reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża bliźniacza

Hej mamcie.
Justys ja schudlam brdzo duzo w ciazy bo na poczatku 12 kilo -potem jeszcze 2 wiec lacznie 14.A nabylam teraz niecale 5.Ogolnie bardzo zmienily mi sie proporcje.Kazdy kto mnie zna nie wierzy patrzac na mnie..

Aga Natalia starsznie sie ciesze ze napisalas.Nie lam sie kochana,depresja w twoim przypadku mysle jest nie unikniona.Brak dziewczynek przy tobie,natlok obowiazkow i poczucie ze to twoja wina robia swoje.Wrocisz szybko do formy majac juz dziewczyki przy sobie.Ciesz sie ze dziewczynki wspaniale rosna i sa silne.Reszta sama minie z czasem.Caluje sie goraca.Aaaa i widzizlam fotki,Zoska ma fantastyczne wlosy,marzy mi sie by jedna z moich dziewczynek miala takie same.Moze moja Zoska tez bedzie miala? hih
A ja bylam wczoraj na wizycie i niby wszystko w porzadku z malym ale.Ostatnio moje dziewczynki wazyly kolejno 1450 i 1650 (to bylo dwa tygodnie temu)
Dostalam wstedy sterydy.No i wczoraj sie okazalo ze jedna ,ta mniejsze dobila do 1700 a druga tez wazy 1700 wiec nie urosla duzo,wcale wlasciwie.No ale lekarz powiedzial ze jest dobrze.Nie wiem moze babka na usg sie pomylila ostatnio albo teraz..No nic w kazdym razie w poniedzialek znow wizyta,bo juz do porodu co tydzien wiec zobaczymy.A ogolnie to jakos kiepsko sie dzis czuje,boli mnie w lewym boku,na dole troche brzuch.Narzie obserwuje i nie panikuje.

reklama
Czesc dziewczynki!
cos cichutko dzis na forum. Jak sie czujecie? u mnie straszne upaly sie zaczely. Siedze w pokoju i pije hektolitry wody i czekam na przesylki z allegro:-). Pozatym wkurza mnie ten twardniejacy brzuszek, bo coraz bardziej mi to dokucza i chyba poprosze lekarza zeby mi jednak dal recepte na ten cordafen.

Justella piszesz ze 6 sztuk ubranek, ale na jedna dzidzie czy dwie? Napisz jak tam po glukozie? jest obrzydliwa i strasznie sie ciesze ze nie musze powtarzac, bo czulam sie tragicznie i z pare razy mialam cofki ale jakos znioslam ta katorge jeszcze w dodatku wypilam 75 zamiast 50 bo sie panie w laboratorium pomylily. Nie wiedzialam ze cytryne sie wciska i poszlam do samochodu i ja lizalam hehe dopiero po fakcie sie dowiedzialam.

hej dziewczyny,
Jedynka ja nie byłam dzisiaj na tej gluzkozie,w piatek sie wybieram,bede mogla z mezem pojechac bo teraz go nie ma.zawiezie mnie autem bo mamy jedno.na sama mysl mi niedobrze.tych 6 sztuk komplecikow pisalam na dwie niunie,ale to pewnie zalezy od tego ile bedziemy w szpitalu.zawsze moge poprosic o dowiezienie.ty juz rozmawiasz o porodzie z lekarzem?bedziesz musiala klasc sie długo przed terminem wyznaczonego ciecia zeby byc pod kontrola?ty masz jedno czy dwukosmowkowa bo juz nie pamietm.najgorsze chyba to lezenie w szpitalu ehh..
pozdrowienia w te upały..

hej dziewczynki, ja dzis po wizycie u gin, wszystko ok oprocz twardego brzuszka, niby normalne ale kazala mi liczyc i jak beda te skurcze reguralne to mam udac sie do szpitala, bo powiedziala ze ciazy blizniaczej nigdy nic nie wiadomo, o porodzie dalej nic nie wiem bo jeszcze troche za wczesnie. Nastepna wizyta 28.07 i wtedy moze sie wreszcie dowiem, ale maluszki glowkami w dol wiec pewnie jak sie nie przekreca to bede rodzic naturalnie..i szczerze? juz mi chyba wszytsko jedno :) teraz ide przegladac ubranka moich chlopaczkow i zobacze czego nam jeszcze brakuje a potem siadam na allegro i zamawiam :D

