reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża bliźniacza

Ewcik, dopiero w poniedziałek mam wizytę, na której dr ustali mi konkretny termin. Mówil ostatnio, że w 37 tygodniu, tyle, że nie wiem czy chodzi mu o skończony 37, czy o trwający 37 (czyli 36+coś). Zazwyczaj liczył tygodnie w ten drugi sposób, więc nie ukrywam, że liczę na cesarkę za niecałe dwa tygodnie, nie za trzy, bo też już gonię ostatkiem sił. Kręgosłup boli niesamowicie i skóra na brzuchu jest tak napięta i nadwrażliwa, że ciężko wytrzymać w bluzce, piecze jakbym się oblała jakimś żrącym środkiem. Mniej mnie te skurcze przepowiadające wkurzają, niż takie niby drobiazgi...
Mam nadzieję, że uda Ci się uzgodnić z lekarzami taki poród, jakiego sama sobie życzysz ;) A gdyby miał być naturalny, to myślę, że nie masz się co obawiać, że to będzie trwało aż do 39 tygodnia, w końcu to bliźniaki :)

reklama
Molka pytałam o psychologa ale nie ma tu na miejscu tylko przyjeżdża na wezwanie lekarza.
Podejrzewam że decyzje co do porodu podejmie lekarz który akurat będzie miał dyżur reszta nie jest tak za cc jak pani ordynator z tym że ona jest tu codziennie musiałabym zacząć rodzic popołudniu.
Zazdroszczę wam umowionego terminu też bym chciała wiedzieć kiedy to będzie bo dzieciaki dają mi strasznie popalić cała jestem obolala a jak mi nie odstawia tych leków na podtrzymanie to boję się że nigdy się nie zacznie.

Cześć dziewczyny :-) trochę już was podczytuje aż w końcu dojechalam do ostatniego postu.
Jestem w 18 tygodniu ciąży blizniaczej, dwuowodniowej, jednokosmowkowej. Czy jest ktoś jeszcze z tym rodzajem ciąży i w podobnym wieku ciąży?
Szykuję sie dwóch chłopców, to moja druga ciąża, niestety pierwsza skończyła sie poronieniem między 6-8 tygodniem. Wszystkie jesteście bardzo dzielne dziewczyny!! Pozdrawiam serdecznie :-)

Cześć dziewczyny :-) trochę już was podczytuje aż w końcu dojechalam do ostatniego postu.
Jestem w 18 tygodniu ciąży blizniaczej, dwuowodniowej, jednokosmowkowej. Czy jest ktoś jeszcze z tym rodzajem ciąży i w podobnym wieku ciąży?
Szykuję sie dwóch chłopców, to moja druga ciąża, niestety pierwsza skończyła sie poronieniem między 6-8 tygodniem. Wszystkie jesteście bardzo dzielne dziewczyny!! Pozdrawiam serdecznie :-)

Ja jestem w 3 ciąży z bliźniakami. Wcześniej miałam ciąże pojedyncze. Aktualnie 16 tydz. Mam ten sam rodzaj ciąży co ty.

No to jeszcze długa droga przed Nami, mam nadzieję, ze będziemy sie na wzajem wspierać i szybko Nam czas zleci do rozwiązania :-)
Co do poprzednich jeszcze postów ja jestem na zwolnieniu od 8 tygodnia ponieważ miałam krawienie i dodatkowo moja praca przedstawiciela całkowicie mi uniemozliwila dalsza pracę. A ze względu na jednokosmowkowosc również mam zaplanowane cc... co jak najbardziej mnie przeraża. A maluszki na ostatniej wizycie 17+4 mialy po 13cm i wagowo 197gram i 211gram :-)

Jak na razie nie jest tak źle! W pierwszym trymestrze latałam w nocy po trzy razy do toalety, od ostatniego tygodnia jakos sie uspokoilo i wstaję tylko raz, jednak na każda zmiane pozycji sie wybudzam... Myślę, ze to jeszcze nic w porównaniu z tym co Nas czeka :-D

Ewcik a to Twoja pierwsza ciąża? Nie chce mi się wierzyć że chcą byś rodziła bliźniaki SN w pierwszej ciąży. Ze chyba nie pierwsza. Powiem Ci ze ja strasznie żałuję że nie mogłam rodzic SN. Ale było minelo. Ale powiem Ci ze znam osobiście 2 mamy które rodziły bliźniaki SN i cieszą się ze mogły tak rodzic. U chłopców (obecnie 5 lat) różnica w czasie to 7 min z czego Aga mówi ze drugi to poprostu wyskoczył. ;) druga znajoma rodziła parkę obecnie niecałe 2 lata i różnica pomiędzy maluchami to ok 15 min. Żadnych problemów dziewczyny nie miały. Z czego ta druga pierwszego syna urodziła przez CC i strasznie się cieszy ze bliźniaki rodziła SN. Ale prawda - historii jest tyle ile bliźniaków na świecie.

reklama
Do góry