Emma- ja wyszlam ze szpitala w 6stej dobie po porodzie. Pobyt tam to instny koszmar - zero pomocy ze strony poloznych, jeszcze mam wrazenie na zlosc robily. Dzieci dostalam 24h po cc i trzeba bylo sie nimi zajmowac i pies z kulawa noga w niczym nie pomogl ani przy karmieniu ani przy niczym innym np przy wazeniu czy myciu pepka. Byla jedna sala jednoosobowa do wynajecia za 250zl za dobe gzie maz mogl nocowac i ja przy blizniakach to bym sie na to zgodzila zeby tyle kasy wybulic, bo ciezko jest dwojke obrobic dobe po operacji jak spisz 1,5-2h na dobe i ledwo zyjesz.
reklama
darunia0712
Fanka BB :)
Jjka, ja córkę dostałam już tego samego dnia. Urodziłam ich po 10 a młoda mi przynieśli jakoś około 20. Młodego dostałam na trzecią dobę, bo leżał w inkubatorze. Miałam jednoosobowa sale, mąż mógł spać, ale wolałam żeby był w domu ze starsza córka.
Wysłane z mojego C6903 przy użyciu Tapatalka
Wysłane z mojego C6903 przy użyciu Tapatalka
Mi lekarz powiedział, ze wszystko zależy od ustawienia dzieci.Witam :-) Jestem tu nowa... Cieszę się, że urodziłaś sn! Myślałam, że wszystkie tną! Jak było? Mi lekarz powiedział, że żeby urodzić sn, to dzieci muszą mieć wagę z przedziału 2,5-3 kg a tu proszę! Mam wrażenie, że co lekarz, to pomysł. Jeden nakazuje mi rodzić w mieście wojewódzkim w szpitalu o wyższym stopniu referencyjności a i inny (który pracuje właśnie w takim szpitalu) mówi, że wystarczy szpital powiatowy. I bądź tu mądry
Napisane na GT-I9300 w aplikacji Forum BabyBoom
Gratuluję.1 lipca o 7.22 i 7.23 przywitalismy Bartka i Witka wazyli 2460 i 2900g, obydwaj mają po 49cm i 10pkt Apgar. I na szczęście obydwoje potrafią ładnie ssać, choć mleko dopiero się tworzy i nie ma go dużo.
Ewcik, też dokarmialam butla, kazali mi, bo małe nie dojadaly. Daje sobie czas, zwłaszcza, że mam zaufanie do pań od laktacji tutaj
W którym tyg urodzilas i czy cc czy sn?
Napisane na GT-I9300 w aplikacji Forum BabyBoom
Witam ,Gratulacje dla wszystkich mam ,ktore maja swoje pociechy przy sobie.Tak szybko ten czas leci u mnie juz 20tc(ciaza dwuowodniowa jednokosmowkowa).Nie udzielam sie zbyt czesto,ale od czasu do czasu podczytuje.Mam pytanie czy moze bralyscie w ciazy cyclovene luc cyclo3fort .Moja gin mi przepisala bo jakies zylaki sie pojawily...troche sie obawiam o zdrowie dzieci...pozdrawiam
reklama
Pamietasz mozeW drugiej ciąży mniej więcej przez ostanie dwa miesiące brałam cyclo3forte ze względu właśnie na żylaki i młody jest obecnie zdrowym 2 latkiem
Pamietasz moze jaka dawke leku przyjmowalas?ja mam brac 3razy dziennie dwie tabletki :\W drugiej ciąży mniej więcej przez ostanie dwa miesiące brałam cyclo3forte ze względu właśnie na żylaki i młody jest obecnie zdrowym 2 latkiem
Podziel się: