reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Ciąża bliźniacza

Powodzenia Koki :) będzie dobrze. Może lepiej dmuchać na zimne.

A ja dziś byłam obejrzeć wózki, pierwszy raz na żywo widziałam olbrzymy dla bliźniaków :) Jeden za drugim to nadal mój typ, widziałam tako jumper obok siebie i zupełnie się z nim nie widzę, nie wjechałabym na klatkę schodową chyba.

reklama
A mi dziś ale ciezko. Powiem Wam ze jakaś masakra. Ruszać to ruszam się dziś jak słoń, a chodzę jak pingwin... nie mam siły kompletnie nic a nic... istna tragedia i nie wiem w sumie dlaczego, ale jak tam mają wyglądać kolejne dni i tygodnie to ja już hyba podziękuję :/

Nietupska - ale akurat tako jumper to jeden z najszerszych i najcięższych wózków z serii jeden obok drugiego.

To prawda koki ze w przypadku takiej ciąży jak Twoja to trzeba zaufać lekarzom - no bo co my możemy... trzymam kciuki by maluchy teraz jak najszybciej przybieraly na wadze by miały dużo siły po porodzie ;)

Koki, mocne kciuki macie u nas, nawet moje chłopaki w brzuchu zaciskają :) na pewno wszystko będzie dobrze, a choć wiadomo, że w takich sytuacjach ma się różne myśli, to trzeba ufać lekarzom. Odpoczywaj teraz jak najwięcej i magazynuj siły na czas, kiedy maluchy będą już po naszej stronie świata :)

Nietupska - ale akurat tako jumper to jeden z najszerszych i najcięższych wózków z serii jeden obok drugiego.
Niestety w sklepach nie ma za bardzo jak obejrzeć na żywo... 100 wózków do wyboru na sklepie i 3 dla bliźniaków :) ale i tak chyba na bebetto 42 jesteśmy zdecydowani

Tak w ogóle to 4 maja mam wizytę u lekarza prowadzącego... to będzie 27 tydzień...ja nie wiem na tym etapie powinnam o coś wypytywać? Bo on sam z siebie to nic mi nie mówi.. mam już liczyć ruchy? Mam się nastawiać, że będę w szpitalu od któregoś tygodnia? Mam leżeć?

Dwuowodniowa jednokosmówkowa. Nic mi nie jest, ale chciałabym mieć jakiś ogólny zarys, nie wiem cy mam czekać na poród czy co, bo lekarz mówił, że niekoniecznie musi być cc (chociaż uważam, ze tylko mnie straszy).

Jeszcze masz sporo czasu, a póki nic się nie dzieje, to co ma Cię lekarz straszyć ;) myślę że przyjdzie czas i będzie podejmować jakieś decyzję, co jak i kiedy ;)

A ja mam dziś ciąg jedzeniowy...prawie co 2-3 godz musze coś dziabnąć bo mnie ssie... Masakra :p jak tak dalej pójdzie to będę brzuch na taczce wozić hehe

reklama
Margaret - ja mam tak od jakiś 3-4 dni... no cały czas jestem głodna :( a najgorsze ze próbuje jakoś tak zdrowo - w sensie jakiś owoc czy coś, ale po tym jestem jeszcze bardziej głodna :(

Do góry