reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża bliźniacza

Byłam wczoraj wieczorem na badaniach przeplywow u pani prof która zajmuje się ciążami wysokiego ryzyka. I całe szczęście mocno mnie uspokoiła - i pocieszyla ze urodze nie wcześniej jak po 38 tyg ;) jak to określiła - w 32 tyg, u wielorodki, w ciąży bliźniaczej szyjka długości 3.4 cm jest idealna. A to ze się skróciła - przecież musi się zacząć skracać ;)
Wiec powiem wam że bałam się jechać bo jechałam późno,sama i to ponad 100 km. Ale bardzo się ciesze ze pojechałam bo mnie mocno uspokoiła. A dzieciaki idą jak burza - syn 1777g a córcia 1630g - wg dokładnych pomiarów ;) i ułożone glowkowo wiec chyba będziemy czekać na SN :)

Ewa, to wspaniałe wiadomości ;)

reklama
Świetnie Ewka :) dobrze że jesteś spokojniejsza :) ja umówiłam się na ktg do położnej i badania więc posłucham łobuziaków właśnie leżę na wpół siedząco a oni tańczą zumbę chyba :p

Ewa super wieści

eiktkw7i1lgslap3.png

Jeszcze jedno pytanko ;-) bierzecie espumisan? Jeśli tak to ile i jak często w ulotce jest 2x2 dziennie, poratujcie bo jak maluchy skaczą po jelitach to czasem... Ał... ;-)

Ja akurat w ciąży przestałam mieć problemy z zapowietrzaniem ale z tego co mi wiadomo to spokojnie możesz wziąć...zacznij od 1 tabletki może. Wiem ze w szpitalu dają ciężarnym przed usg nerek to nawet 6 tabletkę dziennie

eiktkw7i1lgslap3.png

reklama
Do góry