reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża bliźniacza

GOSIA BIG nie dziw sie... Ja też taki zakręt byłam jak siedziałam w domu. Nie wiem czy potrafiłam sie wtedy podpisac takie zacofanie:) Ale wrócisz co pracy, to wszystko sie zmieni...

reklama
Hej dziewczyny! pewnie "biegaja"po sklepach i kupuja te male cudne ciuszki:)

Kasiona czy ze wzgledu na to lozysko masz jakies dolegliwosci i czy lekarz kazal ci sie bardziej oszczedzac? ja sie dowiem za tydz. czy poszlo do gory czy nie....oj wolalabym zeby poszlo, bo przy 3letniej iskierce to za bardzo oszczedzac sie nie da-w miare mozliwosci to robie, ale ciagle cos zalatwaic trzeba itd i sie jezdzi i sie chodzi,ech......juz chyba do konca ciazy bede brala ten duphaston....

Karolinakare jestes z Gdyni?czy moge wiedziec gdzie w trojmiescie chodzisz do gina no i gdzie zamierzaasz rodzic, bo ja chodze do trojmiasta i tam zamierzam rodzic...a co do tergo lania to u nas moze byc inny powod bo ty juz w 3ci trymestr weszlas, ale ja mialam takie uplawy ze masakra!!!! dostalam dwa rodzaje dopochwowych i po tych drugich leci mi normalnie jakby woda z ta tabletka i teraz juz tez zaczynam schizowac czy oby nie wody plodowe......:(
slyszalyscie o tych wkladkach na wody plodowe?bylam dzis w aptece, ale u nas oczywiscie nie maja i na zamowienie trzeba , a poza tym ona mi powiedzila ze to lekarz na recepte przepisuje chyba ze mam jakies sprawdzone i znam nazwe....

yenefer masz racje mamusia:) ja w 19tym tyg. i nie mam chceci na zakupy, jak cos zleci z polki to nawet sie nie schylam i nie podnosze, hehehehe:) a allegro i generalnie zakupy w necie fajna sparawa, dla mojej corci praktycznie wqszytsko kupowalam na necie:) nie dosc ze bez zbednego chodzenia po kilku sklepach, w szytsko pod reka w jednym miejscu to jeszcze taniej:)
p.s. masz cudne coreczki:)czy one sa jednojajowe?:)

kupujcie mamusie wcześniej bo potem będzie bardzoo ciężko! Każdy skłon przy półce sklepowej, każda wyprawa do sklepu to będzie gehenna. Ja polecam allegro, można sobie spokojniutko powybierać a potem tylko paczki odbierać:-)

yenefer w 100% się z Tobą zgadzam z tym allegro:tak:. Ja wszystko kupuje na allegro,bo mając już dwóch urwisów w domu - kupienie czegokolwoek to nielada wyczyn. A tak to se siedze wygodnie w fotelu, popijam herbatkę i szperam po necie :-)Szkoda nóg i kręgosłupa na chodzenie po sklepach:-D Gorąco polecam :-):-):-)

z tym allegro to rzeczywiscie super mamy :-). ja ze wzgledu na to ze lekarze kaza mi bardzo duzo lezec zakupy robie glownie tylko tu. Wlasnie ogladalam te ciuszki co mi bratowa meza przyniosla. zadowolona jestem. ale duzo takich wiekszych, wiec te najmniejsze i tak kupuje wlasnie na allegro. A wy na jaki rozmiar kupujecie? ja troche na 50 i 56 pare mam tez nowych na 62, ale zastanawiam sie ktorych mam kupic najwiecej

Hej dziewczyny! pewnie "biegaja"po sklepach i kupuja te male cudne ciuszki:)

Kasiona czy ze wzgledu na to lozysko masz jakies dolegliwosci i czy lekarz kazal ci sie bardziej oszczedzac? ja sie dowiem za tydz. czy poszlo do gory czy nie....oj wolalabym zeby poszlo, bo przy 3letniej iskierce to za bardzo oszczedzac sie nie da-w miare mozliwosci to robie, ale ciagle cos zalatwaic trzeba itd i sie jezdzi i sie chodzi,ech......juz chyba do konca ciazy bede brala ten duphaston....

Nie mam zadnych dolegliwosc, w zasadzie lekarz mnie tylko poinformowal ze mam takie lozysko i tyle. Z tego co mowil to w moim przypadku nie ma sie czym denerwowac, wiec sie nie denerwuje.

Hehe ciezko powiedziec, szczerze mowiac mam nadzieje ze malenstwa wytrzymaja u nas w brzuszku jak najduzej, wedlog terminu to raczej ty bedziesz pierwasz;-) A ile twoje malenstwa waza? Na kiedy masz planowana cc? Bo ja niestety jeszcze nic nie wiem:-(.
Powiem ci wszystkow poniedzialek wieczorkiem bo beda najswiezsze wiadomosci ,bo bede po wizycie ;-)
Gastone- mam takie pytanko do ciebie, czy spakowalas juz torbe do szpitala?, bo ja tak odwlekam, odwlekam... a pasowalo by sie za to zabrac.:-)

Ojj tak,ja nauczona ostatnia ciaza ze nigdy nic nie wiadomo mialam spakowana podstawowa torbe do szpitala w 7 miesiacu.Natomiast niedawno dopakowalam rzeczy dla maluchow.Wszystko mam gotowe ,tylko zabrac do bagaznika.Nawet kosmetycke skomletowalam nowa co by w poplochu nie szukac szczoteczki do zebow hihi
A co do zakupkow to ja mam wogole juz wszystko,kupione,poprasowane,pochowane,lozeczka stoja,pokoik zrobiony.Wszystko jest na 5.Teraz mam luz i nawet o waciki sie nie martwie hih bo ja mam taki charakter ze nigdy nie zostawaiam nic na ostatnia chwile..Teraz tylko bezpiecznie rodzic..

Urodzilam w 33 tyg, mialam silny krwotok, lozysko juz sie odklejalo .. czuje sie dobrze :) troche szwy ciagna ale da sie wytrzymac :) maluchy daja popalic, wczoraj praktycznie cala noc marudzily, raz jeden, raz drugi.. a za to caly dzien przesypiaja..

reklama
Do góry