reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża bliźniacza

nietupska to dopiero początek ;-P znajdziesz swój sposób na wstawanie.
Ja mam ostatnio problem z chodzeniem po tym jak poleżę trochę bo bolą mnie kości łonowe i pierwsze parę kroków jest trudne :p ale daję radę
Już się nie mogę doczekać do poniedziałkowej wizyty, mam dużo pytań do lekarza chyba zacznę je zapisywać bo z pamięcią to ostatnio ciężko :p

reklama
Magart, ja również dowiedziałam się o bliźniakach w 6 tyg. Wstyd się przyznać, ale do wizyty w 10 tyg chciałam na usg zobaczyć tylko jedno serduszko. Dzisiaj może bliźniaki mają prawie 21 msc i nie wyobrażam sobie, że mogłoby ich nie być. Mam parke i 7 letnia córkę. Córka mi pomaga, bliźniaki ją uwielbiają, są wpatrzeni w nią jak w obrazek. Synek jest moim małym księciem a córeczka takim malenstwem, bo najmniejsza z całej trójki. Nie oddała bym ich za nic w świecie

Justa, fajnie, że jesteś w domu, odpoczywajcie, żeby maluchy wytrzymały jeszcze chwilę :)

Margaret, ja chodziłam przez pewien czas na wizyty z mężem i on pamiętał o wszystkich rzeczach, o które trzeba pytać. Tydzień temu byłam sama i zapomniałam prawie o wszystkim, łącznie z tym, że dwa dni później biegałam po receptę na żelazo, bo skojarzyłam, że mi się kończy i pozwolenie na ćwiczenia na szkole rodzenia. Jednak głowa w ciąży coś nie działa tak jak przedtem :)

Ja mam silne bóle kręgosłupa i chyba nerwobóle czegoś w okolicy, czasem mnie tak zatyka, że nie mogę wziąć oddechu ani znaleźć pozycji, w której choć trochę mniej boli, promieniuje na żebra... Ani się schylić, ani położyć, ani dłużej siedzieć, masakra. Boję się, że będzie tylko gorzej, a przecież to dopiero połowa ciąży u mnie. Ale najważniejsze, że maluszki zdrowe na razie, rosną równiutko, szyjka długa.

Magart, gratuluję! :) ja w 5tyg. usłyszałam, że jeden zarodek jest na pewno, a coś tam za nim się chowa, ale w sumie nie wiadomo i zobaczymy. Wydawało mi się to taką abstrakcją, że w ogóle nie podeszłam do tego poważnie. No i po dwóch tygodniach jednak się okazało, że bliźniaki... :D

Magart gratuluję!!! Twój post wywołał u mnie uśmiech na twarzy, bo przypomniało mi się jak ja dowiedziałam się, że to ciąża bliźniacza. To również było w 6tc (biły już serduszka). Przez tydzień byłam w szoku i nie mogłam dojść do siebie. Miałam myśli, że przecież ja chciałam jedno. Twoja reakcja jest standardowa ale zobaczysz, że z każdym tygodniem ciąży będziesz się coraz bardziej oswajała z tą myślą i drżała o te maleństwa, a potem to już się "tonie" w miłości do nich. Ja, pomimo tego, że opieka nad bliźniętami to duże wyzwanie, jestem przeszczęśliwa, że mam moje córeczki i nie wyobrażam sobie, że mogłabym mieć tylko jedno dziecko. Głowa do góry, bo wszystko będzie dobrze.
Pozdrawiam.

Magart Kochana gratuluję. Ja o ciąży pojedynczej dowiedziałam się w 5 tyg a w 8 z pojedynczej zrobiła się podwójna.

Gratuluję raz jeszcze głową do góry i do przodu

cd9bkw7ipg9p1hdb.png

reklama
Cześć dziewczyny! Od wczoraj wychodzę z szoku po stwierdzeniu przez lekarza ciąży bliźniaczej. Jakiś kosmos ;) Pozdrawiam
No to gratulacje :D witamy w gronie.
Ja o bliźniaczej dowiedziałam się w 10 tygodniu. W 8 tygodniu, po pozytywnym teście ciążowym poszłam do jakiegoś konowała, który mi nawet usg nie zrobił, więc szybko zapisałam się do innego lekarza na najbliższy możliwy termin i wtedy dowiedzieliśmy się o niespodziankach.

Dziś miałam usg i lekarz ze śmiechem zapytał kto wpadł na to całe ttts bo wszystko jest w porządku, przynajmniej na chwilę obecną.

Do góry