Eliame ja w robiłam od razu tsh ft3 i ft4 bo tak mój lekarz kazał.
Napisane na GT-I9305 w aplikacji Forum BabyBoom
Napisane na GT-I9305 w aplikacji Forum BabyBoom
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Póki co, te 3 badania wystarczą. Samo tsh podobno o niczym nie swiadczy, bo zeby stwierdzić nadczynnosc tarczycy, potrzebne jest jeszcze za wysokie ft3 i ft4. A, i tez moze to byc pozorna nadczynnosc wywołana wysokim hcg, ktorej się nie leczy. Spokojnie, jeśli to prawdziwa nadczynnosc dostaniesz pewnie leki i będzie dobrze. Ja mam odwrotnie- niedoczynnosc, całą ciążę jestem na lekach i kontroluję hormony i jest ok.Cześć dziewczyny, ja w poniedziałek idę na pierwsze badanie genetyczne. Zrobiłam badanie TSH i wyszło za niskie. Wynik 0,037 przy normach 0,27 - 4,2 µIU/ml. Chciałabym do poniedziałku zrobić wszystkie potrzebne badania, żeby już na wizycie móc ocenić czy to b. poważne czy nie. Z tego co wyczytałam to kontrolnie trzeba dodatkowo zrobić badania ft3, ft4. Czy ktoś może zna temat i wie czy jeszcze jakieś badania powinnam wykonać?
Do poniedziałku to chyba jajo zniosę z nerwów :/