reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża bliźniacza

Dokładnie Justa ma rację, ciężko ci pewnie będzie rozstać się na jakiś czas z synkiem ale pomyśl o maluszkach. One też są teraz bardzo ważne.

reklama
Justa super ze jeszcze razem jesteście i ze wszystko w pozadku! :)

Kachna leż i trzymaj mocno zaciśnięte uda. Im dłużej Ci się uda tym lepiej ;) trzymam kciuki by ta Twoja krótka szyjka nie puszczała jeszcze przez kilka tygodni.

Koki trudno coś doradzić - każda jest w innej sytuacji. Tylko pytanie - jak często będą Ci robi usg w szpitalu? Znajoma z taką samą ciąża jak Twoja do szpitala poszła w ok 32 tyg (na szczęście nie było tts ) bo też miała 3 letnia córkę w domu i nie miała jej z kim zostawić - ale wizyty u lekarza miała co tydzień i w razie jakiś wątpliwości. Ona mówi ze pogodziła się wcześnie z tym ze co ma być to i tak będzie nie zależnie gdzie w danym momencie będzie się znajdować. Mówi ze dwa razy jej się zdążyło ze jechała wcześniej na usg niż w wyznaczonym terminie. A w 32 tyg do szpitala trafiła bo jej się zaczął mocno brzuch stawiać i nie wiedziała co się dzieje. A na rozwój plucek dostała tez bardzo wcześnie bo chyba coś koło 25-26 tyg. Niestety prawda taka ze sama musisz wiedzieć co dla Ciebie/Was będzie najlepsze

Dzieki dziewczyny za odp.nastawilam sie na pobyt w szpitalu a reszte trzeba jakos ogarnac.ja juz mam usg co tydzien(od 14 tyg.trwania ciazy)a w szpitalu lekarz mowi ze bedzie to 3 razy usg dziennie i 2-3 razy ktg.CC stwierdzil ze ok 32 tyg.ja mam nadzieje ze do 34 dotrwamy.w piatek wizyta.

Kachna będzie dobrze!!!

Ja dziś mam badania - mam lekkiego stresa -mam nadzieje ze szyjka nadal długa i zamknięta

Wyjątkowo dziś juz po badaniach ;)
Szyjka 4.5cm i zamknięta wiec ufff :) :D maluch ma 790g a baba 750 g wiec rosną rosną :) syn ułożony dziś glowkowo a córa posladkowo - to dlatego ostatnio tak kiepsko ja czuję ;)

reklama
Do góry