reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża bliźniacza

reklama
Ewka to moja pierwsza ciąża. Mogłabym rodzic naturalnie tylko boję się bo u mnie duża różnica wagi. U mojego lekarza i tego ci mnie przyjmował do szpitala ponad 600 gram ale tu potem kto inny mi zrobił usg i jemu wyszło 400 gram. Taka różnica nie jest problemem ale pierwszy musi urodzić się większy dzidziuś a u mnie mniejsza córka jest niżej i będzie wychodzić pierwsza a jak syn rzeczywiście waży ponad 600 gram więcej to wtedy będzie problem.

Cześć dziewczyny, ja w poniedziałek idę na pierwsze badanie genetyczne. Zrobiłam badanie TSH i wyszło za niskie. Wynik 0,037 przy normach 0,27 - 4,2 µIU/ml. Chciałabym do poniedziałku zrobić wszystkie potrzebne badania, żeby już na wizycie móc ocenić czy to b. poważne czy nie. Z tego co wyczytałam to kontrolnie trzeba dodatkowo zrobić badania ft3, ft4. Czy ktoś może zna temat i wie czy jeszcze jakieś badania powinnam wykonać?
Do poniedziałku to chyba jajo zniosę z nerwów :/
Póki co, te 3 badania wystarczą. Samo tsh podobno o niczym nie swiadczy, bo zeby stwierdzić nadczynnosc tarczycy, potrzebne jest jeszcze za wysokie ft3 i ft4. A, i tez moze to byc pozorna nadczynnosc wywołana wysokim hcg, ktorej się nie leczy. Spokojnie, jeśli to prawdziwa nadczynnosc dostaniesz pewnie leki i będzie dobrze. Ja mam odwrotnie- niedoczynnosc, całą ciążę jestem na lekach i kontroluję hormony i jest ok.
Wklejam linka do strony, gdzie jest to w miarę opisane:
www.mp.pl/pacjent/choroby/78383,nadczynnosc-tarczycy-w-ciazy

Cześć dziewczyny, pozdrawiam wazystkie :-) masakra ci próbuje coś tu napisać to po chwili coś mnie odciągnie i juz zapomnę wysłać :p
Maluchy rosną jak na drożdżach już ponad +800g
Mam pytanie, wiem ze juz o to pytałam chyba ale... Nie wiem już gdzie tego szukać... Jakie mm podawałyście maluchom? Karmie większość swoim ale na noc podaje jeden posiłek mm dawałam ten Pre Nan dla wczesniakow ale wydaje mi sie ze Filipowi od niego krosteczki na buzi wyskoczyły poza tym chyba mają po tym problem z kupą. Na szczescie mała puszka była tylko na kilka porcji... I chcemy zmienić i myślałam o bebilon pro natura, co wy na to?

Kamiladon ja tak bo wiedziałam po usg które jest w którym miejscu...

eiktkw7i1lgslap3.png

Kamiladon moje leżały do 30 tyg jedno pod drugim na prawej stronie więc pojęcia nie miałam które sam lekarz mówił że nie będę w stanie zidentyfikować.

reklama
margaret - ja czeesto zmienialam mm bo zadne nie pasowalo chlopakom ale wiecej tym szkody zrobilam chyba niz poztytku. Potem gastrolog mi mowila, ze mleka nie mozna tak zmieniac co chwile.

Po Nan byly zatwardzenia. U nas najlepiej sprawdzil sie HIPP. Skonsultuj lepiej z lekarzem jakie mm poleca.
I zapraszam na watek niemowlaczkowy gdize wlasnie rozmawia sie o mlekach, kupach, krostach, pieluszkach, ulewaniach i kolkach:)

Do góry