3. Ale 1 bym nie ryzykowala.

Dziewczynki lezą w inkubatorach ale niczym nie podłączone a ja czuje sie fatalnie. Wyje z bolu bo tak mnie boli brzuch jak by mi go skopali i piecze te nacięcie. Czuje okropne skurcze macicy!!! Przesyłam wam fotki.
1469095359-xq0dwg.jpeg
1469095374-scmzre.jpeg

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Na pieczenie rany polecam octenisept mi bardzo pomógł a i rana szybciej się goila.

Gratuluję cukiereczek, ładne dzieciaczki.

Ja od poniedziałku mam jednego synka w domu, wypisali z wagą 3200. Pierwsza noc w domu straszna hehe ;)

Drugiego na 99% jutro odbieramy, we wtorek ważył 2300, nie przybiera tak ładnie jak brat, ale mówią, ze są duże jak na wcześniaki i dużo jedzą :)

Moje w dniu porodu miały 2660 i 1770 mnie i Hanke wypisali razem a Laure trzy dni później... w sumie Laura spędziła 9 dni na oddziale i wyszła z waga 2100 a na dziś dzień ma 2800 w miesiąc przeszło kilogram przytyła [emoji4]

Pewnie ze są duże na wcześniaki...i to dla nich jest na bardzo duży plus.

Hanna i Laura ur.27.06.2016
36+1 tc

reklama
Dziewczynki lezą w inkubatorach ale niczym nie podłączone a ja czuje sie fatalnie. Wyje z bolu bo tak mnie boli brzuch jak by mi go skopali i piecze te nacięcie. Czuje okropne skurcze macicy!!! Przesyłam wam fotki.
1469095359-xq0dwg.jpeg
1469095374-scmzre.jpeg

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Cukiereczek, ogromne gratulacje! Śliczne dziewczynki:)
Co do dochodzenia do siebie- jak tylko czujesz, że ból jest nie do zniesienia, proś o środki przeciwbólowe. Ja mialam cc 7.07, a dopiero od jakichś 3 - 4 dni funkcjonuję bez prochów, a i tak jakoś super nie jest- krótki spacer ok, ale dłuższy jeszcze nie dla mnie. Myślę jednak, że to dość indywidualna kwestia i mam nadzieję, ze u Ciebie będzie lepiej:)

Cukiereczek - gratulacje i obyś szybko doszla do siebie.

Ps. my juz po powrocie z wakacji. Bylo super. Dzieciaki naprawde daly odpocząć.

reklama
Do góry