reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Ciąża bliźniacza

A u mnie maluchy jakoś leniwe, dalej pchają się pod żebra i zgaga pali, ale nawet znośnie jest:) ogarniam mieszkanie, w większości rękami męża :p ostatnio zaczęła się u mnie pojawiać taka dosyć gęsta wydzielina nie wiem czy to czop powoli odchodzi? Nie jest tego dużo, taki kolor żółtawy, troszkę jak z nosa podczas uporczywego kataru :p chyba to nie jest powód do zmartwień ?

reklama
Koki, wracaj szybko do pełni sił! Ogromnie gratuluję dziewczynek ;) Niech teraz zdrowo rosną i pozwolą Wam szybko wyjść do domu i zapomnieć o szpitalnych "atrakcjach".

Margaret - żółty kolor może świadczyć o stanie zapalnym, czop jest raczej biały, ciągnący, może w nim być krew, ale raczej nie żółty. Wiec ja bym radziła zadzwonić do dr i w razie czego zrobić wymaz

Ostatnia edycja:
Ja dziś po wizycie i wiadomości kiepskie :( lekarz stwierdził 1 stopień ttts, ale podobno od dalszego monitorowania ciąży nic się nie robi i nic to nie znaczy - sama nie wiem co o tym myśleć. Wg obwodów brzucha jeden chłopak 25 tydzień a drugi 31. Płyny owodniowe - u jednego 2 cm a u drugiego 8 cm, Poprzednio było mniej więcej po równo 5-6cm.
Następne usg 23 maja i będę siwieć do tego terminu :(

NieTupska przykro mi ze tak się dzieje. Ale trzeba mieć nadziej dobrze myśleć i nie nastawiac się negatywnie...

eiktkw7i1lgslap3.png

Nietupska życzę ci żeby się uspokoiło wszystko bo to nerwy nas chyba najbardziej rozwalają... Ale damy radę dziewczyny :-) kto jak nie my ;-)

Nietupska - a jak było na ostatnim badaniu? Może się jeszcze wszystko wyrówna! Życzę Ci aby ten ttts nie przeszkadzał w rozwoju maluchów i by jeszcze kilka tyg ładnie rośli i siedzieli w brzuszku!

Margaret - żółty kolor może świadczyć o stanie zapalnym, czop jest raczej biały, ciągnący, może w nim być krew, ale raczej nie żółty. Wiec ja bym radziła zadzwonić do dr i w razie czego zrobić wymaz

Chyba nie ma co panikować, we wtorek miałam raz i dziś też raz zaraz po tym jak mi się luteina cofnęła. Była tego odrobina. Z tego co czytałam że lekko żółtawy to jeszcze ok, a zielonkawy to stan zapalny.

Ostatnia edycja:
reklama
Na ostatnim badaniu niby wszystko ok było, ale ja nie do końca byłam z niego zadowolona bo jakieś takie w ekspresowym tempie było ;( chciałabym, żeby to był błąd sprzętu albo lekarza. No ale nic nie mogę zrobić na razie oprócz czekania.
Poszukam chyba jakieś innego lekarza jeszcze bo jakoś czuję się lekceważona przez nich ostatnio.

Do góry