reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża bliźniacza

Witaj magart i gratulacje. Ja ciążę potwierdzilam w 5 tyg ale dopiero w 8 okazało się ze biją aż dwa serduszka. Szok i przerażenie - tym bardziej ze dwójką juz w domu z czego młody ma obecnie 20 miesięcy. Mąż potrzebował dobrego miesiąca by oswoić się z podwójnym szczęściem. A teraz - szaleje ;)

reklama
Witamy, Magart :)
Patustka ja miałam podobnie na początku jeden pęcherzyk a ok 9 tyg już były dwa :D hehe
dobrze że przy kolejnym nie okazało się że 3 :p

Nietupska, oby tak dalej :)
Lekarz u którego byłam na połówkowym też mówił, że oczywiście ttts jest bardzo groźne, ale że lekarze zrobili z tego taki trochę "straszak" dla rodziców, i że od początku się nastawia matki, że na pewno coś takiego się pojawi i będzie tragedia. U mnie do tej pory też nie ma problemu - ale ja mam dwie owodnie, więc mniejsze prawdopodobieństwo wystąpienia niż w jednoowodniowej ciąży.

Witamy w gronie multimam :)
Ja o ciązy bliźniaczej dowiedziałam się dopiero w 11 tygodniu. W 8 był widoczny tylko jeden pęcherzyk. Co do zapominalstwa też niestety mnie dopadło, chodzę rozkojarzona i nieprzytomna myślami nieraz. Do tego doszły problemy ze spaniem. Tak strasznie boli mnie kręgosłup i żebra z lewej strony, że spać nie mogę, nawet w pozycji siedzącej. Aż strach pomyśleć co będzie później. Chyba będę musiała sobie jakieś haki do sufitu przymocować, aby mnie w nocy bujały, bo jedynie w pozycji stojącej nic mnie nie boli:)

Hahaha Iguana86 już to sobie wyobrażam :p
Ewka słyszałam od znajomej podobną historię tylko że z trojaczkami to dziewczyna bała się iść na kolejne, w sumie to się nie dziwię :p

Witaj magart i gratulacje. Ja ciążę potwierdzilam w 5 tyg ale dopiero w 8 okazało się ze biją aż dwa serduszka. Szok i przerażenie - tym bardziej ze dwójką juz w domu z czego młody ma obecnie 20 miesięcy. Mąż potrzebował dobrego miesiąca by oswoić się z podwójnym szczęściem. A teraz - szaleje ;)
O rany... To ja mam o tyle lepiej ze młodsza córka ma prawie 3 latka. Ale i tak jestem w szoku jak my to ogarniemy. Czworka dzieci to dla mnie abstrakcja...totalna. Juz 3 ka było dla mnie duzo, ale Maz mnie zmaltretowal :p
22.03.2016 zobaczymy czy bija serduszka, bo na razie to tylko w pecherzykach cienie bylo widac a nie dzieci ;)

O rany... To ja mam o tyle lepiej ze młodsza córka ma prawie 3 latka. Ale i tak jestem w szoku jak my to ogarniemy. Czworka dzieci to dla mnie abstrakcja...totalna. Juz 3 ka było dla mnie duzo, ale Maz mnie zmaltretowal :p
22.03.2016 zobaczymy czy bija serduszka, bo na razie to tylko w pecherzykach cienie bylo widac a nie dzieci ;)
Magart to trzymam łapki za dwa silne serducha :) <3 <3

Dziewczyny jest gdzieś temat wózków? Jakiś taki aktualny? Bo chyba bym musiała juz powoli coś kupić.... ech paliło mi się w 18-19 tyg i wszyscy mnie powstrzymywali ze za wcześnie a teraz tygodnie uciekają jak przez palce a ja nadal nic prócz 4 śpiochów nie mam :/

reklama
Do góry