Czesc Trojpaczki i Rozpakowane Mamusie:)
Malusia88 - gratuluje...i pisz jak najczesciej..nie ukrywam, ze ci zazdroszcze bo bylysmy w tym samym tygodniu a ja zostalam na polu bitwy z tym wielkim brzuchem:)
Gastone - przepiekny brzuch i nie przejmuj sie tymi centymetrami bo ja mam tak samo...jakby mi ktos wielgachna pilke wsadzil pod bluzke- z tego co pisalas to bardzo malutko przytylas...ja mam 12 plus ale tez moje chlopaki ciezkie bo w 33 tygodniu 2600 i 2300 wiec do wagi piorkowej nie naleza:p
Kasiona - mam nadzieje, ze to twardnienie nic takiego ale lepiej dmuchac na zimne..napewno wloskie temperatury nie pomagaja:S masz juz wiekszosc wyprawki? Apropos tego stawiania sie brzuszka to ja nigdy nie wiem czy to maluchy sie napiely czy to to twardnienie...
Kochane Mamusie!!
Ratujcie..macie cos godnego polecenia na swedzenie i pieczenie..oczywiscie wiecie gdzie...moja lekarka na wakacjach i nie chce zeby sie rozchulalo w jakas wieksza infekcje..kupilam lactovaginal no ale chcialam tez jakas masc albo zel ale oczywiscie aptekarka wywrocila oczami...w ciazy? to ja nie wiem co mozna? i po cholere to haslo przy reklamach lekow, zeby poradzic sie farmaceuty..naprawde oni nic nie wiedza..
Jak macie jakis sposob sprawdzony to piszcie..pleaseeeeeeeeee
ps macie cos jeszcze na dziwne sny w ciazy? hehehe co noc z 5 razy mi sie sni ze mi wody odchodza..budze sie zlana potem i sprawdzam, czy nie leze w kaluzy..rany jeszcze dwa tygodnie:S wariuje

Justella - mi lekarka kazala pol cytryny wcisnac do tej glukozy...inaczej staje w gardle:) ja mialam straszna cofke bo choc mialam ta cytryne to jej nie wcisnelam bo w laboratorium mi to dali i kazali natychmiast wypic a ja jak ten baran chlup do gardla..no o malo co nie zwrocilam na pania laborantke..

Czesc Trojpaczki i Rozpakowane Mamusie:)
Kasiona - mam nadzieje, ze to twardnienie nic takiego ale lepiej dmuchac na zimne..napewno wloskie temperatury nie pomagaja:S masz juz wiekszosc wyprawki? Apropos tego stawiania sie brzuszka to ja nigdy nie wiem czy to maluchy sie napiely czy to to twardnienie...

tez mialam problemy z odroznieniem, akuart jak mnie badala lekarka to mi przyszedl taki skurcz, brzuch jak kamien i to nie byly maluchy, lekarka mowi ze jak maluchy sie wypinaja to brzuch zmienia ksztalt zazwyczaj :) ale to pewnie zalezy...dzis w ncoy co dwie godziny jak wstawalam siku to mialam ten brzuch twardy..no nic bede sie obserowac i zobaczymy, co do wyprawki to mam wiekszosc ciuszkow, reczniki, kocyki niedlugo zamowie butelki, smoczki itp, lozeczka i wozek na koncu, w kazdym badz razie do 31-32 tygodnia chcialabym miec wszytsko gotowe, a ty jak na koncowce? :)

Ja w zasadzie zwarta i gotowa:)
ubranka poprane...nie mam pojecia czy dosc ich mam ale przeciez zawsze mozna skoczyc do sklepu i dokupic..zobaczymy jak beda chlopcy rosnac to sukcesywnie bedziemy odwiedzac sklep:)
a dziewczynki mam swietny przepis na mala przekaske:) podaje linka..wlasnie nabralam na takie paluszki ochoty i zrobilam..pycha a przy tych upalach to naprawde nic ciezkiego sie nie chce zreszta z naszymi brzuchami to ciezko sie najesc..ja ostatnio tylko arbuza i jakies male jedzonko
a powiedzcie jecie za dwoch/trzech? duzo wiecej jecie?

reklama
Do góry