reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża bliźniacza

Witaj magart i gratulacje. Ja ciążę potwierdzilam w 5 tyg ale dopiero w 8 okazało się ze biją aż dwa serduszka. Szok i przerażenie - tym bardziej ze dwójką juz w domu z czego młody ma obecnie 20 miesięcy. Mąż potrzebował dobrego miesiąca by oswoić się z podwójnym szczęściem. A teraz - szaleje ;)

reklama
Witamy, Magart :)
Patustka ja miałam podobnie na początku jeden pęcherzyk a ok 9 tyg już były dwa :D hehe
dobrze że przy kolejnym nie okazało się że 3 :p

Nietupska, oby tak dalej :)
Lekarz u którego byłam na połówkowym też mówił, że oczywiście ttts jest bardzo groźne, ale że lekarze zrobili z tego taki trochę "straszak" dla rodziców, i że od początku się nastawia matki, że na pewno coś takiego się pojawi i będzie tragedia. U mnie do tej pory też nie ma problemu - ale ja mam dwie owodnie, więc mniejsze prawdopodobieństwo wystąpienia niż w jednoowodniowej ciąży.

Witamy w gronie multimam :)
Ja o ciązy bliźniaczej dowiedziałam się dopiero w 11 tygodniu. W 8 był widoczny tylko jeden pęcherzyk. Co do zapominalstwa też niestety mnie dopadło, chodzę rozkojarzona i nieprzytomna myślami nieraz. Do tego doszły problemy ze spaniem. Tak strasznie boli mnie kręgosłup i żebra z lewej strony, że spać nie mogę, nawet w pozycji siedzącej. Aż strach pomyśleć co będzie później. Chyba będę musiała sobie jakieś haki do sufitu przymocować, aby mnie w nocy bujały, bo jedynie w pozycji stojącej nic mnie nie boli:)

Hahaha Iguana86 już to sobie wyobrażam :p
Ewka słyszałam od znajomej podobną historię tylko że z trojaczkami to dziewczyna bała się iść na kolejne, w sumie to się nie dziwię :p

Witaj magart i gratulacje. Ja ciążę potwierdzilam w 5 tyg ale dopiero w 8 okazało się ze biją aż dwa serduszka. Szok i przerażenie - tym bardziej ze dwójką juz w domu z czego młody ma obecnie 20 miesięcy. Mąż potrzebował dobrego miesiąca by oswoić się z podwójnym szczęściem. A teraz - szaleje ;)
O rany... To ja mam o tyle lepiej ze młodsza córka ma prawie 3 latka. Ale i tak jestem w szoku jak my to ogarniemy. Czworka dzieci to dla mnie abstrakcja...totalna. Juz 3 ka było dla mnie duzo, ale Maz mnie zmaltretowal :p
22.03.2016 zobaczymy czy bija serduszka, bo na razie to tylko w pecherzykach cienie bylo widac a nie dzieci ;)

O rany... To ja mam o tyle lepiej ze młodsza córka ma prawie 3 latka. Ale i tak jestem w szoku jak my to ogarniemy. Czworka dzieci to dla mnie abstrakcja...totalna. Juz 3 ka było dla mnie duzo, ale Maz mnie zmaltretowal :p
22.03.2016 zobaczymy czy bija serduszka, bo na razie to tylko w pecherzykach cienie bylo widac a nie dzieci ;)
Magart to trzymam łapki za dwa silne serducha :) <3 <3

Dziewczyny jest gdzieś temat wózków? Jakiś taki aktualny? Bo chyba bym musiała juz powoli coś kupić.... ech paliło mi się w 18-19 tyg i wszyscy mnie powstrzymywali ze za wcześnie a teraz tygodnie uciekają jak przez palce a ja nadal nic prócz 4 śpiochów nie mam :/

reklama
Do góry