reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża bliźniacza

Emma- ja wyszlam ze szpitala w 6stej dobie po porodzie. Pobyt tam to instny koszmar - zero pomocy ze strony poloznych, jeszcze mam wrazenie na zlosc robily. Dzieci dostalam 24h po cc i trzeba bylo sie nimi zajmowac i pies z kulawa noga w niczym nie pomogl ani przy karmieniu ani przy niczym innym np przy wazeniu czy myciu pepka. Byla jedna sala jednoosobowa do wynajecia za 250zl za dobe gzie maz mogl nocowac i ja przy blizniakach to bym sie na to zgodzila zeby tyle kasy wybulic, bo ciezko jest dwojke obrobic dobe po operacji jak spisz 1,5-2h na dobe i ledwo zyjesz.

reklama
Jjka, ja córkę dostałam już tego samego dnia. Urodziłam ich po 10 a młoda mi przynieśli jakoś około 20. Młodego dostałam na trzecią dobę, bo leżał w inkubatorze. Miałam jednoosobowa sale, mąż mógł spać, ale wolałam żeby był w domu ze starsza córka.

Wysłane z mojego C6903 przy użyciu Tapatalka

Jjka, darunia mialyscie szczescie ze byly do wynajecia sale jednoosobowe, w tym szpitalu w ktorym ja bede rodzic nie ma takich, chcialabym zeby maz byl ze mna tez w nocy, a nie wszystko spadnie na mnie po cc.

Witam :-) Jestem tu nowa... Cieszę się, że urodziłaś sn! Myślałam, że wszystkie tną! Jak było? Mi lekarz powiedział, że żeby urodzić sn, to dzieci muszą mieć wagę z przedziału 2,5-3 kg a tu proszę! Mam wrażenie, że co lekarz, to pomysł. Jeden nakazuje mi rodzić w mieście wojewódzkim w szpitalu o wyższym stopniu referencyjności a i inny (który pracuje właśnie w takim szpitalu) mówi, że wystarczy szpital powiatowy. I bądź tu mądry
Mi lekarz powiedział, ze wszystko zależy od ustawienia dzieci.

Napisane na GT-I9300 w aplikacji Forum BabyBoom

1 lipca o 7.22 i 7.23 przywitalismy Bartka i Witka :) wazyli 2460 i 2900g, obydwaj mają po 49cm i 10pkt Apgar. I na szczęście obydwoje potrafią ładnie ssać, choć mleko dopiero się tworzy i nie ma go dużo.
Ewcik, też dokarmialam butla, kazali mi, bo małe nie dojadaly. Daje sobie czas, zwłaszcza, że mam zaufanie do pań od laktacji tutaj :)
Gratuluję.
W którym tyg urodzilas i czy cc czy sn?

Napisane na GT-I9300 w aplikacji Forum BabyBoom

Witam ,Gratulacje dla wszystkich mam ,ktore maja swoje pociechy przy sobie:).Tak szybko ten czas leci u mnie juz 20tc(ciaza dwuowodniowa jednokosmowkowa).Nie udzielam sie zbyt czesto,ale od czasu do czasu podczytuje:).Mam pytanie czy moze bralyscie w ciazy cyclovene luc cyclo3fort .Moja gin mi przepisala bo jakies zylaki sie pojawily...troche sie obawiam o zdrowie dzieci...pozdrawiam

W drugiej ciąży mniej więcej przez ostanie dwa miesiące brałam cyclo3forte ze względu właśnie na żylaki i młody jest obecnie zdrowym 2 latkiem :)

Witaj, sognio niestety nie udziele Ci odpowiedzi na Twoje pytanie, jednak widzę, że jesteśmy praktycznie w tym samym wieku ciąży ( u mnie 20+3 ) i też mam taką samą dwuowodniową jednokosmówkową. Jak Twoje samopoczucie na tym etapie?

reklama
W drugiej ciąży mniej więcej przez ostanie dwa miesiące brałam cyclo3forte ze względu właśnie na żylaki i młody jest obecnie zdrowym 2 latkiem :)
Pamietasz moze
Pamietasz moze jaka dawke leku przyjmowalas?ja mam brac 3razy dziennie dwie tabletki :\

Do góry