reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża bliźniacza

Też dziś miałam wizytę. Jeden maluch obrócił się pupą w dół, ważą po 1109g i 1269g, z ilością wód i z serduszkami wszystko w porządku :)
Trzymamy kciuki żeby przybieraly elegancko i żeby się za bardzo nie rozjechaly wagowo przed końcem czerwca, bo niestety różnica się zwiększa.

reklama
No wiesz - mąż w pracy min do 17 a ja z dziecmi w domu. Wiec umawiamy się zawsze na 20, a ze często jest przesunięcie czasowe to potem ląduje na fotelu ok 22-23 ;) na szczęście zanim pojadę to dzwonie do położnej i wiem o której mam być :p

Ja juz dziś po, a nawet dawno po ;) bo zdążyłam juz wrócić do domku,wykąpać się i właśnie wskoczyłam do wyrka. :p

Co u mnie -na szczescie bez większych zmian -rozwarcie 2 cm ale szyjka cały czas dość długa - 3.4cm wiec spokojnie "leżę " dalej. Dzieci - młodego najpierw wymierzył na 1780 po czym jak sprawdził ze w zeszła niedziele wyliczył go na 1730 to zaczął pomiar od nowa - i stanęło po usrednieniu na 1930 (w porywach do 2010g), a młoda wyliczył na 1860 wiec byłoby całkiem dobrze. Prawda że wszystko zależy od ułożenia głowicy od usg, od przesunięcia pomiarów o 1mm (i juz się robi 50g w te czy w druga strone) - sam mi dziś dr powiedział - bliźniaki ciężko się mierzy ważne ze jest zauważalny wzrost ;)
Ale co gorsza -młoda znów ułożona posladkowo - i dosłownie siedziała pupa na głowie brata -stąd też mój nocny ostry ból w prawym podzebrze :( czyli znów szykujemy się na CC... ech co za mała psotnica. A i lekarz stwierdził że jesz 2.5 tyg i będzie spokojny i będę mogła robić co tylko mi się będzie chciało, a do tego czasu lezymy!!! czyli odlicza teraz do 15.05 - na co ja panu dr powiedziałam - ze liczymy do 26.05 - na co on - ze jest na urlopie wiec albo przed 22.05 albo po 1.06 :/ eh zawsze pod górkę :p

Ewka dobrze że z maluchami wszystko ok :) a termin na pewno wybiorą sobie jakiś odpowiedni ;) 1 czerwca w dzień dziecka też fajnie :D moje w poniedziałek miały podobną wagę więc idą prawie równo ;)
Kiedy masz teraz wizytę bo ja 9 maja tak jak 34 tc się kończy :D już się nie mogę doczekać :) Moje maluchy ostatnio słabo szaleją tylko przeciąganie i czkawka :)

Ja kolejna mam 12 i pewnie padnie jakaś decyzja jeżeli młoda będzie dalej ułożona posladkowo. Choć mój dr jest zdania że najlepiej ciąć jak się porod sam zacznie. Co do ruchów - no to mam dokładnie jak Ty - tylko widać jak to pupa a to głowa wypina się w jakieś części brzucha. Juz mają mało miejsca wiec nie ma co się dziwić. Choć ta moja mała miejsca ma chyba sporo, skoro tak się cały czas kreci(a w dodaktu dzis wydaje mi się ze znów jest ułożona glowkowo) :p

Jaki tu dzisiaj spokój. ..
Jak się czujecie koboetki? Jakiś nowe ciekawe przypadłości?
Powiem Wam ze wczoraj miałam niesamowita sytuacje - czkawka razy trzy - w jednym ciele na raz :D niesamowite - mnie złapała czkawka, po chwili młoda i na końcu młodego - i wszyscy czkalismy w innym tempie. Coś poprostu nadzwyczajnego :p

Hahaha dobre :p u mnie zdarzyło się tylko raz 2w1 maluchy miały jednocześnie :p
A co do przypadłości to wczoraj jak wzięłam prysznic i zaczęłam robić kolacje to dostałam silnego bólu kości łonowych, i to aż do pleców mi promieniowało masakra z przekręcaniem w nocy i wstawaniem. Do dziś mnie trzyma i chodzę jak połamana, najgorzej nastąpić na prawą nogę, muszę zająć odpowiednią pozycję to wtedy trochę pokuśtykam :p masakra mam nadzieję że przejdzie bo w jeśli chodzi o przekręcanie w nocy to operuję w większości nogami,a rękami przytrzymuję brzuch :p

Hej dziewczyny ja w poniedzialek na 2 dni do kliniki na drugie sterydy na pluca i 9 maja mamy cc.to jest 32tydzien i 3dni mam nadzieje ze bedzie wszystko ok.

reklama
Do góry