reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Ciąża bliźniacza

Też dziś miałam wizytę. Jeden maluch obrócił się pupą w dół, ważą po 1109g i 1269g, z ilością wód i z serduszkami wszystko w porządku :)
Trzymamy kciuki żeby przybieraly elegancko i żeby się za bardzo nie rozjechaly wagowo przed końcem czerwca, bo niestety różnica się zwiększa.

reklama
No wiesz - mąż w pracy min do 17 a ja z dziecmi w domu. Wiec umawiamy się zawsze na 20, a ze często jest przesunięcie czasowe to potem ląduje na fotelu ok 22-23 ;) na szczęście zanim pojadę to dzwonie do położnej i wiem o której mam być :p

Ja juz dziś po, a nawet dawno po ;) bo zdążyłam juz wrócić do domku,wykąpać się i właśnie wskoczyłam do wyrka. :p

Co u mnie -na szczescie bez większych zmian -rozwarcie 2 cm ale szyjka cały czas dość długa - 3.4cm wiec spokojnie "leżę " dalej. Dzieci - młodego najpierw wymierzył na 1780 po czym jak sprawdził ze w zeszła niedziele wyliczył go na 1730 to zaczął pomiar od nowa - i stanęło po usrednieniu na 1930 (w porywach do 2010g), a młoda wyliczył na 1860 wiec byłoby całkiem dobrze. Prawda że wszystko zależy od ułożenia głowicy od usg, od przesunięcia pomiarów o 1mm (i juz się robi 50g w te czy w druga strone) - sam mi dziś dr powiedział - bliźniaki ciężko się mierzy ważne ze jest zauważalny wzrost ;)
Ale co gorsza -młoda znów ułożona posladkowo - i dosłownie siedziała pupa na głowie brata -stąd też mój nocny ostry ból w prawym podzebrze :( czyli znów szykujemy się na CC... ech co za mała psotnica. A i lekarz stwierdził że jesz 2.5 tyg i będzie spokojny i będę mogła robić co tylko mi się będzie chciało, a do tego czasu lezymy!!! czyli odlicza teraz do 15.05 - na co ja panu dr powiedziałam - ze liczymy do 26.05 - na co on - ze jest na urlopie wiec albo przed 22.05 albo po 1.06 :/ eh zawsze pod górkę :p

Ewka dobrze że z maluchami wszystko ok :) a termin na pewno wybiorą sobie jakiś odpowiedni ;) 1 czerwca w dzień dziecka też fajnie :D moje w poniedziałek miały podobną wagę więc idą prawie równo ;)
Kiedy masz teraz wizytę bo ja 9 maja tak jak 34 tc się kończy :D już się nie mogę doczekać :) Moje maluchy ostatnio słabo szaleją tylko przeciąganie i czkawka :)

Ja kolejna mam 12 i pewnie padnie jakaś decyzja jeżeli młoda będzie dalej ułożona posladkowo. Choć mój dr jest zdania że najlepiej ciąć jak się porod sam zacznie. Co do ruchów - no to mam dokładnie jak Ty - tylko widać jak to pupa a to głowa wypina się w jakieś części brzucha. Juz mają mało miejsca wiec nie ma co się dziwić. Choć ta moja mała miejsca ma chyba sporo, skoro tak się cały czas kreci(a w dodaktu dzis wydaje mi się ze znów jest ułożona glowkowo) :p

Jaki tu dzisiaj spokój. ..
Jak się czujecie koboetki? Jakiś nowe ciekawe przypadłości?
Powiem Wam ze wczoraj miałam niesamowita sytuacje - czkawka razy trzy - w jednym ciele na raz :D niesamowite - mnie złapała czkawka, po chwili młoda i na końcu młodego - i wszyscy czkalismy w innym tempie. Coś poprostu nadzwyczajnego :p

Hahaha dobre :p u mnie zdarzyło się tylko raz 2w1 maluchy miały jednocześnie :p
A co do przypadłości to wczoraj jak wzięłam prysznic i zaczęłam robić kolacje to dostałam silnego bólu kości łonowych, i to aż do pleców mi promieniowało masakra z przekręcaniem w nocy i wstawaniem. Do dziś mnie trzyma i chodzę jak połamana, najgorzej nastąpić na prawą nogę, muszę zająć odpowiednią pozycję to wtedy trochę pokuśtykam :p masakra mam nadzieję że przejdzie bo w jeśli chodzi o przekręcanie w nocy to operuję w większości nogami,a rękami przytrzymuję brzuch :p

Hej dziewczyny ja w poniedzialek na 2 dni do kliniki na drugie sterydy na pluca i 9 maja mamy cc.to jest 32tydzien i 3dni mam nadzieje ze bedzie wszystko ok.

reklama
Do góry