reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża bliźniacza

Może być - ze któreś z maluchów mocno Ci się pod żebra wpycha i przez to te bóle i uciski. A dawno miałaś usg? Może się młodzi obrócili? 25 tydz to już dość wysoka ciąża i często dzieci już zostają w tej pozycji choć nigdy nic nie wiadomo ;)

reklama
O mamo! Moje mam pośladkowo oboje ułożone... miałam nadzieję wm się obraca jakoś jeszcze... jak zaczną szaleć to cały dol brzucha mnie boli łącznie z napinaniem

cd9bkw7ipg9p1hdb.png

Ewka ze spaniem to już będziemy miały tak do końca ja to przynajmniej drzemkę sobie zrobię w ciągu dnia czasem, gorzej z dziewczynami które mają starsze dzieci to już nie pośpią sobie.
A to z pupą to znam doskonale Antek wypina głowę albo pupę nie jestem pewna bo to spora okrągła jego część i to prawie zawsze w tym samym miejscu :p
A po świętach to chyba musisz odleżeć swoje bo to wiadomo że bylo więcej ruchu przy przygotowywaniach i wogóle.
Ja dzis idę z mężem na szkołę rodzenia, będę się edukować:p no i przy okazji sprawdzę chłopakom tętno i na zastrzyk.

A jaki zastrzyk? Ja szkole rodzenia robiłam kilka lat temu:-p, w pierwszej ciąży, w drugiej chodziłam na ćwiczenia i na oddechy, a teraz zastanawiam się czy nie iść na oddechy, bo ćwiczenia raczej odpadają. Ja mam jeszcze to szczęście ze młody spi jeszcze w południe, nie codziennie ale spi wiec śpię razem z nim :p

Ostatnia edycja:
Ewka lekarz zlecił mi tak jak już wcześniej podejrzewałam immunoglobulinę, miałam wziąć ze sobą na badania w środę ale skleroza ciążowa :p za dużo na raz miałam, bo mocz, morfologia, HBs, i test glukozy więc musialam zabrac glukoze i cytrynkę, a zastrzyk miałam wziąć na końcu z lodówki i zapomniałam :p na szczęście moj gin. pokierował mnie od razu do apteki gdzie mają naj taniej zapłaciłam tylko 315zł a ceny dochodzą do 420zł więc masakra ale dla maluszków wszystko jeśli chodzi o zdrowie :-)

Ewka zapomniałabym kupilam wózek Dorian danny sport twin :-) używany ale bardzo dobry stan po jednych bliźniakach,a dziś przymierzam się do fotelików, jedziemy obejrzeć Maxi cosi cabrio 0-13kg ma dobre opinie a jak kupie uzywane to nie będzie mi tak szkoda za jakiś czas wymienić na większe :-)

Od kilku dni mam też straszne bóle żeber pod biustem po prawej stronie aż do pleców po prawej stronie Nie mogę ani siedzieć ani chodzić tylko leżenie na plecach pomaga Zaczynają się tak koło 15 i tak już mam do wieczora Jak tak ma być do końca ciąży to zwariuje Wszystkie biustonosze pod biustem cisna a obwód pod biustem mi się powiększył o 10 cm w ciągu dwóch tygodni. Lekarz mówił że mam bardzo wysoko macice ale nie wiem czy to jest przyczyną

Ja to miałam. Mi nic nie pomagało, ewentualnie leżenie na twardej podłodze na wznak. Na pewno od siedzenia było gorzej. No i nic nie mogłam robić w domu, ani sięschylić, ani kucnąć, ani nic podnieść, a wiązanie butów to już w ogóle kosmos...
Robiłam próby wątrobowe, wyszły podwyższone ale bez tragedii, także mam powtórzyć, ale to prawdopodobnie nie problem wątroby, zwłaszcza, że byłam na USG u chirurga i wątroba zdrowa, woreczek żółciowy pusty.
U mnie po ok. dwóch tygodniach masakrycznego bólu przeszło i teraz pojawia się tylko sporadycznie i dużo, dużo lżej. Być może dzieci coś uciskały, a teraz zmieniły pozycję. Szczerze mówiąc, to modlę się, żeby ten ból nie wrócił...

Na nocne siku wstawałam do tej pory raz (ale kładę się spać koło 24), ostatnio zdarza mi się dwa razy.

reklama
Do góry